Last news in Fakti

4 Януари, 2016 08:56, обновена 4 Януари, 2016 09:28 1 911 8

Бойко Борисов: Няма да ставам президент. Дал съм дума да бъда премиер

  • бойко борисов-
  • дпс-
  • герб

Няма да коментирам други партии

Бойко Борисов: Няма да ставам президент. Дал съм дума да бъда премиер - 1

Няма да коментирам други партии, имам си ГЕРБ. Това каза премиерът Бойко Борисов за bTV.

"Вижда ми се доста измислено да се смята, че Ахмед Доган е подвластен на Русия", каза той и допълни: "Отказах разговор с Ердоган и Давутоглу. Последното обаждане беше в 1 часа през нощта в деня преди Коледа". Това разкри премиерът.

"Искаше се от мен да застана зад Лютви Местан, но аз казах, че това не е моя работа", допълни Борисов.

"Путин ни обича. Това каза Борисов, след като беше показан руски календар със снимка на Владимир Путин и кучето, което министър-председателят му подари.

Борисов обясни, че от Реформаторския блок имат претенции срещу образователния министър Тодор Танев. "До този момент обаче управляващата коалиция не се е събирала, за да обсъди въпросните претенции и има ли друга по-подходяща кандидатура", коментира той.

"Росен Плевнелиев е прекрасен президент. Но първо трябва да каже дали ще се кандидатира за нов мандат, че да коментирам дали ще го подкрепя", заяви по бТВ премиерът Бойко Борисов. И добави, че е вече е невъзпитано да го питат дали той ще се кандидатира.

"Дал съм дума на всички, че ще карам 4-годишен мандат и няма аз да излизам от управлението", каза Борисов. Всички, които искали предсрочни избори защитавали интересите на контрабандисти и олигарси, за да се върнат пак там събраните 2,850 млрд. лв. повече приходи в хазната през 2015 г.

"Добре, да стане Радан Кънев първа политическа сила, но къде ще отиде? Пак ще дойде при мен, но ако ме е свалил от власт, аз няма да му отворя", каза Борисов. С бившия правосъден министър Христо Иванов и досега работел добре, чули се и сега на Нова година. Важното било всички да се успокоят и да продължат напред. 

Министър-председателят коментира и отношенията си със здравния министър Петър Москов. "Ще се въздържа да кажа кой е последният ни бас, защото напоследък много се изприказва как Петър Москов ми е любимият министър. По този начин се развалят едни добри приятелски и колегиални отношения", сподели Бойко Борисов.

"Действително съм много кротък човек, но и моето търпение си има граници. Те не могат да съберат един вход в блок избиратели, а ми говорят за предсрочни избори", каза още премиерът на въпрос за исканията на част от опозицията за предсрочен парламентарен вот.

Борисов говори и по темата за оставката на Христо Иванов. "Тръгна си като не се справи със съдебната реформа. На него трябваше да му е ясно, че няма как да прокара конституционните промени, ако няма 180 гласа", информира министър-председателят.

По темата за съдийките Румяна Ченалова и Владимира Янева, премиерът обяви: "Много съм доволен, че двете вече не са съдийки. Вижда се, че въпросните записи са манипулирани", допълни той.

"Русия и доставчикът "Газпром" нямат никаква вина за спирането на руския газ. "Газпром" ни предупреди, че един от основните ни дистрибутори не прави заявки. На 31 следобяд дойде такова писмо до нас".

"Получихме писмо от "Овергаз" до нас с молба незабавно да се сключи с Булгаргаз ЕАД типов договор за доставка на природен газ, през месец февруари 2016 година. Считате ли за нормално да ни поставят в такива условия, че да сключваме типов договор на 31 декември", попита, негодувайки министър председателят.

"На 31 декември вечерта се събрахме всички шефове, за да подпишем този договор. Това дружество "Овергаз", което има огромния шанс да печели добри пари, дистрибутирайки газ по мрежите, ни заяви на 31 вечерта, че не може да дистрибутира газ", разрки Бойко Борисов. Той коментира кризата в ДПС. Премиерът повтори на няколко пъти, че в навечерието на Коледа е бил подложен на натиск от турски политици. Ясно им заявих, че на Коледа нито аз, нито български министър може да ги приеме.

"Не може да ми се идва на 31 декември с молба, че не може да се справя с доставките на газ, а после да има наглостта да се твърди, че някой иска да му вземе бизнеса", обяви премиерът.

"Това, с което финиширахме през последния ден на старата година, е над 2 млрд. и 850 млн. лева повече събрани приходи", каза Борисов.

„Това е огромно сума. Благодарение на нея се направиха доста неща през годината. Виждате, че ръстът на икономиката е 3% и безработицата спада. Това са данните на „Евростат”, а не са наши данни. За много сектори се дадоха допълнителни пари, за да може да си вземат парите по европейските програми и специално искам да благодаря на Брюксел, че всички пари бяха платени и ние съответно се разплатихме с всички контрагенти”, посочи премиерът Борисов. По думите му, през изминалата вече година страната ни е успяла да свали бюджетния дефицит под 2.5%.

„Мога само да нахвърлям големите харчове. 106 млн. дотирахме тютюнопроизводството, над 220 млн. отидоха в екологията, за да могат общините да си направят проектите. Над 260 млн. отидоха във фонд „Земеделие”, обясни още Борисов. Във връзка с проблемите на тютюнопроизводителите той заяви: „Те имат друг избор и могат да правят други неща. Те са свикнали да садят тютюн и защото са свикнали, ние извадихме 107 млн. и ги дадохме като допълнителна дотация”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 2 Отговор
    Точно конкретно и ясно, ако е ВЯРНО.
  • 2 909

    0 3 Отговор
    Браво Бат Бойко ВЪН Турските ОТ БЪЛГАРИЯ !!!
  • 3 неутрален

    3 0 Отговор
    Пълни лъжи и безмислици. Дрън, дрън, дрън. Хората с пенсии от 180,200лв, минимална заплата от , вече от 1-ви януари 420 лв, хората не смогват, а той говори глупости, че стандарта се бил повишил. Нямал да става президент, е защо да става, като премиер командва всички министри и разпределя комисионните, назначава некадърните министри, разпределя пая и оОПРОПАСТИ ДЪРЖАВАТА. ЗАРАДИ НЕГО ХОРАТА ТЪНАТ В МИЗЕРИЯ И СА НА РЪБА С ГЛАДА. МНОГО ГРЕХОВЕ ИМА ТОЗИ НАГЛЕЦ, КОЙТО СТОИ НА ЕКРАНА И ХВЪРЛЯ ЛЪЖА СЛЕД ЛЪЖА, ЗА ПРЕКРАСНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ!
  • 4 Чачук

    0 0 Отговор
    Омръзнаха ни неговите словоизлияния,защото това което каза днес утре няма да е същото или няма да сме го разбрали правилно.Стига фокуси,стига локуми.Отказал разговори Ердоган и Давутоглу,не подкрепи Местан не защото е мислил за България,а защото се уплаши от българския народ.С едно нещо обаче мога да се съглася-Путин ни обича,но обича българския народ ,а не него.Въобще една истина и много лъжи.

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чачук":

    И питам аз-Путин с Бойковото кученце ли е на снимката в календара,или с котките на българския народ?Пък ти ще кажеш кого обича:)
  • 6 златния век

    2 0 Отговор
    Бате Бойко е велик, най-умният и интелигентен човек, който е управлявал България някога, от 681 г. насам.
    Цените падат, безработицата я няма, заплатите се вдигат, всичко цъфти, а е зима. Този човек е магьосник, той доведе лятото през зимата.
    Прекланям се пред светлата му памет.
    АМИН.
  • 7 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    Е ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ ПЛЕВНЕЛИЕВ КОЙ ГО НАПРАВИ
    ПРЕЗИДЕНТ НЕ СИ ЛИ ТИ А
  • 8 Прагматик

    0 0 Отговор
    Трябва да се запази правителството, защото на България преди всичко й трябва СТАБИЛНОСТ! В момент, когато в разгара си е военен конфликт и война срещу Ислямска държава, да се предизвиква в държавата политическа криза е безотговорно и опасно! Управление на десните - ГЕРБ и РБ е най-важното нещо в момента! Другият вариант го видяхме - Орешарски и компания!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове