Last news in Fakti

27 Септември, 2011 16:04 1 324 0

Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност

  • президент-
  • кснс-
  • георги първанов
Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност - 1
Снимка: БГНЕС

На основание чл. 100, ал. 3 от Конституцията на Република България президентът на Републиката свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на 1 октомври 2011 г. в заседателната зала на бул. “Дондуков” № 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Темата на заседанието ще бъде: „Актуални проблеми на вътрешната сигурност. Неотложни мерки за гарантиране на реда и законността в страната и за недопускане на етническо напрежение”.

Доклади по темата ще изнесат зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, който в момента е изпълняващ длъжността министър на вътрешните работи и Калин Георгиев, главен секретар на МВР.

Според закона за КСНС членове на Съвета са председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, председателят на Държавна агенция “Национална сигурност”, началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.

На заседанието е поканен за участие и главният прокурор Борис Велчев.

 

Тема в развитие:

 

Прокуратурата взема на прицел етническата омраза

БСП откри уличаващи Рашкови документи

Протестите да се насочат срещу държавното бездействие, не срещу гетата

Шофьорът на буса убиец остава в ареста

Обвиненият за убийството на Ангел не го бил видял

 

Мнения:

Живко Георгиев: Напрежението ще стихне до дни

Расате: Не един политик е ходил на крака при цар Киро

Политолози предупредиха за контролиран вот


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА