27 Септември, 2011 11:35 909 0

Окончателно: Пелов остава в ареста

  • пелов-
  • арест-
  • съд
Окончателно: Пелов остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд окончателно остави в ареста Владимир Пелов, който бе задържан след близо двуседмично издирване, заради въоръжения грабеж в златарски магазин в центъра на Ботевград.

Според съдиите има достатъчно доказателства, които сочат, че бившият затворник е виновен. Доказателствата обаче са достатъчни на този етап от разследването, но не и за продължаващо задържане. Той е обвинен в 5 тежки умишлени престъпления.

Има двама свидетели, които категорично го разпознават и го описват подробно. Стана ясно, че това са двама полицаи, участвали в преследването му. Пелов е бил разпознат в гръб по специфичната стойка, телосложението му и характерно движение. "Аз съм убеден, че единствената причина е, че познавам обвиняемия /другият участвал в обира Димитър Иванчев-Шошора-бел.ред/ и имам стари дрязги с полицията", така Пелов обясни пред съда задържането си.

"Само полицаи ме разпознават от не знам какъв ъгъл, аз не съм участвал в това нещо. Единственото е това, че познавам обвиняемия /Димитър Иванчев-Шошора - бел. ред/, че съм бивш затворник – това е единственото, което ме свързва с тая история", каза той и след като чу, че остава окончателно в ареста.

В деня на обира полицията задържа единия от двамата нападатели - софиянеца Димитър Иванчев-Шошора. Негови обяснения са записани и са приложени като СРС–та. Окръжният съд се е позовал на тях, за да остави Пелов в ареста. Втората инстанция обаче смята, че те са негодни доказателства, тъй като Иванчев вече е обвиняем. За да имат обясненията му доказателствена стойност, те трябва да се снемат в присъствия на адвокат. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА