Last news in Fakti

30 Септември, 2011 21:55 3 618 1

Съдът пусна 17-те от „Палките-2”

  • палките 2-
  • мвр
Съдът пусна 17-те от „Палките-2” - 1
Архив

От задържаните 17 служители на МВР, съдът пусна двама без никаква мярка за неотклонение. Петима са с „подписка” и десет са с „парична гаранция”.

Това стана след близо 8 часа заседание.

Съдът остави без мярка Николай Георгиев, тъй като срещу него няма никакво уличаващо обстоятелство. По отношение на задържания Велин Велинов, който е кандидат за кмет на село Нови хан, магистратите посочиха, че той без правно основание е привлечен като обвиняем, тъй като кандидатите в местни избори не могат да бъдат арестувани.

Съдът пусна с най-леката мярка „подписка” – Веселин Стоилов, Петър Свиларски, Георги Гушанов, Тодор Райков, Костадин Петров, уточнява Фокус.

Мярка „парична гаранция” бе определена за Йордан Иванов – 3000 лева, за Арсо Демирев – 4000 лева, за Светослав Димитров – 1000 лева, за Борислав Гълъбов – 2000 лева, за Стефан Ковачев – 3000 лева, за Красимир Маринов – 3000 лева, за Гриша Спасов – 3000 лева, за Павел Петков, Петър Златанов, Константин Петков – по 1000 лева.

Председателят на съдебния състав съдия Мирослава Тодорова посочи, че Прокуратурата не е изложила конкретни доказателства и не е уточнила конкретните обстоятелства, при които са извършвани престъпленията.

Държавното обвинение не е разгледало и фактическите връзки между 17-те полицаи и общата им престъпна дейност. Разпитани са 28 свидетели, като почти всички от тях твърдят, че са били спирани за полицейска проверка на контролен пункт срещу хотел „Черна котка” и са предоставяли различни суми, за да не бъдат санкционирани.

Според прокурор Калоян Ангелов всички те са участвали във вземането на подкуп от шофьори. Той изтъкна, че те са извършили тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода. Според държавното обвинение има опасност да се укрият, а като служители на МВР могат да опитат да въздействат на свидетели.

Калоян Ангелов изтъкна, че деянието е извършено от полицаите с "наглост, упоритост и безочие". Това го накара и да избухне в съдебна зала: "Слава Богу, че не съм шофьор и не мога да бъда обвинен в предубеденост, но тази държава е пропищяла от такива контрольори", подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    sram niamat lele tia pro...ci