Last news in Fakti

19 Януари, 2016 12:09 3 449 10

Борисов: Правил съм психологически анализ на Путин и Ердоган

  • бойко борисов-
  • психологически-
  • анализ-
  • путин-
  • ердоган

Ние нито сме протурски, нито проруски, заяви премиерът

Борисов: Правил съм психологически анализ на Путин и Ердоган - 1
Снимка: БТА

За времето, в което работихме с президента Росен Плевнелиев, няма място, на което да сме дали разнопосочни сигнали. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на 10-та годишна среща на бизнеса с правителството на тема: „България в глобалната несигурност”-рисковете и възможностите за икономиката, която се провежда в София.

„Благодарен съм на Плевнелиев, че през тези години, в които работим заедно сме имали единомислие и единодействие на форумите, в които сме участвали. Където е бил той, където съм бил аз, политиката на България винаги е звучала по един и същи начин. Тя е била твърда, евроатлантическа политика“, заяви Борисов.

„Ако знаете как се вади и се защитава през европейската администрация един провален проект, за да стигнем 99 % усвояване, най-малко 96%. Това преди 4-5 години щеше да звучи като виц. Искам да благодаря за времето, в което работихме с президента, че няма нито едно място, да сме дали разнопосочни сигнали“, посочи премиерът.

Относно еврокомисар Йоханес Хан, Борисов заяви:

„В България обичаме, когато ни хвалят, но когато чужденец го каже приемаме, че е от първо лице и е истина. В ролята му на комисар, в ролята му на партиен мой началник, защото е заместник-председател на ЕНП, може да потвърди това, което сме се опитвали да направим през последната година.“

"Считам, че ръстът на икономиката през 2016 г. ще бъде над 3%, защото 2015 г. в държавата само от фондовете влязоха около 7 млрд. лв. Според мен тези пари сега, особено в иновациите, конкурентоспособността, тези стотици милиони, които влизат, те тепърва ще купуват машини, ще строят и тепърва през 2016 г. и 2017 г. ще започнат да произвеждат по-голям ръст на печалба и затова съм убеден, че износът ще се увеличи, защото покрай Северната тангента и автомагистрала "Тракия" се строят в момента заводи и вече има и построени", заяви още Бойко Борисов.

По думите на премиера в контрабандата във всички сфери не само са изтичали пари, но и е давала огромна възможност да се развива сивата икономика. С това той подчерта голямата събираемост на приходите в бюджета през последната година.

"Близо 3 млрд. лв. сме събрали повече приходи, които в годините не са били събирани. Това подпомага българското производство и дава възможност да се правят социални политики. Извън бюджета за тази една година за двете Коледи и единия Великден сме дали над 150 млн. лв. допълнително за пенсионерите", посочи още той.

„Единственият оптимизъм към ЕС, е че ние винаги малко бавно действаме като дойде криза, дали е финансова, дали е с мигрантите, но накрая намираме решение, макар и по-бавно. Надявам се да излезем и от тази ситуация. Ние минахме през тежки периоди, които не знам дали сте ги усетели. Даже съм правил психологически анализ на Путин и Ердоган. Това беше времето, в което Путин и Ердоган откриваха джамия и в Анкара прекроиха газовата карта на Балканите. „Южен поток“ стана турски, с мълчаливото съгласие на Гърция, Македония и Сърбия, за да бъде наказана България, че беше истински лоялен член и спази правилата на ЕС. Спрените реактори в Белене отидоха в Турция, когато ние стриктно и вследствие, на което наши производители фалираха, заради санкциите срещу Русия. Турция не ги спазваше – милиарди евро обороти“, обясни Бойко Борисов.

Той обясни още, че когато са се сблъскали двамата титани, от България се е искало да заявява, че е протурска или протурска.

„Ние нито сме протурски, нито проруски. Само ви напомням през какво сме минали, под какъв натиск съм бил подложен през това време. От Анкара ни казаха България загуби всичко“, добави премиерът.

Подложен бях на невероятен натиск, призна той. Не сме, категоричен бе той - искаме да сме лоялни съседи, сега нещата се промениха, строим интерконектори и се надявам за газовия разпределител „Балкан” да се осигури газ от много източници. Нашата цел е България да бъде остров на стабилност на Балканите, посочи премиерът.

Този хаос с бежанците доведе до тежък пробив в Шенген, 7 държави затвориха границите си в Европа. Нека ги затворим и постъпим като братята американци, после нека дойдат със зелени карти и да работят при нас, каза още премиерът.

„Питал съм на Европейски съвет - ако подхождаме по този начин каква е горната граница бежанци, които можем да приемем? А ако ни ги върнат обратно - какво, затвори ли ще строим, за да ги приемем? Винаги бавно действаме, но накрая винаги намираме решението, надявам се да излезем и от тази ситуация“, подчерта Борисов.

По думите му бизнесът и гражданите трябва да се почувстват равнопоставени с държавата. По съдебната реформа сме си поставили две цели- 5 закона трябва да влязат в парламента - за съдебната власт, антикорупционният закон, двата кодекса и закона за борба с тероризма. Те трябва да влязат по дати в НС, повтори той.

По думите му са направени важни неща с промяната в Конституцията - засилихме ролята на инспектората, отчет на главния прокурор пред парламента, разделянето на ВСС и др. Мисля, че ще успеем с тези законодателни промени, защото всичко, което правим е много крехко и има своите граници, отбеляза Борисов.

„Ако има недоволни, критики, опит за проваляне на сегашната власт: „този път няма да се направи лесно правителство”. Защо? С ДПС в управление няма да ме видите, но в опозиция - да. Добре, свалят ни днес, но утре нали трябва да направят правителство? Ще почукат на мойта порта, но няма да им отворя“, обеща премиерът.

Той цитира думи на Иван Костов, според когото за 25 г. са направени много неща в положителна посока.

От името на правителството ще се борим за стабилност и ще я отстояваме. А ако има опити за дестабилизация, ще е опасно, според него. Защото следват и президентски избори и ще последва „война” докрай, трябва да се знае, че който вади нож, от нож и умира, подчерта Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Като гледам как вървят реформите в действителност, наистина не сте нито протурски,нито проруски и нито българи.
  • 2 некойси

    1 0 Отговор
    Любопитно ми е психолози какво могат да кажат по въпроса за Борисов. Бас държа че ще бъде интересно.
  • 3 A home truth

    0 0 Отговор
    "Искам да благодаря за времето, в което работихме с президента, че няма нито едно място, да сме дали разнопосочни сигнали"
    /////
    Президентът Плевнелиев пред целия свят излъга: "Путин е азиатски тиранин"!
    И ти ли Бруте?!
    Това казвате за водача на Христовия, руския народ! Но светът е под Божествено управление! И какъв ще бъде отговорът на Христос? Който каквото посее, това и ще пожъне!

    Днес, 19 януари, е най-великият Празник на човечеството. На днешния ден при Кръщението в реката Йордан Богът Христос се инкорпорира в тялото на човека Исус от Назарет и се яви пред човечеството в човешка плът: Богоявление!!! Христос показа как човекът, ако Го обича и Го следва, ще стане Бог! Честит най-велик Празник на човечеството!!!
    Горчива истина за обсебените от дявол, антихрист и азур, мразещи Христос и Неговия народ!!
  • 4 галактическия стопаджия

    0 0 Отговор
    ГлавЪтЪ е гледал филма "Анълайз дис" и се е взел за психоаналитик. След Силата се пробужда сигурно се е взел за джедай.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 FR V

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Боко Мазника от БРЕГ":

    На всички е ясно ,че е елементарен.
    Аз съм десен и хранех илюзии, че като няма мнозинство ще угоди на десницата и ще направи някоя реформа включително и тази в съдебната система.
    Но, момчето си е московски възпитаник и не иска да прави реформи.
  • 7 Бат Саше

    0 0 Отговор
    Бреййй, тиква психолог! Страшен е. Ето това е съвременното олицетворение на Бай Ганьо, но същевременно той е най-точният министър председател за нашия прост народ. Случайни няма.
  • 8 тоня

    0 0 Отговор
    Много сме я закъсали .Вижте ни президента и министър председателя психолог.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 555

    0 0 Отговор
    Мутра и Психолог - Две субстанции осъдени на вечна раздяла.Една Мутра може да взема решение ръководена от Инстинкта си ....от хищническия си инстинкт.,а не от мозъка си ,защото в по голямата си част му липсва ...на този "Психоаналитик''
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове