16 Юни, 2016 12:34 2 584 19

Симеонов: Предпочитам общ флот срещу руска агресия пред вълна от имигранти

  • турция-
  • симеонов-
  • русия-
  • имигранти-
  • флот-
  • черно море

БСП напълно подкрепя отказа за участие в инициативата за съвместен флот в Черно море, заяви Ангел Найденов

Симеонов: Предпочитам общ флот срещу руска агресия пред вълна от имигранти - 1
Снимка: БТА

Бих предпочел да влезем в един общ флот в Черно море срещу евентуална руска агресия отколкото да прекъснем споразумението за реадмисия с Турция. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов в Народното събрание.

Попитан дали причината за решението на Турция е отказът на България да се включи в общ фронт в Черно море срещу Русия Симеонов заяви, че може да се твърди, че причината е враждебното отношение на българските медии към турската държава.

Той уточни, че не е запознат дали предложението е направено като обща флотилия в отговор на евентуална руска агресия, дали е направено като предложение на определено структуриране на бойна група или бойна единица към НАТО.

„По принцип не е добре да бъдем вкарвани във враждебни структури или отношения с когото и да било, включително и с Русия”, подчерта Валери Симеонов.

БСП напълно подкрепя отказа за участие в инициативата за съвместен флот в Черно море. Споделяме аргументите за това”, заяви зам.-председателят на БСП Ангел Найденов пред журналисти в парламента.

По неговите думи последно време ставаме свидетели на изобилие от инициативи на президента и на военния министър в сферата на отбраната и военното сътрудничество, което не е признак на продуктивност, а влиза в спиралата на ескалация на напрежението в Черноморския регион.

„Решението на Турция за нас представлява не просто оттегляне от един двустранен протокол, в случая между Турция и България, за реадмисия, като резултат от споразумението между ЕС и Турция, а представлява пряко нарушаване на споразумението с ЕС и това е дълбоко неприемливо”, категоричен е Найденов.

Според него решението на Турция не спомага за развитието на диалога и двустранните отношения между Турция и България и в някаква степен представлява пряка намеса в суверенното ни право на решение в сферата на националната сигурност. 

„Война между НАТО и Русия е невъзможна. Няма как да се случи, защото това значи унищожаване на света. Никой не е толкова луд, колкото и да се прави на такъв, за да взема такива решения. За България е важна националната сигурност", заяви народният представител от ПГ на ДПС Янко Янков.

По думите му за България е актуална фразата "Винаги с Европейският съюз, но никога срещу Русия".

По думите му предложението на Румъния за единен флот в Черно море между различни държави включително България е предложение за съвместни действия в морето между различните държави. По думите му трябва да се види какво е предложението и припомни, че България много пъти е имала предложения за съвместни действия с Румъния в Черно море.

„Не срещу Русия, много ясно трябва да се знае и да се каже, че война с Русия е невъзможна, според мен дори в най-болните амбиции на някои политици. Това няма как да се случи”, каза той. Янков е на мнение, че България трябва да инвестира в собствената си сигурност, за да осигурява спокойствие и стабилност на българските граждани.

„Тази стабилност е необходима изключително много. Особено за младите хора, за да има инвестиции, да се подобрява качеството на живот и да се създават работни места. За това ни трябва стабилност”, коментира той.

„Ние нямаме намерение да нападаме никого. Искаме българските граждани да живеят спокойно и инвеститорите, които идват тук да се чувстват сигурни в средствата, които влагат тук”, посочи Янков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 2 Отговор
    На Валери Симеонов са му промили мозъка. Сега иска да се предложи на Турция. Такива хора нямат място в управлението, колкото и да се говори против Русия. ТОЙ НАГЛЕДНО ПОКАЗВА, ЧЕ НЕ УВАЖАВА ИСТОРИЯТА.
  • 2 Vasik Atanasova

    0 2 Отговор
    ОТИВАЙ И СЕ БИЙ С РУСИЯ ШМАТКА

    БРАВО НА БОЙКО БОРИСОВ ЗА ПОЗИЦИЯТА МУ

    А ТОЗИ КОЗЕЛ ДА ХОДИ ДА СЕ БИЕ С РУСИЯ
  • 3 ани

    2 0 Отговор
    Едното не бива да се смесва с другото ! Това , че имаме някои проблеми в отношенията си с Русия не значи ортак с Турция ! По- скоро двете страни , България и Русия трябва да търсят пътища за регулирането им , при зачитане на суверенитета на всяка ! Морски сблъсък с Русия значи: На гол задник чифте пищови !!
  • 4 пейтриът

    2 0 Отговор
    Ало "патриота", те руснаците ни превзеха тотално и без оръжия, просто ни изкупиха цялата държава, включително и "политиците".:)
    Икономикат е по силна от всички оръжия, тя сваля правителства и иска оставки.
    Та, кога ще си подадете и вашите?
  • 5 За знаячите

    0 0 Отговор
    За каква сигурност може да става дума при непрекъснатия стремеж за ескалация на напрежението в нашия регион? За каква сигурност, бъдеще и инвестиции се говори, като с любимите ни президент , военен и външен министри, с всеки изминал ден се приближаваме до желаната от САЩ цел - да станем военна цел на Русия. Само олигофрен не би разбрал, че идеята е да няма нито една спокойна граница около мечката.
  • 6 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    СИМЕОНОВ Е ПРОДАЖЕН! БРАВО НА БОЙКО БОРИСОВ ,ЧЕ НЕ МУ ТРЯБВА ВОЙНА И ОТКАЗВА ! БЪЛГАРИЯ ТВЪРДО НЕ ЗА ОБЩ ФЛОТ !!!
  • 7 Политик

    0 0 Отговор
    Браво на Бойко Борисов!
  • 8 ййййй

    0 0 Отговор
    Че Валери Симеонов е агент на мафията такъв е , но тази криза с мигрантите я създадоха САЩ и Русия заедно напълно целенасочено срещу Европа , защото много силна взе да става . Парадокса е че НАТО в по голямата си част е американски . Това е много гнусна игра на САЩ , уж те пазят , а те съсипват , а това за руснаците е добре дошло .
  • 9 бббббб

    0 1 Отговор
    Куха лейкаааа.Руснаците няма нужда да ни нападат по вода,колкото и да са "Агресивни"според продажните и в услуга на САЩ и ЕС политици.Само ще пускат по една ракетка за всяка наздравица от Крим.
  • 10 гражданин на България

    0 1 Отговор
    Браво на бат Бойко!
  • 11 onq s konq

    1 2 Отговор
    Какво сте захвалили Борисов бе русофили продажни?А някой да ви е искал хвалбите?Май забравихте че до вчера наричахте Бойко "прост пожарникар","тиква" и т.н.От ясно по-ясно е че никога няма да гласувате за ГЕРБ/ако изобщо някога сте гласували,защото принципно лумпените нямат постоянен адрес /,затова лайте си на воля по форумите,на не забравяйте и за миг че в политическо отношение дори и прашинка не зависи от вас.
  • 12 СТОЯН

    1 2 Отговор
    решението на борисов е спорно,то е в контекста на цялото агне и сития вълк,но обикновенно тва води до умряло агне и пак ненахранен вълк.борисов с отоншението си към пеевски, златев и популиското си управление залита в посока на путин,което ще доведе и до негативни резултати както вътре в страната така и сред съюзниците ни!

    Коментиран от #16

  • 13 Бл Благов

    2 0 Отговор
    Кой има полза от такъв флот и какво значи да го има? Единствените ,които имат полза са военните концерни -те живеят от дрънкане на оръжия.Ако го има този флот пари за необходимите оръжия ще ги дадем ние,данъкоплатците! А и Русия защо им трябва да ни напада? Тук те имат толкова много руснаци? А ако го има този флот ,НАТО къде е? Честно да си кажем -Има ли някъде толкова наивен народ ,които го мамят и крадат така удърно от ало измамници до нагли банкери и т.н. Поне в Европа сме единствените!
  • 14 Онуфрий

    2 0 Отговор
    Къв си ти ве? Кой ти спомена нещо за русофили, русофоби, тюркофили или тюркофоби!!! Не скиваш ли, че тук иде реч за национална доктрина по отношение где е мястото ни на държава под подкрива на Всевишния!

    Коментиран от #15

  • 15 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Онуфрий":

    Хахааа!Онуфриййй...АЛЕЛУЯ БЕ БРАДЪР!И кат се запениш,попивай с кърпичка,марличка...аре за тебе компромис-може и с ръкав:)
  • 16 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "СТОЯН":

    Деско ма, на работа си и нямаш компютър? И цъкаш от телефончето? Що не си влезнш през Пробук-а? После чукаш пълната версия на сайта и си готова. Айде и после чип,чип в джакудзито...
  • 17 333

    2 0 Отговор
    Видяли сме и вече сме забравили за много самодоволни глу..ци.
  • 18 Патриот

    1 0 Отговор
    Когато един предрешен "Патриот" ми заговори за близки отношения с най- омразният ни враг, няма как да не изпитам желание да набия някого.
    Общ флот с Турция, Румъния? ...
    Кой е този нихилист, пренебрегващ родовата си памет и забравил историята?
    Северна Добруджа, Люлебургаз, Лозенград и 500 години изтребление. Нима може да се пренебрегне Междусъюзническата война? За чий ХХХ ще имаме военни съюзи с онези, които са убивали Българи?
    Ние имаме отплата да търсим и не трябва да имаме прошка!
    Във всеки един Български род има убит от така наречените ни настоящи партньори- ще простите ли?
    - Аз не мога!
    Никакво доверие и отпускане не можем да имаме, когато става въпрос за съседите ни.
    Съседи- Съседи! Само, че очите и ушите на 4-ри, а юмруците стиснати!
  • 19 Иво

    1 0 Отговор
    Турците когато са бягали от руснаците , са избили повечето мъже от нашето село . Вързали ги , извели ги от селото и ги изклали с ятаганите , само един оцелял , помислили го за мъртъв .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове