Last news in Fakti

27 Септември, 2011 20:28 2 854 0

Отново протести в подкрепа на Катуница

  • катуница-
  • варна-
  • софия-
  • пловдив
Отново протести в подкрепа на Катуница - 1
БГНЕС

С възглас „Българийо, събуди се” започна тази вечер протеста в София и България в подкрепа на жителите на Катуница. Няколкостотин души тръгнаха от НДК към Народното събрание. Пред пилоните Националния дворец на културата се събраха около 300-400 души. Един човек е задържан.

Първоначално протестиращите, предимно млади хора, искаха да тръгнат на шествие по софийските улици, но униформени служители на МВР ги спряха и не позволиха това. Младежите крещят „Българи, юнаци” и „Протестът е мирен!”.

После полицейските служители отказаха да пуснат вкупом участниците в протеста да потеглят към парламента. Хората обаче успяха да се разпръснат с уговорката да се съберат отново пред Народното събрание.

Стотици младежи се събраха на площад „Съединение” в Пловдив и потеглиха по бул. „6-ти септември”.

Те се движат в колона и скандират „Киро в затвора”, „Българи юнаци”, „Всеки ден ще е така до победата”. Засилено е полицейското присъствие в града, особено в района на Джумая джамия и главната улица. Около джамията са разположени жандармеристи.

Около 1000 протестиращи варненци около 19.00ч. се събраха пред Козирката, за да протестират в подкрепа на българите в Катуница, предаде радио „Дарик”.

Полиция и жандармерия обаче ги изтласкаха оттам, заради което хората са се насочиха към Окръжния съд. С викове „Българи, юнаци” протестиращите тръгнаха към нов сборен пункт. В момента са на Севастопол и продължават да се движат. Броят им нараства постоянно, тъй като към тях се присъединяват нови и нови хора. Протестиращите замерят полицаи с бутилки и пиратки.

Още преди повече от час района около Катедралата, където вчера се събраха около 1000 души, беше отцепен от 40-50 жандармеристи. На място има и полицейски кучета, както и патрулки.

Междувременно кандидати за кмет на Варна, заедно с агитките си, са се отправили към входа на морската градина, където ще се проведе предизборен телевизионен дебат.

 

Още по темата:

Борисов: Днес или утре повдигат обвинения срещу Кирил Рашков

Шофьорът на буса съзнателно е прегазил Ангел

БСП откри уличаващи Рашкови документи

Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА