Last news in Fakti

28 Октомври, 2015 11:10 1 262 0

Гласът за мен - гаранция за "Лозенец"

  • любомир дреков-
  • избори-
  • лозенец-
  • балотаж-
  • софия-
  • герб-
  • дреков-
  • видими резултати

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на столичния район „Лозенец“ Любомир Дреков заяви, че е спокоен преди балотажа в неделя, защото има ясна програма за бъдещето на квартала.

Той сподели, че само когато има екипност между районен кмет и този на Столична община ще има гаранция за  успешна работа.

Любомир Дреков заяви пред Факти.бг, че през последните четири години е бил сформиран добър екип, работещ за жителите на „Лозенец“, и призова хората в района да дадат своя глас в неделя за видимите резултати.

На първи тур кандидатът на ГЕРБ получи 44.76% (при обработени 86.57% протоколи) от гласовете в район „Лозенец“ и в неделя ще се изправи срещу Богдан Николов от Реформаторския блок на балотажите.

Г-н Дреков, на първи тур получихте близо 45% подкрепа от жителите на район „Лозенец“. Какви са очакванията Ви за балотажите?

Спокоен съм, защото този резултат е ясен знак, че се движим в правилната посока и хората вече са започнали да усещат положителната промяна в района. Притеснява ме единствено недостатъчното медийно отразяване на изборните резултати в районите, което пречи на хората да разберат, че отново трябва да излязат и да дадат своя глас в неделя.  Искрено се надявам  да успеем да достигнем до максимален брой хора с тази информация, защото в крайна сметка само от тях зависи кой ще защитава интересите им през следващите четири години.

Вие заявихте, че Йорданка Фандъкова има нужда от своя екип в столицата. Какви са основните промени, които ще настъпят в „Лозенец“, ако жителите гласуват за Вас в неделя?

Основните промени започнаха преди четири години. С г-жа Фандъкова и останалите колеги от Столична община успяхме да сформираме добър екип и подкрепата за „Лозенец“ през изминалия мандат не беше никак малка. Цялостното асфалтиране на улиците и цялостните ремонти на тротоарите, след тежките ремонти на „Топлофикация - София” са последният пример, който мога да дам, защото да, това се случи по мое настояване, но без подкрепата на г-жа Фандъкова,  експлоатационното дружество щеше да си затвори изкопите частично и в крайна сметка квартала щеше да е неприветлив, неудобен и на кръпки.    

На балотажа ще се изправите срещу Богдан Николов от Реформаторския блок. С какво Вашата програма и планове за бъдещето превъзхождат тези на опонента Ви?

Със сигурност той е достоен опонент, който въпреки всичко успя да запази добрия тон по време на цялата кампания.

Основната ни разлика е в това, че аз имам ясна програма и конкретни проекти, които знам, че мога да реализирам. Не съм обещал и не съм поставил в програмата си неща, които хората искат да чуят, просто за да гласуват за мен. Няма празно говорене, а само изпълнимите неща, за които мога да гарантирам. Лесно е да даваш обещания, когато не знаеш отговора на въпроса „Как?”. Аз знам как. Знам възможностите на общината, знам си „конкуренцията” в лицето на останалите райони и знам как да защитавам проектите си.

Напоследък чувам мантрата, че „нещата вървят най-добре, когато градоначалникът на София и кметът на района не са от една и съща политическа сила” и, че това е начина за осъществяване на по-голям контрол, от страна на районния кмет върху градоначалника на Столична община, което си е откровена манипулация и чиста лъжа. Само когато има разбирателство и екипност между районния кмет и този на Столична община, има гаранция за успешна работа. Надявам се всички да помним „Лозенец” от преди 2011 г., когато „контролът” беше на лице.
 
Споделихте, че искате район „Лозенец“ да е по-уютен за децата. Какво бе направено през последните четири години в тази връзка?

Нещата, които пряко направихме, са всичките детски площадки, които реновирахме, зелените площи и местата за разходка, новата детска градина в кв. „Витоша – ВЕЦ Симеоново”, разширението на ЦДГ 174, проектите за ново ОДЗ в кв. „Кръстова вада” и разширени на ЦДГ 93 и много други. Косвено, или иначе казано, това, което децата не могат да да пипнат и да видят, но със сигурност правят средата, в която растат по-уютна,  са подобренията в сградния фонд на общинските училища и детски градини, конструктивните укрепвания и мерките за енергийна ефективност, ремонтите по вътрешнокварталните улици и тротоари, които вървят, мерките за намаляване на скоростта по основните булеварди, допълнителната светлинна сигнализация на пешеходните пътеки, която поставихме и имаме намерение да направим навсякъде, проектите за включване на части от района към системата за видеонаблюдение, работата ни в областта на превенцията на противообществени прояви на малолетни и непълнолетни  съвместно с Местната ни комисия и много други неща, които поставиха само началото на моето виждане, за това в какъв район трябва да растат децата ни. Надявам се да имам възможността да продължа започнатото. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове