8 Февруари, 2016 15:32 5 159 17

673 481 подписа за референдум бяха внесени в парламента

  • референдум-
  • подписа-
  • 673 481-
  • шоуто на слави

Събрани са 673 481 подписа от Инициативния комитет на „Шоуто на Слави“ за референдум за промяна на политическата система, съобщи репортер на Факти.бг. Папките с подписите бяха внесени в деловодството на Народното събрание.

„Политиците нямат никаква дума в момента. ГРАО ще покаже това, което е истината. Това са 673 481 подписа на личности. Това е истината. Да не мислите, че това са измислени подписи?“, заяви Слави Трифонов по време на внасянето на подписите в НС.

673 481 подписа за референдум бяха внесени в парламента

Той припомни законодателството, като посочи, че за задължително иницииране на референдум от страна на парламента са необходими 400 хиляди валидни подписа: „По смисъла на Конституцията и на Закона за пряката демокрация тези въпроси трябва да бъдат проведени като референдум и народът да каже дали ги одобрява или не."

Попитан дали възнамерява да влиза в политиката, за пореден път шоуменът отрече.

“Кой да влиза в политиката? В какъв план, не мога да ви разбера. Това, което правя в телевизионното предаване също е политика и вие го знаете. Очаквате, че ще се кандидатирам за президент ли или за министър-председател?! В момента има 673 481 подписа, които ще бъдат внесени в Народното събрание и държавата трябва да се съобрази с тях веднага, по смисъла на закона“, подчерта той.

673 481 подписа за референдум бяха внесени в парламента

На въпрос дали се притеснява от това, че от НС може да променят, редактират или подменят подписите, Трифонов заяви:

„Не могат да ги променят. Защо да ги променят? Народното събрание не може да ги редактира. Това е волята на народа. Народното събрание е избрано от народа, а той е решил тези въпроси да бъдат подложени на референдум. Това е изяснено в конституцията. Не могат да променят нищо. Ако го променят това ще е нарушение на законите“, обясни той.

По повод пример с референдума за АЕЦ "Белене", който приключи на ръба на провала, Трифонов категорично заяви: „Ако подписите бъдат променени, ще си понесат всички последствия!“ Той обаче отказа да коментира какви ще бъдат те.

„Пак ви казвам. Хората са решили. 673 481 съдби са решили да подложат на референдум тези въпроси. Политиците са избрани от хората. Ако не се съобразят с тези 673 481 личности, ще си понесат последствията“, подчерта още веднъж той.

673 481 подписа за референдум бяха внесени в парламента

„Ще наблюдавате процесите. Този път се надявам и да ги отразявате, защото вие не отразявахте този референдум в продължение на 3 месеца. Сега обаче предполагам, че ще го отразявате, защото зад него стоят 673 481 личности“, заяви Слави Трифонов.

На въпрос, дали този референдум е подкрепян от някоя политическа партия Трифонов категорично подчерта, че не се интересува от политическите партии. „За мен те не съществуват под този им вид, защото в момента са важни 673 481-те личности“, подчерта отново той.

На въпрос на Факти.бг какво ще се промени с мажоритарния вот Трифонов заяви: „Когато се проведе този референдум хората ще решат дали да променят нещо. Народът ще прецени и ще реши по какъв начин да изглежда управлението на страната от тук нататък. Този референдум обаче ще се проведе.“

Трифонов благодари на Инициативния комитет, на доброволците, на подписалите се граждани и всички, които са участвали в инициативата по някакъв начин.

Той заяви, че не иска да кара Цецка Цачева да чака, защото тя е важен човек и заедно със сценаристите предадоха официално последните няколко папки от подписката.

673 481 подписа за референдум бяха внесени в парламента

673 481 подписа за референдум бяха внесени в парламента


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jp power

    2 0 Отговор
    Най-после може да се коментира за главчо и компания. Един от най-големите б....ци е иво сиромахов. Преди 10г.беше написал ,че Хан Аспарух е напушен бежанец, скоро сравни с негри и араби, българите работещи в софия, че били и те бежанци. Ей за такива се пописвате на тоз референдум.За славчо всеки знае, няма втори такъв плазмодий, като него.

    Коментиран от #3, #7

  • 2 гост

    4 0 Отговор
    Това е най-смисленото нещо и опит за промяна на системата за последните 25г. Очаква се обаче системата да се възпротиви или да се саботира референдума, понеже не е в облага на насотящото правителство и възвишените права на политиците към момента.
    Радвам се, че моят подпис е там и съм допринесъл за това, хората разбраха късно, но се мобилизираха и ресултатът е чудесен.
    Сега хора, информирайте се и гласувайте на референдума, моля.
  • 3 991

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "jp power":

    А Вие какво направихте за България и нейните граждани? И какво общо има Иво Сиромахов с идеята за референдум? Коментирате нещо, което е написал преди 10 години, незнайно в какъв контекст. Аз лично не го харесвам, нито Слави Трифонов, но от друга страна съм ЗА този референдум. Вие в крайна сметка за или против сте, или нямате мнение по важният въпрос в случая?
  • 4 гост

    3 0 Отговор
    Подписах се за референдума, защото искам нещо да се промени в тази държава. Защото искам да живея тук , а не в чужбина.Защото не искам тези 240 който си правят схемите и ограбват и малкото останало от държавата да изчезнат от парламента.Защото избраха Меглена Кунева за министър на образованието, защото благодарение на тяхното малоумие Делян Пеевски продължава да богатее, защото фалираха КТБ и не искат да кажат кои я ограбиха и заради кой ще плащаме всички ние, че и децата ни и техните деца.Гаврят се с пенсионерите и мизерните им пенсии, а те са хората който са изградили тази държава по време на комунизма,за да може сега те да я разграбват и богатеят. Време е някой да изхвърли боклука!!! Ножа е опрял в кокала и ако не признаят референдума ще започнат протести и бунтове като в Украйна докато не ги изгоним със сила. Друг вариант няма.
  • 5

    0 1 Отговор
  • 6 поиуъ

    2 0 Отговор
    Браво,аз лично не съм се подписал,но съм горд с всички направили го.Господ здраве да им дава!!!
  • 7 гост 1

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "jp power":

    Може и да си прав но, в момента подкрепям "991"... инициативата дойде от тях все пак а, не от тебе или мене или от някой друг умник "от масата" с мисъл дошла му м/у хапката шопска и глътката ракия !!! Предлагам този път да си замълчим и им отдадем заслуженото, пък каквото сабя покаже !!! Да живее България, да живее Републиката !!!
  • 8 Кольо Бичето

    0 1 Отговор
    Славуца ги е събрала все отбор юнаци:))
  • 9 mathur

    0 1 Отговор
    ИЗМАМА : http://www.blitz.bg/news/article/391750
  • 10 Бай Коста

    2 0 Отговор
    Подписах се за референдума, защото смятам, че пряката демокрация не е за подценяване. Въпросите бяха излишно много, но различните хора си имат различни болки. Трудно ми е да повярвам, че ще се състои референдум с всички въпроси наведнъж.
    Не съм фен на Трифонов, няма и да стана, но това не значи, че трябва да го спъвам, ако върши нещо полезно.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 jp power

    1 0 Отговор
    Тая идея за тия реформи се казват от поне 10г. От различни партии в България. Явно не четете и не слушате. Славчо и компания нищо не могат да измислят, освен да плюят по някой. Естествено съм за някой от предлаганите реформи. Даже бих допълнил, че хора без средно образование и тия с двойното гражданство не трябва да гласуват. Нооо, ще видите, че ако се приеме някаква реформа тя пак ще е в облага на партиите. И няма как да гласувам за клоуни и циркаджии, които са отявлени българофили и женомразци. Това е поредния PR на главчо, той никога не прави нещо без да има облага от това. Стойте та гледайте. И ако си мислите, че с подписки, хорца и кафенца се постига нещооо. Подписали сте се и мислите, че сте направили нещо за България и сте спокойни. То само това ви се дава, един подпис и вече сте революционери. А кой съм аз и какво правя, не е тук мястото за да се обяснявам.

    сражението С.Караджа и В.Левски са фърлиха на юруш с голи ножови в байраклъ джамия, защото раниха турците от нази двамина като бехме обиколили джамията, а турците въоръжени беши пълна джамията. И като влезоха тези двамината в джамията този час са придадоха турците и тогава ги нарекоха левови нашите хора.— Христо Стоянов-Големия, из неизпратено писмо до Стоян Заимов, 8 април 1896 г., в което излага свои спомени от втората легия на РаковскиУловен със 7 рани на кръста, при една битка при Търново. И докараха в кола шеркет с двамина негови другари след него в друг шеркет в1868г. Калпакът му чер с надпис отпред с жълти букви: "Свобода или Смърт", по риза, със сини платненки; при 7 рани той беше бодър.— из спомените на Филип Симидов, очевидец на събитието

    Коментиран от #13

  • 13 Истината

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "jp power":

    Напълно си прав!И бих искал да добавя,че с референдум няма и не може да се отнеме властта на мафията,а дали власт ще имат 240 или 100 човека ще е същата работа.По мирен път никога няма да се оправят нещата в тази държава,историята на света го е показала стотици пъти.
  • 14 Истината

    1 0 Отговор
    Колкото до Славчо,сигурно е,че крои някакви планове и рано или късно ще опита да се намърда в политиката.
  • 15 Иванов

    1 0 Отговор
    След като имахме за премиер - циганин в лицето на Костов, сега имаме пожарникар, явно бъдещето е шоумен-певец?! Народе?!
  • 16 БАБА ГЕНА

    0 0 Отговор
    РАДВАМ СЕ ЧЕ СА СЪБРАНИ ПОВЕЧЕ ОТ НЕОБХОДИМИТЕ ПОДПИСИ.ПОДКРЕПЯМ СЛАВИ И РЕФЕРЕНДУМА НА ШОУТО.БРАВО НА СЛАВИ ТРИФОНОВ.ДА ИЗХВЪРЛИМ ЗАЕДНО БОКЛУКА.
  • 17 лимонката

    0 0 Отговор
    ха-ха
    и какво от това
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове