Last news in Fakti

15 Декември, 2015 06:30 2 052 5

11 деца, останали без майка, карат на сух хляб и компот

  • хляб-
  • деца-
  • миг-21-
  • печат-
  • преглед

Преглед на печата

11 деца, останали без майка, карат на сух хляб и компот - 1

„24 часа”

11 деца, останали без майка, карат на сух хляб и компот

Без подаръци ще посрещнат Коледа 11-те деца на 48-годишния Ставри Георгиев от монтанското село Вирове.

При раждането на последноте бебе миналата година майката Пиринка починала. Бащата ги отглежда само със социални помощи и надбавките.

Въпреки немотията и лошата хигиена децата посещават училище в съседното село Габровница. Най-малките - Камелия и Корделия, също ги превозват до детската градина.

„Труд”

Сняг за Нова година, Коледата - без

Коледата няма да е бяла, но сняг ще има за Нова година. Това съобщи за „Труд“ дежурният синоптик в TV-MET Петър Янков.

Още в сряда живеещите в Предбалкана и в Дунавската равнина ще се радват на бяла покривка, докато в същото време в Южна България пътищата ще са мокри и ще има условия за поледици. Температурите ще са между 4 и 9 градуса. След четвъртък ще настъпи сухо време, а в планините ще е слънчево. В петък ще има мъгли, но в събота ще задуха силен вятър, който ще ги изтласка. През уикенда ще е между 5 и 10 градуса.

„Сега”

МО пак се отказа да пенсионира самолетите МиГ-21

Заради неяснотите около бъдещия ремонт на изтребителите МиГ-29 в Полша Министерството на отбраната (МО) ще преразгледа плановете си за сваляне от въоръжение на ветераните МиГ-21. Това става ясно от съобщение на МО до списание "Аеро". Бойният самолет, който вече 52 години се използва от военновъздушните сили (ВВС), трябваше да бъде пенсиониран този месец. Ако се забави ремонтът на МиГ-29 обаче, бойната авиация буквално ще бъде приземена.

„Капитал”

Акцизните стоки ще останат без автоматизиран контрол

Производителите и вносителите на акцизни стоки няма да бъдат контролирани автоматизирано още поне година, а по-вероятно - никога. Причината е, че приетото през миналия декември задължение да се сложат измервателни уреди в акцизните складове за горива, цигари и алкохол не влезе в сила, ще бъде отменено и чак тогава ще се търси одобрение от Брюксел. Тогава в последния момент депутати вкараха в текста условието уредите да бъдат нотифицирани и в ЕК. Подозренията бяха, че това условие е в полза на местни производители на алкохол и цигари, за които отчитането значи разходи и засилен контрол. Около година отне на двете ангажирани ведомства - на финансите и на икономиката, да "открият", че Европейската комисия се пита предварително. Резултатът е, че автоматизирано отчитане няма, а митничарите не могат постоянно да присъстват физически в цехове и складове, т.е. контролът остава слаб.

 „Стандарт”

Бърза писта за спецове от чужбина на БГ работа

Наемането на високо квалифицирани специалисти от страни извън ЕС ще бъде улеснено, предвижда новият закон за трудовата мобилност, чийто проект бе обсъден на заседание на Съвета за тристранно сътрудничество.

Чужденци от страни извън Европейския съюз с висше образование в сектори като информационните технологии, биотехнологиите, машиностроенето, химическата индустрия, енергетиката и др. ще могат да работят и живеят в България при издаване на така наречената синя карта, която важи за целия Европейски съюз.

 „Монитор”

Командира пусна в атака шамани хамелеони

Броени дни след като отрочето му ДСБ изпадна от държавната трапеза и излезе в опозиция, Командира извади от нафталина приближените си политолози хамелеони Евгений Дайнов и Огнян Минчев, за да лъскат имиджа на марионетката му Радан Кънев и да атакуват премиера и главния прокурор. Активирането им бе още в четвъртък - броени часове след решението, с което депутатите отхвърлиха промените в конституцията, предлагани от министъра в оставка Христо Иванов в опит да сложи юзди на съдебната власт, и продължи обилно през почивните дни и вчера. Първо Минчев – през блога си, а след това и Дайнов – в две поредни телевизионни интервюта.

„Дума”

Детската градина в Каварна става 2 лева

Проектобюджетът на община Каварна за 2016 г. предвижда таксата за детска ясла и градина да отпадне. Към момента месечната такса за храна е 30 лв. за дете, но е предвидено тя да стане символичните 2 лв. Предложението е на кмета Нина Ставрева от БСП. То важи за седемте градини в общината, посещавани от 428 деца, както и за децата от детска ясла, които са 60. Предстои предложението да бъде разгледано от Общинския съвет, където съветниците от БСП имат мнозинство....

„Новинар”

Фойерверки за торта тровят децата

Фойерверките, с които украсяваме тортите за рождените си дни, са отровни. Това каза инспектор Мирослав Йотов и допълни, че Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) е проверила над 50 магазина, в които повечето свещи, наречени още фонтани, се оказали с повече взривно вещество от позволеното.

„Получихме много сигнали за деца, които са се отровили или обринали от тези свещи, затова направихме спешна проверка и се оказа, че повечето от тях, особено по-евтините, съдържат над допустимите 5 милиграма взривно вещество“, обясни Йотов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааааа

    0 0 Отговор
    11 деца........ Тези хора след като нямат спирачки обществото трябва да им наложи такива.Как е възможно да направи толкова деца.Не е ли мислил ,че трябва и да им осигури някакво бъдеще.Това е безотговорно, сега кой ще ги гледа?
  • 2 Чачук

    0 0 Отговор
    Не се заблуждавайте от имената Ставри и Пиринка,това не са българи,а цигани.Не може нормален човек без доходи да прави деца.То бива бива ама чак 11,то цял футболен отбор бе. И всички тия гладни гърла нас чакат да ги нахраним.УЖАС...
  • 3 Българин

    0 0 Отговор
    еееееееее байганьовци место да се радвате че държавата ще се умножава, а вие сте заплакали като д..........х....... от такива като вас ще се изгуби България да живеят хората с много деца било то турци помаци цигани те са спасението на България
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 abv

    0 0 Отговор
    Ако тези хора бяха нормално мислещи и поне малко интелигентни не биха създали толкова много деца , без да помислят /или всъщност са помислили като всички братя Мангасарян да живеят от помощи/ как ще издържат и изхранват толкова много деца.Точно заради тези индийци детските не ги вдигат ,защото представете си че детските се увеличат за какво бълване на деца ще стане на въпрос при индийския етнос.Да не говорим че много от тях ,не всички не са работили грам по трудов договор но вземат пенсии.Отиват в ТЕЛК с пари и с фалшиви документи и си вадят инвалидна пенсия.Бай Ганьо нека да работи до 65г като му е толкова акъла.Според мен трябва да се въведе законова мярка с която детски на лица с повече от 3 деца да не се изплащат.Който е решил да има 4 и повече да си прави сметката, а не ние да му плащаме масрафа на ма-та.Скоро очаквам заради тях да променят и годините за пенсиониране като ги вдигнат на 70 само и само за тях да има пари за пенсии на хора които никъде не са работили.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове