Last news in Fakti

18 Юни, 2016 09:31 1 712 15

"За" и "против" гей прайда

  • софия прайд-
  • гей
"За" и "против" гей прайда - 1
Снимка: Факти.бг

Има ли нужда от гей прайд у нас и какво е посланието на това събитие? По тази тема дискутираха в bTV Емил Георгиев - юрист и председател на ДЕОС - Движение за европейско обединение и солидарност, създадено в социалните мрежи от участници в протестите срещу кабинета „Орешарски”, и Карлос Контрера от ВМРО.

„Посланието на прайда е: Ние сме тук, нас ни има, ние сме част от обществото, ние сме различни, но често сме обект на омраза – говор на омразата, който прераства в дела, в престъпления. Елате при нас веднъж в годината, повървете с нас. И недейте да ни мразите”, посочи Емил Георгиев. Според Емил Георгиев у нас се насажда хомофобия, като по думите му има отявлен език на омразата, има и латентен.

„Хора, които са хомосексуални, са ми казвали, че привличането към същия пол е тяхната природа и същност. Това не е въпрос на избор или прищявка. Тези хора така се раждат, има ги, откакто човечеството го има, и са сред нас. В последно време обществото ни става малко по-цивилизовано и по-малко провинциално”, отбеляза той.

Карлос Контрера от ВМРО обаче заяви, че не приема тезата, че омразата се налагала заради различна сексуална ориентация. Непрекъснато ви се привиждат зад всеки ъгъл фашисти, ксенофоби и хомофоби, посочи той.

Контрера отбеляза, че както се провежда прайд, така може да се организира и контрашествие. Не е мястото сексуалната ориентация да се показва по улиците и да се натрапва на всички под прозорците на хората, подчерта Контрера.

Той е убеден, че прайдът е чужд културен код и не се приема от нашето общество. Това е нещо външно и изкуствено насаждано. Идеята не е да се получат права, а привилегии, коментира още Контрера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио Ангелов

    3 0 Отговор
    Трябва ли любителите на секса със животни да манифестират за правото си на свободна любов ,на бъдни вечер ,примерно?
  • 2 Дедо Мраз

    2 0 Отговор
    Снежанка може и да се е любила със седемте джуджета, но не парадира с това. Щом някой/някоя иска да е сексуално различен/различна - моля, бъди такъв/такава, но не ме занимавай с това!
  • 3 Монго

    1 0 Отговор
    Някъде прочетох, че канадския химн ще стане..."полово неутрален", в частта си където се говори за любовта на всички синове към родината, думата синове ще бъде заменена с всички нас. Ми предлагам в нашия химн да махнем всички думи от мъжки род и да ги заменим с думи от среден род...
  • 4 onq s konq

    0 2 Отговор
    "Ние сме тук,нас ни има,ние сме част от обществото,ние сме различни,но често сме обект на омраза...елате при нас,повървете с нас.И недейте да ни мразите!"СУПЕРПОСЛАНИЕ!...Само че с него е организиран парад не на гейове,а на ЦИГАНИ ДЖЕБЧИИ,КРАДЦИ НА ЖИЦА,ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ и т.н.Ако обаче човек е с твърд характер и успее да устои на изкушението да се включи в някой от тия две шествия,то третото неминуемо ще го грабне и то е с мото "Пролетарии от всички страни-съединявайте се!"Защото "Човекът е човек,когато е в шествие".
  • 5 Логика

    2 0 Отговор
    Хомосексуализмът е заболяване, което е не само в хората, но се наблюдава и в животни, разглеждано от средновековието, през Хитлерово време до днес. Това е доказано заболяване, извън нормалното устройство и предназначение на мъжкият и женски индивид за съжителство и размножаване.

    В този смисъл показването му на паради и рекламирането на същото това заболяване граничи с извратеност и обида за останалите заболявания. Има хора с Алцхаймер, хора с Рак, хора с 6 пръста на краката, това означава ли, че и те трябва да правят Прайд и да показват това изкривяване. Ние знаем, че съществуват и доколкото можем ги подпомагаме като общество. Не им се подиграваме и не ги разделяме, защото и те са хора, просто са различни.

    Ок, трябва ли различните да показват на останалите различни / нормални, че и те са различни или е излишно? Ами излишно е, защото какво би станало, ако хората, които не са Гей започнат да правят Прайдове? Как биха се почувствали Различните?
    Не би ли била обида и шамар в лицето "Аз съм нормален човек, а ти си различен"? Как бихте се чувствали Гейове, ако 2 милионна София излезе на улицата и Ви каже на Вас Гейовете - "Ние сме нормални, а Вие не". Не е ли същото, като Вашето? Защо? Кому е нужно? Ние знаем, че Вас Гейовете Ви има, защо пак да ни го показвате?

    На нас това не ни е нужно! Ние не искаме нашите Деца да видят Вашият прайд, не искаме да ни го натрапвате. Показвайте си го на Вашите Деца. Това е непоискана реклама, наглост и простащина.

    Живейте Вашият живот, без да налагате и да ни занимавате с него, така както ние не Ви занимаваме с нашият живот. А повярвайте, той също не е лесен.

    Поздрави.
  • 6 Логика

    1 0 Отговор
    Послеслов:

    За хората, които не са наясно и им звучи невероятно и непознато, че да си Гей е заболяване, то нека прочетат в интернет.
    Заболяване е всяко от следните:
    -наклонност за секс с животни
    -наклонност за секс с трупове
    -наклонност за секс с деца
    -наклонност за секс със същия пол
    -наклонност за секс с изпитване на болка
    -наклонност за АНАЛЕН секс също не е физиологично обосновано и нормално

    и още много, всичките заболявания си имат имена!
    Защо хората БЕЗ тези заболявания да приемат това за нормално?

    Коментиран от #9

  • 7 666

    1 0 Отговор
    Да обобщим. Никой не е против хомосексуалистите. Всъщност наистина на никой не му пука кой с кого се чиластри. Пречи ни излишната показност. Колкото повече показност, толкова повече омраза. Но омразата не е към меките китки, а към тази показност. Що се смесват двете неща? Щот някой така го устройва? Ми и това дразни......

  • 8 МАК

    2 0 Отговор
    Трябва да се забранят тези скапани паради.Ние,който не сме със "лявото"мислене и Слава богу НЕ Меки Китки не желаеме тази абсурдна показност и нормалните деца да гледат тези ненормалници!!та нормалните Родители да се чудят какво да обясняват!!Вън на Всичко това!!
  • 9 пич

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Логика":

    Аз съм за организиране на паарад и на летците с разстройство, ако има такиива тук? Цялата работа се състои в летене със самолет и хеликоптер и минирането с "бомби-кокита" от ниска височина. И понеже ще е парад, редно е да е над улиците на София! Ако и съвпадне със София-Прайд, двата парада ще се комбинират идеално...както парадират обратните така и ония отгоре ще минират с кокита и си представете какво идеално съчетание би било - разчорлени и тичащи да се крият педали и лесбийки и облекчени и щастливи авиатори? Амаа не се организират бе? Ей това е проблема на ненормалната ни държава - прави някакви паради, а не допуска други паради? Аз бих тръгнал с акордеона и тъпан през центъра на София и ще направим марш на чалгарите. Ала ченгетата и Фъндъчкова дали ще ни оставят на мира да си чалгим? Особенно ако си докараме и аксесоарии - кебапчийници, захарен памук, бира и квото требва за парада. На мин не ми е чудно, че има обратни, но ми е чудно политиците имат ли акъл в тиквите, че позволяват тия простотии? Май немат! Аз не бих позволил гей-парад, защото първо е неприиемливо да се мотат педалии по улииците и да се фукат, че са педали и лесбийки и задръстват движението и цапат ненужно. Но властта явно обича обратните и си ги котка. Не бих позволил и футболни агитки да задръстват движението - все еднто е гледали театър да задръстват улиците. Тогава защо на обратните и запалянковците се позволява онова, което ако другите го извършат се нарича нарушение на общественният ред? С какво те са повече от останалите? Тук няма нормални управници май? Защо не се дефилира от производители на корнишони, ами точно от обратните? И земеделците са различни, има ги откакто свят светува и са по-древни от педалите.... Тогава защо те нямат парад, а педалите имат? Нека властта отговори бе? Ми тия политици винаги са - за тях всичко е позволено, а за нас не? Амии аз ако ида да направя парад на селяндурите ще ме оставят ли? Ще извикам още 200 селяндури и ще поканя всички селяндури на парада! Който се чувствува селяндур да заповяда! Ъ???? Аз съм твърдо против гей-паради - това е първо подигравка с природните творения на човечеството, второ превръка системата в гавра за останалите а издига обратните в някакво култ-съсловие... Ами който е обратен що се фука? Май кото е обратен?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 киро

    2 0 Отговор
    Парад на СОДОМИЯТА ! Този парад с вибратори в ръце ли ще се проведе !? Егати възпитанието на младите поколения и на децата които гледат това извращение !
  • 12 Ауди А6

    1 0 Отговор
    Защо е нужно да се показват и натрапват на ито нито искат да ги виждат или чуват!
  • 13 Ауди А6

    1 0 Отговор
    Защо е нужно да се показват и натрапват на хора които нито искат да ги виждат или чуват!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Киро

    0 0 Отговор
    Харесвам парада защото когато шефът ме попита защо съм закъснял, аз винаги казвам, че просто парада пречи на улицата и затова съм закъснял с половин час.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове