Last news in Fakti

26 Януари, 2016 18:45 1 086 8

ВСС да се саморазпусне

  • всс-
  • саморазпусне-
  • герб-
  • оставка

Призоваваме ВСС да се саморазпусне. Това заяви депутатът и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, по време на изявление в кулоарите на Народното събрание.

„Според нас ВСС е изчерпал окончателно доверието, с което се ползваше в обществото”, посочи Цветанов. „Вместо това, членовете на ВСС се занимават с конфликти помежду си, правят се опити за решаване на корпоративни интереси”, посочи още той.

По думите на Цветанов, след поредицата от публични скандали, които произведе съставът на настоящия ВСС, той повече не може да се ползва с доверието ни. „Серията от скандали, които създадоха настоящите членове на ВСС, затвърди усещането, че кадровият орган на съдебната система не може да изпълнява функциите си, които са му поверени по закон”, посочи Цветанов. По думите му, членовете на съвета се занимават с конфликти помежду си, с които не решават нито един от важните въпроси за обществото. „Правят се опити за търгуване с политическо влияние, решаване на корпоративни и икономически интереси и овладяване на съдебната институция от страна на неясни кръгове и властови центрове. Убедени сме в нуждата от реформа в съдебната система. Ние подкрепихме при гласуването в НС промени в Конституцията. След промените и актуализираната стратегия за реформа в съдебната власт се оказа, че в продължение на 1 година, очакваните изменения в Закона за съдебната власт не са приведени нито с първия, нито с окончателния вариант на промените в основния закон на страната”, подчерта Цветанов.

Парламентарните групи в управляващото мнозинство поеха ангажимент в близките дни да изразят позицията си във връзка с призоваване на ВСС да подаде оставка, посочи Цветан Цветанов.

Парламентарната група на Реформаторския блок взе единодушно решение, че искаме оставката на Висшия съдебен съвет. Това заяви Найден Зеленогорски от ПГ на РБ. „Утре в нарочна декларация ще изнесем всички аргументи и мотиви затова, и всички наши предложения за очакванията ни в областта на съдебната реформа, в областта на антикорупционното законодателство. Една значителна част от тях са коментирани с колегите от ПГ на ГЕРБ във връзка с идеята с подписването на анекс към коалиционното споразумение“, допълни той.

„Считам, че цялото общество очаква от ВСС една достойна постъпка. Това е едно искане от нас за един морален акт от страна на всеки един член на ВСС. Висшият съдебен съвет не произвежда очаквания продукт от цялото общество, а прави само скандали. Смятам, че е съвсем нормално българският парламент, без да се опитва да се меси в независимостта на властите, да изрази становище, защото ние сме изпратени от хората и те очакват да се чуе и тяхното мнение през нас“, подчерта Зеленогорски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко Мазника от БРЕГ

    1 0 Отговор
    Смешника Бойко Борисов като кмет съсипа гр. София и като министър председател съсипа България и ДОКАЗА единствено:
    1. Че е елементарен и първо сигнален човек със самочувствие и без грам покритие!!!
    2. Че върти, като развален грамофон едни и същи глупости до втръсване!!!
    3. Че вечно някой още му е виновен и крив!!!
    4. Че е всичко друго но не и управленец!!! Неговата роля е не да решава проблемите, а да ги създава!!!
    5. Че не блести с интелект!!!
    6. Че Лизането на Задници е единствената постоянна черта на Смешника Бойко Борисов!!!
    7. Смешника Бойко Борисов има кокоши мозък – „Кокошката има от 1 до 2 грама мозък”, тоест Смешника Бойко Борисов има не повече от 2 грама мозък!!!
  • 2 Боко Мазника от БРЕГ

    0 0 Отговор
    Такова хаотично правителство на ГЕРБ с такава лоша комуникация, не е имало от половин век насам!!! Някой съобщава, втори потвърждава, трети отрича, четвърти прилага и накрая нещо като нищо!!!
    Само полуграмотни субекти могат да не видят, тоталната неадекватност на не доучилият и смешник Бойко Борисов!!!
    Смешника Бойко Борисов вчера беше в БКП и лижеше задника на Тодор Живков, днес е в ГЕРБ и лиже задника на Иван Костов и Волен Сидеров!!! Изводът е, че Лизането на Задници е единствената постоянна черта на Смешника Бойко Борисов!!!
  • 3 Боко Мазника от БРЕГ

    0 0 Отговор
    Такова хаотично правителство на ГЕРБ с такава лоша комуникация, не е имало от половин век насам!!! Някой съобщава, втори потвърждава, трети отрича, четвърти прилага и накрая нещо като нищо!!!
    Само полуграмотни субекти могат да не видят, тоталната неадекватност на не доучилият и смешник Бойко Борисов!!!
    Смешника Бойко Борисов вчера беше в БКП и лижеше задника на Тодор Живков, днес е в ГЕРБ и лиже задника на Иван Костов и Волен Сидеров!!! Изводът е, че Лизането на Задници е единствената постоянна черта на Смешника Бойко Борисов!!!
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Няма логика цял ден да бърникаш в кофите за боклук и после със съмнителната "придобивка" вместо да си купиш нещо за храна,да платиш за интернет и да пишеш подобни неща.Все пак се постави на мястото на околните-как да те съжалява човек?!-в твоя полза е:)
  • 5 zews

    0 0 Отговор
    Акалиятя защо не се самораспусна със шесте апартамента!?Важно е други да се самораспускат ,а не тая празна кратуна.
  • 6 zevs

    0 0 Отговор
    Съдебната система май,че неше "независима",или е зависима от ЦВЪКИ?
  • 7 mediator37

    0 0 Отговор
    Да. Начинът, по който протече ревизията на НАП за апартаментите му, беше покъртителен. Оправдателните му присъди по двете дела също.
  • 8 Прагматик

    0 0 Отговор
    Хубаво е да има някаква реакция на ВСС в тази посока. На страната е нужна стабилност, която може да се гарантира само от правителство на десните, с реформаторите в него.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове