Last news in Fakti

4 Април, 2016 12:49 2 669 6

В Комисия: ГЕРБ иска билет от 1,60 лв. в София

  • прошко прошков-
  • билет-
  • софия-
  • герб-
  • транспорт

Щом ще увеличаваме цените за редките ползватели на градски транспорт, нека ги намалим за най-верните клиенти

В Комисия: ГЕРБ иска билет от 1,60 лв. в София - 1
Общинската транспортна комисия прие предложението билетът за градския транспорт в София да бъде 1,60 лв.В Комисия: ГЕРБ иска билет от 1,60 лв. в София

"За" гласуваха единствено от ГЕРБ. Против бяха членовете от БСП и коалиция" Сердика ", а РБ и група Пет се въздържаха.

Реформаторският блок ще предложи смъкване на цената на годишните карти за градски транспорт в София от 500 лв. на 365 лв. Това поиска заместник-председателят на Столичния общински съвет Прошко Прошков.

Щом ще увеличаваме цените за редките ползватели на градски транспорт, нека ги намалим за най-верните клиенти, аргументира позицията си Прошко Прошков.

Комисията по транспорт се събра за първи път да разисква предложението поскъпване на цената на билета за градски транспорт в столицата.

По всяка вероятност предложението ще влезе за гласуване на следващото редовно заседание на местния парламент - на 14-и април.

Ето и кой как гласува:

Екатерина Йорданова (ГЕРБ) - ЗА

Андрей Иванов (ГЕРБ) - ЗА

Ваня Тагарева (ГЕРБ) - ЗА

Ивелина Джартова (ГЕРБ) - ЗА

Борислав Борисов (ГЕРБ) - ЗА

Зафир Зарков (ГЕРБ) - ЗА

Калоян Паргов (БСП) - ПРОТИВ

Тодор Цанев (Сердика) - ПРОТИВ

Прошко Прошков (РБ) - ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ

Симеон Славчев (Група ПЕТ) - ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ

Борислав Бориславов (РБ) - не присъства


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 драйвъра

    0 2 Отговор
    1,60 лв е малко, трябва да станат поне 5 лв!
    София е Европейска столица и стандарта трябва да е, като в ЕС. Ако искаме да сме европейци трбява да плащаме, в Лондон е 5-6 паунда билетчето, което означава, че в София билета може да стигне спокойно 10 лв., което е нормално.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 фандъка да си ходи

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "драйвъра":

    В Прага билета за едно пътуване е 1.7лв, да не говорим каква е разликата в стандарта (поне 3 пъти), в какви условия пътуваш - нови автобуси и трамваи, чистота и не на последно място - има разписание което се спазва. Бил съм и в Лондон, тях когато ги стигнем по стандарт, тогава билете тук може да стане и 15лв, но за мизерните условия у нас коя точно обяснява вдигането на цената на билетите? Задръстванията, причинени от липсата на елементарна организация на движението в София? Дупките в които рейсовете се чупят за по-малко от година и след това всичко вътре дрънчи? Или смрадта на доста голяма част от возещите се? Да не говорим, че хора от определен произход не се таксуват и не се глобяват. За тази привилегия обаче плащат останалите.
  • 3 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "драйвъра":

    Или трябва да поработиш върху сарказма си,или си изключително проста персона.Драстичното повишаване на цената на билетите няма да повиши стандарта на живот.Иначе политиката в България е ясна.Няма значение какво се обсъжда,тези които не са на власт винаги правят сечено на управляващата партия.
    Вместо да намерят начин да таксуват всички пътници,те ще прецакат коректните,а гратисчиите ще станат още повече.Относно идеята за камери в автобусите,не виждам как ще помогнат,освен ако не се вложат безумно много средства в техника(няколко на брои камери във всеки автобус),екипи,които да следят какво се случва на тези камери,и представители на реда,които да висят нонстоп на всяка спирка.Според мен не трябва да се променя цената на билетите,а да се промени системата на таксуване,защото настоящата система не е ефективна сред тарикатски народ като нашия.
  • 4 бургас

    0 0 Отговор
    Я че гласовам билетчето пак да си е 6 стотинки, как си беше едно време по соцът, хем че се почувствувам пак толкоз млад като тогава ехееее. Кво изобщо го мислите тва за цената на билета, ясно е, че първата мисъл на държавата и общината в БГ е как да изкара повече кинти от народа, понеже са прекалено некадърни за да изкарат пари от другаде винаги избират най-лесния начин. Вий пък като не сте доволни, че при тия ниски горива ще вдигат билета толкоз много си го изкарайте на контрольорите в градския транспорт, бийте ги здраво и не плащайте за билетчета. Решаването на проблема става най-добре със същите методи и подбуди, които са били използвани при създаването му..........а именно - безотговорността, неадекватността, алчността, наглостта, простотията, безпардонността и непукизма, проявявани от държавата при взимането на решения, касаещи нейните граждани се лекуват най-добре със същите тези неща, проявявани от гражданите към държавата. За по-накратко - анархията може да бъде победена само с анархия, това е.
  • 5 Минувач

    0 0 Отговор
    Е как може такава простотия, бе? При положение, че цените на горивата падат, те ще искат увеличение... Радой Ралин на времето го каза: Докога над страната ни бащина, ще вилней тази страшна простащина?
  • 6 БАБА ГЕНА

    0 0 Отговор
    някои хора пишат че в ЛОНДОН билет за автобус струва пет паунда,но там и заплатите на хората са в пъти по-високи.а тук при мизерни заплати и пенсии 1.60 лева.вече се чудят от къде да събират и обират народа.остава само да въведат и такса въздух да плащаме .нямат ли срам тези управляващи .толкова милиарди взеха заеми и пак бюджета изхарчен ,влязъл по сметките им.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове