2 Юни, 2016 06:33 14 364 7

Слънчеви очила убиват шофьори

  • очила-
  • шофьор-
  • барети-
  • летище

Преглед на печата

Слънчеви очила убиват шофьори - 1

24 часа

Наесен оферти за банка “Виктория”

Срокът за подаване на оферти за ТБ “Виктория” е 1 месец след като бъдат оповестени резултатите от провеждащия се преглед на активите на банките.

Това решиха синдиците на КТБ, след като се запознаха с препоръките на подуправителя на БНБ, който ръководи управление “Банков надзор”, Димитър Костов и на консултанта по продажбата на трезора АФА.

Труд

Барети охраняват летище София

Командоси от специализирания отряд за борба с тероризма ще се включат в охраната на летище София. Мерките за сигурност са заради настъпващия туристически сезон и влязоха в сила от днес, съобщи МВР. От министерството допълниха, че става въпрос за рутинни действия.

През летния сезон ще бъдат изградени временни полицейски контролно-пропускателни пунктове, които ще бъдат разположени на подходите към терминал 1 и терминал 2. „Монитор”

Слънчеви очила убиват шофьори

Слънчеви очила менте с много потъмнени стъкла стават причина за катастрофи. У нас все още няма такива случаи, но в страни от ЕС вече са факт, съобщи Стефан Цанков, председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). Той обясни, че най-силно затъмнените стъкла са забранени за шофьорите. Степените на потъмняваане на стъклата са от 1 до 4, а разрешени са черните стъкла в групите от 1 до 3. Цанков посъветва ако на очилата не пише затъмнението на стъклата, да не се използват зад волана, защото може да са опасни и да доведат до злополуки.

Стандарт

Всяко второ дете с риск от психичен проблем

Ситуацията с психичното здраве на децата у нас е повече от тревожна. Това стана ясно по време на кръгла маса, посветена на проблема и проведена в Деня на детето в София. В събитието се включиха представители на Министерство на здравеопазването, неправителствени организации, водещи български психиатри, училищни психолози и университетски преподаватели. Според проучване, направено през 2011 г. в рамките на международния проект "Здравето на децата в Европа", всяко второ дете на възраст между 6 и 12 години в София град и област е в риск от психично-здравeн проблем. Анкетирани са 1385 хлапета на възраст между 6 и 12 години, както и 1081 родители и 1267 учители.

Сега

Банките печелят по 110 млн. лева на месец

От началото на годината печалбата на банките расте със средна скорост 110 млн. лева на месец. Това показва статистиката на БНБ към 30 април. Според данните за първата четвърт на 2016 г. банковата система като цяло е отчела 439 млн. лева печалба, което е с близо 15% повече спрямо година по-рано.

Банките в България се стягат за стрес тестовете и са в много добра форма, но са прекалено предпазливи с отпускането на заеми, коментираха икономисти и финансисти по време на форума "Шумът на парите" вчера. "Изпитите" трябва да приключат през август и след това кредитирането вероятно ще се отпуши, посочи анализаторът Георги Ангелов.

Капитал

Пеевски прехвърли три свои фирми на офшорката си

Бурните ежеседмични размествания в корпоративните владения на Делян Пеевски продължават. По-малко от десет дни след като стана ясно, че майка му Ирена Кръстева му е дарила дяловете си в "Био уотър", "Био уотър инвестмънт" (и двете без дейност към края на 2015 г.), "НСН инвестмънт" (през която контролира "Техномаркет") и "Балканска медийна компания" (в която е издателският бизнес на семейството), депутатът от ДПС обяви, че е продал първите три от фирмите. Това става ясно от подадена от него до парламента декларация за конфликт на интереси. Декларацията е с дата 27 май, но входящият й номер е от 1 юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Открих сметка в банка. Внесох 60 /шестдесет/ лева. Работите ми се объркаха - нямах никакво движение по сметката. След година -година и 2 месеца реших да я закрия. Върнаха ми 2/два/ лева и 75 стотинки. 57/петдесет и седем /лева и 25 стотинки ми удържаха за "обслужване" на сметкага !?!?!?! Интересно ми е , ако бях я закрил след 5 години, колко ли пари щяха да ми искат допълнително !?!? Голямо обслужване е паднало - голяма работа. Що пот се е проляла ? НЯМА ДА ПЕЧЕЛЯТ ПО ЕДИН КАМИОН ЛЕВОВЕ НА МЕСЕЦ, НАЛИ ?

    Коментиран от #2

  • 2 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шаран БГ":

    Ми кат си шаран, кво очакваш?

    То се чете преди да се прави нещо!

    Сега пак някой ти е виновен, нали?!
  • 3 До Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Трябвало е да откриеш сметка в банка ДСК. Това е банка за бедни хора с много ниски такси. Е, Разбира се и нивото на обслужване му съответства.
  • 4 Иван

    0 0 Отговор
    В първа инвестиционна има някакви сметки тип депозит без месечна такса, но не може да имаш карта към тях. Теглиш на каса.
  • 5 Goro Lafchi

    1 0 Отговор
    Извинете, това какво общо има с идиотското твърдение, че не некадърието а очила, ключодържатели и "свирки",убиват шофьорите? Пробвал съм последното и още пиша.
  • 6 гол тупан

    1 0 Отговор
    банките печелят, понеже българският народ е беден и принуден да взема кредити на не високи а КОСМИЧЕСКО ВИСОКИ ЛИХВИ.Виновна е държавата ,която търси данъци от кокошкарски фирми и граждани, вместо да обложи финансовите институции, който не произвеждат нищо с мин 50% данък!банките както вземат лихви по 30 % трябва да плащат данъци мин 50%. понеже във франция лихвите варират от 1,2 до 2,7% а данък печалба е 50-60% за банките. А тука банките дерат с 30% печелят повече от производствените предприятия,които впрочем са на свършване ,а плащат мижави данъци.

    Коментиран от #7

  • 7 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гол тупан":

    ЕВАЛА ЗА КОМЕНТАРА ТОВА Е САМАТА ИСТИНА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове