18 Май, 2016 06:30 14 841 1

Как Стамен стана лорд в Шотландия

  • лорд-
  • шотландия-
  • бежанци-
  • гърция

Преглед на печата

Как Стамен стана лорд в Шотландия - 1
Снимка: 24 часа

„24 часа”

Стамен от Долен купил 7 дка земя в Шотландия и станал лорд

40-годишният Стамен си е дошъл тези дни в Долен за абитуриентския бал на дъщеря си и за да отпразнува рождения си ден със семейството. Решил и да огласи новия си статут на Острова.

Стамен е охранител в Елсбъри, град между Оксфорд и Лондон. Има и малка частна строителна компания, която кръстил “Стан Констръкшън енд Сървисис”.

При регистрирането на фирмата настоявал да се казва “Хермес”, но компютърът намерил друга фирма със същото име и му отказали.

Сега чрез фирмата си наема работници, когато открие работа, и си изкарва допълнителни доходи.

Историята с “облагородяването” на Стамен започнала случайно. Негов приятел му предложил да купят заедно земя. Стамен казва, че купили около 7 дка за 25 000 паунда в Шотландия.

Приятелят му бил там на екскурзия, но научил, че могат да се възползват от местните закони - щом имаш земя, може да придобиеш благородническата титла.

Според законодателството в Шотландия всеки собственик на какъвто и да е парцел земя автоматично придобива титла.

„Труд”

Бежанци в Гърция бягат, за да не ги преместят в България

Всеки седми мигрант, пожелал да се включи в програмата на ЕС за разселване на бежанци от Гърция в други членки на съюза по противоречивата квотна система за разпределение, се е отказал или “изчезнал”, сочат данните на правителството в Атина, цитирани от в. “Файненшъл таймс”. Най-голям е процентът на отказалите да заминат в бедни държави на ЕС, като България и Румъния. От общо 1324 души, включили се схемата, 191 подали молби за излизане от нея или се укрили.

„Стандарт”

Затворът очаква неуловимия Йоско

Ще лежи ли в затвора Йосиф Йосифов- Йоско Костинбродския, осъден за убийството на Кирил Киров- Японеца? Въпросът остава висящ, докато роденият в костинбродското село Безден подсъдим не бъде намерен. От две години той е обявен от Интерпол за международно издирване с червена бюлетина. В понеделник специализираният наказателен съд присъди издирваният 17 г затвор на Йосифов за опит за убийство на Киро Японеца през 2003 г. Костинбродския обаче беше беше оправдан като лидер на организирана престъпна група за убийства, отвличане и търговия с дрога през 2003-2010 година. Също 17 години затвор за опита за убийство на Японеца получи и Ивайло Симеонов - Богьовеца. Други трима подсъдими Вергил Славов, Мариян Атанасов и Александър Йорданов бяха напълно оправдани за това, че са част от банда за мокри поръчки. Атанасов получи 2 години условно заради държане на пистолет, заглушители и патрони в дома му. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен специализиран наказателен съд.

 „Сега”

Съдебните изпълнители неправилно запорират хиляди заплати и пенсии

Частните съдебни изпълнители масово налагат запори върху банкови сметки, по които се превеждат заплати, пенсии, детски надбавки, болнични и други социални плащания, които по закон са защитени. Става дума за десетки хиляди дела годишно. Този проблем е от години, заяви председателят на Камарата на частните съдебни изпълнители Георги Дичев. Той обясни, че заради банковата тайна юристите не знаят какви средства постъпват по въпросните сметки.

„Капитал дейли”

Софтуерната "Ментормейт" ще разраства екипа си в България

Софийското звено на софтуерната компания "Ментормейт България" се мести в нова сграда в кв. "Дружба" в София. Компанията я е наела за следващите пет години и планира тя да стане главен офис за операциите й в Европа. Основаната причина за преместването е желанието ни да предоставим по-добри работни условия на служителите, коментира пристигналият за откриването миналия петък Глен Тейлър, собственик на холдинга "Тейлър корпорейшън", който притежава и "Ментормейт".

Очаква се до края на годината екипът на компанията да се разрасне с около 50 служители, като кадри се търсят не само в София, но и в Пловдив, Варна и Велико Търново, където са останалите офиси на дружеството.

Монитор

Лихвари зарибяват с реклама по нета

Лихвари зарибяват клиенти с реклами в интернет. Мошениците, които взимат до 20 процента месечна лихва, си плащат, за да могат обявите им да излизат на първо място в търсачките, когато някой потребител въведе ключова дума. В повечето случаи това са „бърз кредит“, „заем“, „пари“. При изписването на тези фрази сайтът ни препраща директно към обявата на лихваря. Тя е частна и в нея е посочен само мобилен телефон и описание, че заемът ще бъде даден 100%. При свързване с измамника той обяснява по телефона, че единственото, което клиентът трябва да направи, е да се видят и да подпише запис на заповед. При срещата обаче лихварят казва, че за заем над 100 лева трябва обезпечение.

В повечето случаи това са автомобили и дори имоти. „Добросъвестният“ заемодател дори поема разноските при нотариуса, които са няколко десетки лева, в зависимост от обезпечението. За кола, чиято пазарна стойност е над 3 хил. лева, документите при нотариуса излизат около 50 лева.

 „Дума”

БФС пожали Левски

БФС пожали Левски след изцепките на феновете на мача с Пирин в неделя. В Благоевград ултраси се сбиха с полицаите, като органите на реда дори бяха изгонени от сектора за гости. Сред възможните санкции беше лишаване от домакинство до края на сезона, а също така и изваждане от първенството. Най-тежката санкция се налага при трето провинение в рамките на един сезон, каквото всъщност е положението при "сините".

Дисциплинарната комисия обаче наказа Левски с частично затваряне на сектор "Б" на ст. "Георги Аспарухов" и глоба в размер на 10 000 лв. Следващата среща на "сините" е със Славия в неделя от 18.00 ч.

„Новинар”

Пет нови бус ленти ускоряват трафика в София

Пет нови бус ленти ще ускорят трафика на градския транспорт в София до две години.

Столичната община има изготвени проекти за обособяване на специални трасета за автобусите и тролеите по най-натоварените булеварди в града.

Ленти за бусовете ще има по бул. „Сливница” – от „Константин Величков” до „Петър Дертлиев”, бул. „Ситняково” – от „Шипченски проход” до „Мадрид”, бул. „Проф. Цветан Лазаров” – от бул. „Колумб” до бул. „Димитър Пешев” и бул. „Асен Йорданов” – от „Шипченски проход” до Площада на Авиацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никито Иванов

    2 0 Отговор
    глупости, ама големи :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове