Last news in Fakti

9 Ноември, 2015 20:29 1 287 2

Изборите са тежко фалшифицирани

  • миков-
  • избори-
  • тежко-
  • фалшифицирани

Около 90% от протоколите са преправяни, заяви Миков

„В цялата страна има дела за обжалване на резултатите от изборите. 90% от протоколите са преправяни. Крайно време е и от БСП сме готови да внесем предложение за промяна в Наказателния кодекс, свързано с преправяне на протоколи“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в студиото на Евроком.

Той коментира, че по-тежко наказуемо е да преправиш винетка, отколкото изборен протокол. „Изборите са фалшифицирани в много тежка степен“, категоричен е той поздрави и онези 60 общини, в които БСП спечели. „Хората издържаха и победиха в тази трудна обстановка, въпреки натиска,  фалшифицирането и купуването на гласове“, допълни той. По неговите думи БСП се изправя с политически средства срещу технологии и заплахи на кандидати с уволнения на близките им и срив на бизнеса им. Той посочи пример с кандидат-кмета на Девин, който се отказва преди балотажа, както и съветникът от Дряново, който беше преследван и блъснат от кола. „В това отношение ГЕРБ са безскрупулни“, каза още той. Миков обърна внимание и на случилото се в зала „Арена Армеец“. „Никъде в закона не пише, че хората трябва да бъдат заключени.  Шефката на общинската комисията твърдеше, че всичко е наред, докато изкарваха хората с линейки и цяла България гледаше. Тихичко я измъкнаха от ситуация, като премиерът я помоли да си подаде оставката. Сега ще се пласира в общинските служби“, подчерта Миков.

Председателят на БСП е категоричен, че това е единствената партия, която ясно очертава профила си в опозиция. Той припомни, че се навършва една година от кабинета Борисов. „Нямаше индикации, че в това мнозинство можем да прокараме това, което обещахме – друга политика към малките населени места и загиващата провинция, прогресивен данък, специална политика по демографските въпроси. България се превръща в пустиня, през която ще преминават магистрали и в която остават все по-малко млади и квалифицирани хора“, допълни той. Миков обясни, че в страната ни има убийствена бедност. По неговите думи 50% от първокласниците са от бедни семейства, а около 70% са децата от семейства в риск от бедност. „Имаме помощ за  първи клас, но няма за втори, трети и нагоре. Приемаме закон за образованието, в който намаляваме и даваме възможност да се завършва средно образование не в 8, а в 7 клас, да се учи вкъщи, прехвърляме част от оскъдния бюджет за образование към частните училища“, подчерта той. Миков припомни, че този закон е бил внесен от ГЕРБ през 2011г, но не са успели да го приемат. „Такова общество крие риск въобще на съществуването на България“, каза още той.

„В предишния мандат успяхме да решим връщане на хората с минимални доходи 10% данък. Дойде дясното правителство и това им взе. Това са част от невидимите резултати от днешното управление – да вдигнеш данъка на най-нискодоходната група“, коментира председателят на БСП. Той подчерта, че когато БСП е на власт, пенсиите се увеличават.

По повод данък „Вредни храни“ Миков попита защо признаваме, че нещо е вредно, а го продаваме. „Да се направи един списък и да се забранят. Не можем да разчитаме, че само цената ще спре хората да ги купуват“, поясни той. На въпрос за обединение в ляво, Миков коментира, че АБВ навсякъде е издигнала свои кандидат, за да намали влиянието на БСП. Според него там, където е успяла да вкара съветници, те са се прилепили към десните в местния парламент. Относно протестите на полицаите, председателят на БСП е на мнение, че те изразяват огорчението си и то справедливо. „Те бяха излъгани. Промените бяха внесени в изборната нощ. Не може да се прави реформа, която изисква микрохирургическо отношение, а се прави с брадва“, заключи Михаил Миков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Еса например що казва на тежкозагубените избори "тежко фалшифицирани"?...Червена му работа...
  • 2 mib

    0 0 Отговор
    Най-лесното оправдание е, че са фалшифицирани изборите. На Кобрата ръкавиците му били виновни срещу Кличко:))) Нека бъдат честни и да си признаят сами за себе си и за пред избирателите, че имат проблеми. Само така ще вървят напред. Теорий на конспираций много. Ако беше в една община или 2, ами то на повечето места загубиха. Определено не можеш да купиш всички и всичко. Така, че изровете си главата от пясъка най-сетне.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове