Last news in Fakti

26 Март, 2016 17:06 916 2

БСП не е виновна за всичко през последните 25 години

  • михаил миков-
  • виновна-
  • всичко-
  • последните

БСП няма право да е партия-проект, защото защитава интересите на мнозинството, заяви Миков

БСП не е виновна за всичко през последните 25 години - 1
Снимка: БСП

БСП е на кръстопът и избира дали да върне доверието на хората или да бъде един от многото политически проекти. Социалистическата партия няма право да е като тях, защото въпреки грешките, е единствената, която автентично изразява и отстоява интересите на мнозинството. Това заяви лидерът на социалистите пред участниците в общинска партийна конференция във Враца, които избраха делегати за предстоящия 49-ти Конгрес и номинираха единствено Михаил Миков за председател на Националния съвет.

„В цялата страна провеждаме десетки отчетно-изборни конференции в момент, в който партията отново е изправена на кръстопът – дали ще успее да върне доверието на хората, че отстоява интересите на мнозинството от българските граждани, или ще бъде една от многобройните партии-проекти, които периодически се появяват на политическата сцена, консумират власт и изчезват, до появата на следващия проект. БСП няма право да бъде като тези проекти, защото тази година нашата партия ще отбележи 125 години – години, в които сме били и в нелегалност, минали сме през Септемврийското въстание, 9 септември, социалистическото строителство“, заяви Михаил Миков.

Лидерът на левицата обърна внимание и на ролята на БСП през последните 25 години, като подчерта, че партията е неизменна и незаобиколима част от политическия живот на България. Той бе категоричен, че въпреки грешките в някои позиции, няма друга партия, която по-автентично да изразява интересите на голямата част от българските граждани. Според Миков на предстоящия 49-ти Конгрес социалистите трябва ясно да кажат на хората: „БСП не е виновна за всичко през тези 25 години – БСП не приватизира „Булгартабак“, БТК, електроразпределителните дружества, не създаде частното здравеопазване и не превърна болниците в търговски дружества. По тези и по много други казуси, Българската социалистическа партия беше против – трябва да припомним това на гражданите“, каза лидерът на социалистите.

„За тези 25 години се промени много – промениха се отношенията на собственост, промениха се отношенията на преразпределение. Вече има крупни капиталисти, които се опитват да контролират политическия живот. Партии като БСП, и най-вече БСП, им пречат, защото олигарсите не могат да определят политиките, да определят решенията в общинските съвети, когато има представители на партия в националната и местната власт, които на първо място мислят за интересите на мнозинството“, посочи Михаил Миков.

Председателят на БСП припомни, че преди повече от година партията е имала възможност да участва в управлението, че е получила предложения за министерски постове и други позиции, но Националният съвет е взел правилното решение – БСП да не участва в дясното управление, което увеличи възрастта за пенсиониране на 68 години, което не можа да намери 20 млн. лв. за увеличаване на детските надбавки, когато България изчезва със скорост от 40 хил. души годишно, управление, което приема закони в полза на онзи 1% от населението, в името на който дойде на власт.

Управляващата конструкция е достатъчно нестабилна заради битката за власт вътре в нея, коментира Михаил Миков. „Тя беше формирана без принципи, беше сглобена между ГЕРБ, т.нар. Реформаторски блок и АБВ, за да излъчи правителство и за да консумира власт“, припомни той.

„И в нашата партия има хора, които смятат, че едно присъствие на БСП във властта би било по-добре. Аз лично не съм от тях, мнозинството от социалистите също не са от тях. Защото ние трябва да върнем доверието на гражданите и на едни предсрочни избори да потърсим подкрепа за друга политика, която в много по-голяма степен да отразява интересите на обикновения българин – за да има различно данъчно облагане, за да има друго здравеопазване“, категоричен бе лидерът на левицата. По думите му все повече хора разбират, че това са въпроси, които дясното правителство на Бойко Борисов не може да реши.

„Имаме силата, капацитета и знанието да бъдем алтернатива – не само на тази управленска конструкция, не само на Борисов, а да бъдем алтернатива на тази политика, която отчужди милиони български граждани от идеята, че в България може да има демократична държава, демократични институции, справедливост в данъците, справедливост в разпределението на благата“, заяви председателят на БСП.

Михаил Миков благодари на врачанската партийна организация за това, че отстоява позициите на Националния съвет. Той припомни, че на местните избори ГЕРБ открадна вота на гражданите на Враца. По думите му все повече хора ще разбират това, защото не може власт да се крепи на кражба и на участие в управлението само за разпределяне на обществените поръчки. Миков подчерта, че ролята на социалистите е много важна, за да се разобличава все по-ясно характера на политическия проект ГЕРБ. Лидерът на левицата изрази надежда, че партийната конференция във Враца ще има сериозен принос към укрепването на вярата у хората, че БСП е единствената, автентична лява пария, представляваща мнозинството от българските граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Да и всичките сте детствени...
  • 2 Виктория

    0 0 Отговор
    БКП се разпадна на всички парламентарно представени партии в парламента , за да заблуди хората . Една година преди 1989 комунистите в България са информирани от Москва какво предстои .За това време се подготвя план за поредното ограбване и разпределяне на България . Във висшето ръководство на всяка партия която влиза в парламента , стоят кадри на ДС, висши номенклатури или техни деца или внуци . От обикновени помияри ,след 1945 г. тези създания станаха лордове , чрез убийства и грабежи . От 1945г. до ден днешен тези изверзи най малко три пъти ограбиха народа тотално , отделно извършват всички форми на геноцид и са отговорни за разрухата и обезлюдяването в държавата .
    И сега по медиите тези престъпници внушават че са незаменими и безнаказани . А тяхната незаменимост касае единствено интереса им .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове