Last news in Fakti

3 Януари, 2016 16:36 1 419 2

ГЕРБ, а не ДПС е балансьорът в парламента

  • бойко борисов-
  • герб-
  • дпс-
  • балансьор-
  • парламент

ГЕРБ, а не ДПС е балансьорът в парламента. Това заяви в интервю в. "Труд" премиера Бойко Борисов.

"Избягвам да се бъркам в работата на другите партии", заяви той. Попитан има ли политиката в България някакво развитие и дава ли тя на България продукт, Борисов заяви:

"По принцип е много трудно, защото и за хубаво, и за лошо, ГЕРБ трябва да има позиция. Винаги. За всичко, и то категорична. Даже навремето ДПС или други по-малки партии се явяваха балансьори. Коалициите зависеха тогава от третата по големина партия ДПС. Сега стана обратното. Балансьор в парламента е голямата партия ГЕРБ. Нека някой политолог да ме обори дали това не е така. Защо? Без ГЕРБ никоя друга партия не може да направи правителство. В същото време тия, които говорят за предсрочни избори, а искаха от мен да им се кълна, че няма никога да отида на предсрочни избори, и аз го изпълнявам това като ангажимент към тях, знаят прекрасно, ако минат границата на добрия тон и правителството си тръгне, защото то не може да падне, а може да си тръгне, един месец след това, след изборите, те ще трябва да дойдат при мен да си говорим за правителство. Просто няма да има среща. С Радан Кънев си честитихме Коледа, желая му във всяко едно отношение само добри неща да му се случват. Давам го за пример, защото той е най-амбициозен от всички опозиционни партии в парламента. Хипотеза – спечелва предсрочни избори. Приемаме, че е първа политическа сила. Ако след своята опозиционна дейност в парламента е свалил това правителство, е естествено да не участваме в никакви разговори с него. И трябва да отиде при БСП, при ДПС, да се разбере с тях. Ако си го представяте технологично, аз не мога да си го представя добре, защото сега аз съумявам с много усилия и нерви и стискане на зъби в някои случаи, но имам добър диалог и с БСП, и с ДПС, и с АБВ и с ПФ, с колегите министри от Реформаторския блок. Е, невинаги всичко е гладко, но винаги може да намерим решение. Така че всяка конфигурация в подобен аспект – само ще похарчим пари, ще унищожим стабилността, няма задълго след това да може да се направи правителство, ще се въртят служебни правителства, а това си е просто блокиране на държавата. Затова в парламента ни е трудно, защото ГЕРБ всичко това го отчита. Моите съпартийци имат много, много какво да им кажат и на реформаторите, и на ДПС, и на БСП, но знаят, че ако ние тръгнем в тази посока, вече няма кой да крепи. Видяхте местните избори – в какво състояние са партиите. Тогава ДПС стоеше по-добре, сега с конфликта вътре, който възникна, със сигурност това е сътресение. Затова да се стягаме, да работим, да си доусвояваме фондовете като държава, да си строим инфраструктурата, природата да ни е чиста. Повече пари и то много дадохме и за армия, и за образование, и за култура, и за спорт, и за пенсионерите."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чачук

    0 0 Отговор
    Откакто спря да се изцепва по телевизиите речта му стана по разбираема, но в никакъв случай не отговаря на истина.Уж партията му беше най.силната,едва с родилни мъки успя да скълъпи правителство,което се дъни на всяка крачка,а сега той бил балансьор.И как нагло лъже-на този,на онзи били дали пари,включително и на пенсионерите.Нищо добро не ни чака братя българи,нищо.
  • 2 007

    0 0 Отговор
    Оправете отношенята с Русия!!!Европа ни е Мащеха!!!Неразбрахте ли че нии приеха зада не плащат,за нищо!!!!Границата им към Арабския свят!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове