Last news in Fakti

3 Октомври, 2011 15:03 1 370 0

Нужен е нов Закон за движение по пътищата

  • мвр-
  • сдвр-
  • движение по пътищата-
  • пътна безопасност
Нужен е нов Закон за движение по пътищата - 1
Снимка: БГНЕС

За изцяло нов Закон за движение по пътищата се обяви ръководителят на столичния КАТ Богдан Милчев. Според него просто промени в стария закон, който „20 години отглежда безобразни нарушители“, няма да са достатъчни. „Тролейбусен шофьор бута и убива на пешеходна пътека дете. На следващия ден този шофьор продължава да кара тролея и да вози хора. Ние нямаме правото да му вземем книжката", даде пример Милчев, според когото и наказанието от 50 лв. за неспиране на пешеходна пътека не е достатъчно.

Днес полицията даде ход на инициативата „Междучасие с пътна полиция" на КАТ-СДВР, по която в малките класове ще се провеждат обучителни часове за безопасност по пътя.

Богдан Милчев отбеляза, че броят на пострадалите пешеходци е намалял, но въпреки това успехът ще дойде, когато няма нито един. И припомни, че се взимат мерки за ограничаване на корупцията сред столичните пътни полицаи. Сигнали за това през август и септември няма.

„Идеята е в разговори с децата да ги насърчим да усвояват правилата, да проверим какво знаят за собствената си безопасност на пътя. Ако знаят - спазват ли правилата, ако не знаят или се колебаят – да ги научим и да им обясним защо е важно да се спазват правилата. Сигурен съм, че така те ще имат по-безопасно поведение, а като пораснат, ще бъдат дисциплинирани шофьори и пешеходци“,заяви Богдан Милчев при старта на кампанията. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА