Last news in Fakti

11 Май, 2016 09:13 788 1

Валери Симеонов: Не правим сделки, имаме програма, която реализираме

  • валери симеонов-
  • правим-
  • сделки-
  • програма-
  • реализираме

„Ако ветото на президента бъде подкрепено, ще трябва да прекратим нашата подкрепа за правителството”, заяви той

Валери Симеонов: Не правим сделки, имаме програма, която реализираме - 1
Снимка: Нова телевизия

„Не съм тук, за да правя сделки, имаме програма, която реализираме.” Това заяви по Нова телевизия съпредседателят на ПФ Валери Симеонов. 

Повод за коментара е оставката на социалния министър Ивайло Калфин и оттеглянето на подкрепата за кабинета на АБВ. С това за трети път през последните три мандата България има кабинет на малцинството. 

„Има достатъчно мнозинство, за да има нормална парламентарна дейност. За мен няма особен риск след напускането на АБВ. Смятам, че ще има достатъчно отговорни хора, за да се формира мнозинство”, заяви Валери Симеонов. 

От Патриотичния фронт не отстъпват за спорните въпроси по Изборния кодекс.

„Ако ветото на президента бъде подкрепено, ще трябва да прекратим нашата подкрепа за правителството”, заяви Симеонов. 

Всеки трус се преодолява ако има диалог, а не тяснопартийни решения. Не знам мотивите на АБВ да се оттеглят от управляващата коалиция, заяви по БНТ съпредседателят на ПГ на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

По думите му има проблем с диалога в управляващото мнозинство, като всяка партия има свои приоритети, които отстоява. За нас това е сигурността, охраната на границата, битовата престъпност. Забраната за носене на бурки трябва да се регламентира на национално ниво. Това е опит да се провокира обществото, да се разделят самите мюсюлмани. Имаме негативен опит от Европа, подчерта Каракачанов.

Бях изненадан от решението на АБВ да оттегли подкрепата си за Правителството, заяви Каракачанов. Според него, това е решение, пряко провокирано от конгреса на БСП и избирането на Корнелия Нинова за председател на левицата.

Лидерът на ВМРО заяви, че не вижда връзка между започналите сондажи за нефт и природен газ в Черно море и политическите трусове от вчерашния ден.

Ветото на Плевнелиев трябва да бъде отхвърлено, призова Каракачанов. По думите му това е ход на президента към следващ мандат или евентуално оставане в политиката. 4-5 човека, които преговарят с президента по промените в Изборния кодекс, представляват само себе си. Хубаво беше държавният глава да покани и нас на среща.

Според Каракачанов 200 души са командировани от Турция в България и те ръководят районните мюфтийства. Налице е брутална пропаганда.

ПФ няма да позволи безконтролното разкриване на секции в Република Турция, както беше досега. Това е и изискването ни за продължаване на подкрепата към политиката на правителството. В секциите в Турция се говори само на турски език, обяснява се на хората как да гласуват.

Срещата вчера по Изборния кодекс беше между ГЕРБ и Патриотичния фронт, Реформаторите се присъединиха в течение на деня, не сме имали за цел да изолираме АБВ от разговорите, подчерта Каракачанов. Ние сме за силно българско правителство, ако има диалог, предсрочните избори ще стоят на заден фон, каза още той.

В Патриотичния фронт приемат неутрално оттеглянето на АБВ от управлението.

„С колегите от АБВ сме работили добре в някои критични ситуации по важни гласувания, в същото време много от предложенията на ПФ не са намирали подкрепа от тях“, казапо БНР заместник-председателят на ПГ на Патриотичния фронт Борис Ячев.

Той припомни, че АБВ има споразумение за управление само с ГЕРБ, към останалите субекти в управлението АБВ почти не са имали политически контакти и отношения.

Според Борис Ячев има нагнетяване на напрежение във връзка с промените в Изборния кодекс:

„Цялата ситуация е много добре режисирана. По всички медии се явяват едни и същи 5 човека, които не представляват никой друг, освен себе си. Не успя да се чуе реакцията и коментарите на останалата част от българите зад граница.“

Той заяви, че има декларации на много българи, които живеят в чужбина и които твърдят, че няма нарушаване на конституционните им права. Сънародниците ни в Чикаго заявят, че който има желание намира и начин да гласува.

ПФ не е поставял условия за ограничаване на избирателните права на българи в Европейския съюз, САЩ, Австралия или Канада. Нашата кауза беше единствено и само за ограничаване на възможността да се откриват безконтролно секции в Турция, коментира Ячев.

Той е категоричен, че ПФ ще настоява ветото на президента да бъде отхвърлено от парламента:

„Ако ветото не бъде отхвърлено, ще оттеглим подкрепата си за мнозинството.“

Борис Янчев обаче уточни, че има достатъчно време да бъдат проведени разговори с ГЕРБ и ще се търсят варианти ветото да бъде отхвърлено, „но е възможно да се намерят законодателни възможности, които да дадат по-голяма възможност на българите в ЕС и САЩ да гласуват.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спас безделника

    0 0 Отговор
    МОМЧЕТА, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ВЪГЛЕВОДОРОДИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ СТРАТЕГИЧЕСКА СУРОВИНА! ДНЕС ТЕ СЕ ИЗРАЗХОДВАТ ПО ПРЕСТЪПНО БЕЗУМЕН НАЧИН ЗА ОТОПЛЕНИЕ, ОСВЕТЛЕНИЕ И КАТО ГОРИВО,НО ЗА В БЪДЕЩЕ НУЖДАТА ОТ ТЯХ ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВА В ДРУГИ ОТРАСЛИ. ВЪГЛЕВОДОРОДИТЕ НЕ СА В БЕЗКРАЙНО КОЛИЧЕСТВО, ТАКА ЧЕ ПО-ДОБРЕ Е ДНЕС ДА ПОЛЗУВАМЕ ЧУЖДИ ЗАПАСИ. НИЕ НЕ СМЕ НИТО РУСИЯ, НИТО САЩ. АПРОПО, ПОСЛЕДНИТЕ ПОПЪЛНИХА РЕЗЕРВИТЕ СИ И ЗАПЕЧАТАХА ХРАНИЛИЩАТА! БОКО Е ПРОСТ ПОЖАРНИКАР И НЕ МОЖЕТЕ ДА ОЧАКВАТЕ ОТ НЕГО НЯКАКВИ ЗНАНИЯ ПО ИКОНОМИКА НА СУРОВИНИТЕ,ХИМИЯ И МАТЕРИАЛОВЕДЕНИЕ. ИМАЙТЕ ГО ПРЕДВИД И НЕ ДОПУСКАЙТЕ ДА СЕ ПОВТОРИ ИСТОРИЯТА СЪС ЗЛАТНИТЕ НАХОДИЩА ОТ ВРЕМЕТО НА ПРЕСТЪПНИКА И.КОСТОВ. РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЕН ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР - ДА, НО НЕ И БЪРНИКАНЕ В МАЗЕТО!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове