Last news in Fakti

1 Ноември, 2015 17:06, обновена 1 Ноември, 2015 18:20 1 247 0

Жалби за нарушения в цялата страна

  • избори-
  • нарушения-
  • харманли-
  • перник
Жалби за нарушения в цялата страна - 1
Снимка: БТА

От БСП-Харманли алармираха за държавен служител, който агитира в ромската махала в града. В предизборния щаб на социалистите е постъпил сигнал, че лек автомобил марка Volswagen с рег. № Х7700КА обикаля ромските квартали на Харманли.

При проверка се установи, че водач на автомобила е Георги Станков, който е директор на Областна дирекция по храните – Хасково.

Същият обикаля града и незнайно защо в днешния изборен ден се намира в Харманли. Към настоящия момент Станков се намира в щаба на ГЕРБ- Харманли на бул. „България“№22. „Поведеното на въпросното лице е неуместно за един държавен служител”, алармират от БСП-Харманли.

БСП – Перник пък изпрати жалба до ОИК заради несъответствие в списъците в с. Черна гора

В с.Черна гора, в СИК № 129, има разлика в списъците на лицата, имащи право на глас. Това пишат в своя жалба до ОИК социалистите в Перник. Те обясняват, че пред изборната секция има поставен списък с 250 гласоподаватели, а в изборното помещение списъкът съдържа 259 гласоподаватели. „Разлика в броя на лицата, имащи право на глас, не може да има, поради което се налага незабавната Ви намеса, изясняване на причините за посочената разлика и отстраняване на това несъответствие”, добавят те.

От БСП в Гулянци изпратиха сигнал до Окръжна прокуратура-Плевен за купуване на гласове. В сигнала си социалистите заявяват, че разполагат с информация, че след като гласуват, част от хората отиват в механа „Антик” гр. Гулянци получават пари за дадения глас. По думите им в с. Милковица лицето Дамян Гунев извозва хората с личния си автомобил и след като те гласуват, им плаща в автомобила.

Социалисти от БСП във Велики Преслав изпратиха жалба до ЦИК и ОИК за незаконосъобразни и неправомерни действия на кандидата на ДПС за кмет Мустаджан Шабан. Според социалистите плакати на същия са разлепени в близост до секционни избирателни комисии.
Друг сигнал, който са подали от БСП е, че на 31.10.2015, денят за размисъл, избраният за общински съветник Станислав Стойчев Йорданов е агитирал за кандидата за кмет на ДПС Мустаджан Шабан пред магазин „Лидер” в квартал Боровец във Велики Преслав.

Сигнали за натиск и заплахи, обиски и инспекции в търговски обекти на членове на БСП пристигат в предизборния щаб на БСП в Сливен. Симпатизанти на БСП са заплашвани, че няма да получат дърва за огрев, ако не подкрепят кандидата за кмет от ГЕРБ. Днес върху плакатите на кандидата за кмет – Кольо Милев бяха разлепени лепенки с номера на кандидата на ГЕРБ. В друго село в общината хората са подложени на натиск и заплахи да не гласуват. В родното село на Десислава Танева – с. Тополчане, настоящ министър на земеделието и храните днес, бе направена проверка от РЗИ – Сливен, заедно с две патрулки на магазин, собственост на член на БСП. Проверката е направена само в неговия магазин в селото, преднамерено в изборния ден.

Кандидатите на Реформаторския блок подадоха десетки жалби за изборни нарушения в деня на балотажа

В Негован, Световрачане и Кубратово до Нови Искър е спрян токът, алармират от щаба на РБ

В деня на балотажа щабовете на кандидатите на РБ и подкрепени от РБ в Плевен, Добрич, Чепеларе, Нови Искър, Дряново, Белослав масово подават жалби за нарушения на изборния процес.

Три жалби до Прокуратурата, три до МВР и четири жалби до ОИК за групово извозване на гласоподаватели и груби изборни нарушения са изпратени от щаба на РБ в Добрич. В Дряново е подаден сигнал за незаконна агитация пред секциите. В с.Буковлък, Плевенско, е подаден сигнал за сбиване в секция, като нападението е направено над застъпник на РБ. В Белослав е пусната жалба до ЦИК за застъпници и представители в СИК от партия, неучастваща на втория тур.

В Нови Искър щабът току-що информира за спиране на тока в Негован, Световрачане и Кубратово. Също са подадени пет жалби - за неправомерно спиране и проверка от полицията на гласоподаватели на Блока, както и за кандидати на ГЕРБ в селата Войняговци, Лукорско, Негован и Подгумер, които са избрани на пърив тур, но в момента са застъпници в секциите.

В Плевен е подадена жалба до прокуратурата и ОИК за депутат от ГЕРБ, който неправомерно се намира в СИК. В с. Николаево роми показват бюлетини пред застъпник на ГЕРБ с гласуването си и картончета с № 10. Има масов контролиран вот, пише в друга жала от щаба, като се описват конкретни случаи. Те са отправили сигнал и за присъствието на съветник от ДПС в секционна избирателна комисия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове