5 Юли, 2016 14:31 13 904 15

Меле на пътя между два тира и три коли (Снимки)

  • меле-
  • пътя-
  • русе-
  • катастрофа

По чудо няма жертви

Меле на пътя между два тира и три коли (Снимки) - 1
Снимка: БТА

Голяма катастрофа затвори пътя Русе - Бяла, съобщиха от АПИ. Ударили са се два тира и три леки коли. По чудо няма жертви.

Меле на пътя между два тира и три коли (Снимки)

Катастрофата е станала в 11 ч. на участък където изпреварването е забранено. Турски тир е попаднал в задръстване и намалил скоростта. Зад него обаче, с висока скорост, са се движели два румънски автомобила.

Меле на пътя между два тира и три коли (Снимки)

Шофьорите не успели да намалят навреме скоростта, което довело до верижна катастрофа.

Меле на пътя между два тира и три коли (Снимки)

Зад колите пък се движел български тир, който също се удря в тях, а във него трета лека кола, отново с румънска регистрация.

Меле на пътя между два тира и три коли (Снимки)

Заради катастрофата движението в този участък от пътя се извършваше само в едната лента, но към 13:50 часа беше възстановено.

Меле на пътя между два тира и три коли (Снимки)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карли

    2 0 Отговор
    Идиотите на пътя нямат свършване!!!!!!!!!

    Коментиран от #3

  • 2 тошибиян

    2 0 Отговор
    фарове глоби ала бала се тая
  • 3 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Карли":

    Идиоти има прав си преди 1 час се прибрах от гр.Русе за тия 45 километра имаше много бързащи,едно не мога да разбера защо точно в ЗАВОИТЕ ПОЧВАТ ДА ИЗПРЕВАРВАТ ето така стават катастрофите почват да изпреварват в завоите бързат за НИКЪДЕ

    Коментиран от #9

  • 4 Косматия

    1 0 Отговор
    Масово се кара без да се спазва дистанция! Умирате да се наврете у бронята на преднио!
    И после що се наблъскахме?
    Що бе А?

    Коментиран от #5

  • 5 пич

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Косматия":

    Виновно е ограничението на скоростта, да знайш! На Ганьо, като мву забраниш нещо и само затова прави точно забраненото! Ето, забраниха движението с над 140 по магистралата и само за да го изпробват карат с 200? Забраниха състезанията в града и само затова онияв Софето ще се изпотрепят от ралита? Сега махнете всички ограничения и ще се оправи пътната обстановка! Всеки като знае, че може да кара както си иска ще знае, че и отсрещният може да е луд като него и да му отпере една права катастрофа. Само патилата вразумяват лудите глави, не законите...
  • 6 Джими

    1 0 Отговор
    Карат като луди!Всички бързат! За къде? Към гробищата!Истината е ,че трябва да има сериозен контрол на скороста навсякъде повсеместно камери и радари!И солени глоби!
  • 7 Сталин

    1 0 Отговор
    Много тъпи ограничения има по пътя на прав участък 60 км което изнервя всеки има яма нужда слагат ограничения където трябва и нетрябва .
  • 8 Палко

    1 0 Отговор
    Всичко опира до манталитета на водача! Напоследък обаче такъв липсва в българина, много строги наказания, включително затвор могат да помогнат, обаче трябва да си внесем полицаи от Германия, защото нашите са с корупционен манталитет!!!

    Коментиран от #11, #12

  • 9 пич

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Защото не си познават колите и възможностите им. Те знаят, че автомобила му има примерно 100 коня. И че вдига до 100 за примерно 8 секунди. И това го кара да се чувствува като стелт и да надува. Но забравя, че теглото на автомобила всеки път е различно и че състоянието наклона слънчевата светлина, заслепяването, умората, раздразнението от потенето зад волана и сякакви други фактори оказват влияние на шофирането. И когато види 100-200 метра без автомобил отсреща на завоя си мисли че точно тогава ще изпревари и всичко окей.... Да,у но забравя, че отсрещните не стоят статично, а се движат срещу него и те изнервени и те със 70-100 км в час. И като се срещнат две насрещни фурии с по 90 в час и става купона... Ей затова. Да има мощни коли, които изпреварват с лекота, но те са малцина. И най-вече е твърде рисково карането струва си само в екстремни моменти - ако няма друг начин да предотвратиш нещо лошо. Примерно да занесеш жизненноважно лекарство за близък и др. такива - тогава газ-спирачка е донякъде оправдано, ако е внимателно. но повечето бързат зад ас е приберат да пият по студена бира и да седнат на дивана. Е, тогава е по-добре да седнеш след 2-3 часа, отколкото никак....
  • 10 Анонимен

    1 0 Отговор
    Вярно
  • 11 пич

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Палко":

    Не е само до манталитета и до ченгетата, тоест полицаите - все тая и двата израза са едно и също и са от италиански жаргони. Проблема е, в начина на мислене на повечето хора. МВислят си, че пътят е статичен, че като се вижда равен и гладък е окей и че щом изглежда така, могат да карат без значение с каква скорост без проблеми? Не е точно така... Аз като карам си представям, че съм в джунглата. Шофирам, а очаквам във всеки момент да изскочи язовец, сърне, човек, да падне камък от склона, да се срине самолет над тиквата ми, да ме бутуряса някой пиянде отзад, да заспи някой отсреща и да ме фрасне. И във всеки момент на практика аз очаквам неприятната изненада или смъртта дето се казва. затова си отварям очите и не си въобразявам, че пътят е каквото изглежда...чист. Чист е сега, но след секунда може да изскочи мечка, човек сърне, вълци.... И аз във всеки един момент зная, че в рамките на 20 метра примерно при 90 км в час трябва да мога да спра, защото ако не спра ще убия изскочилото, а може ако е тежко и мен да убие! затова и си правя сметката с каква скорост карам.... като в джунглата е. Не знаеш във всеки момент дали няма да те връхлети когуар, анаконда, горила, заспал слон да стане и да те погне...абе във всеки момент може да изядеш шамара. И на пътя е така - дори изпреварващ може да скъса полуоска, да кривне без да иска към теб и да те забие в канавката.... затова и карам внимателно, нищо че пътя изглежда чист. Чист е, но не се знае до две секунди какъв ще е? А аз трябва да спра ако не е чист....! Ето това липсва на повечето шофьори сега - страха. Страха да не катастрофираш, да не удариш, да не те ударят. А този страх те кара да внимаваш....
  • 12 пич

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Палко":

    Закона определя рамката на движение, често знаците са субективни... Човек трябва да сес трахува да не удари нещо или някой, да не го ударят! И тогава е внимателен. Ако само гледаш знаците и караш с висока скорост, не се сърди ако Мърфи ти погоди кофти номер, не точно на теб, а принципно. На един му се откачи ауспуха на колата на около 100 метра пред мен и литна назад изпод задницата му, но падна в канавката...ако бях на 10-15 метра зад него ми чупеше предното стъкло, а може би и тиквата и катастрофа.... Няма нищо сигурно освен смъртта само дето не знаеш в кой точно момент ще се случи - останалото е моментна ситуация! Може да паднеш до бяла акула и да не те изяде, ако е сита? А може да паднеш и от 20 см от бордюра и да си удариш тиквата и да умреш?
  • 13 Пътник

    0 0 Отговор
    Всички които сте писали изобщо не познавате този път.Явно само си седите в София и пътувате по хубавите магистрали до морето и Гърция.Всяка седмица пътувам от южна България до Русе.Хората на пътя са най–малко виновни за случилото се.Участъка на пътя от Търново до Русе е ад за каране.С всеки изминат ден се появяват все нови и нови дупки и коловози.Тировете стават все повече.Никои от тях на спазва никакви правила.За тях няма знаци и ограничения.В населените места изобщо не спазват нищо.Движат се в колони по няколко и създават големи опасности.За маркиривка изобщо няма какво да говорим.Само погледнете Беленския байр-там е ад под небето.Контролните органи ги няма никакви.Обикновенно са скрити на барчето в Поликраище или на Петрол Бяла.А служителите на ДАИ са някъде под сенките.Колко пъти трябва да говорим за пътя на смърта.ЗАЩО УПРАВЛЯВАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ ПОГЛЕДНАТ НАЙ-СЕТНЕ И КЪМ ТОЗИ ПЪТЕН УЧАСТЪК.ЯВНО НЯМА ДАЛАВЕРА И НЕМА КВО ДА СЕ КРАДЕ.БИХ ВОЗИЛ С УДОВОЛСТВИЕ ВСЯКА СЕДМИЦА ЗА МОЯ СМЕТКА ПО ТОЗИ ПЪТ БАТ БОЙКО И ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ДОКАТО ГО УПРАВЯТ.
    Така че мили българи, молете се да не попадате в ситуация в този участък.И моля Ви не пишете за неща които не познавате.
  • 14 mediator37

    0 0 Отговор
    Тъпаците докато не уширят пътя и да стане предимно трилентов, като Русе- Шумен, ще има убити и ранени.
    Отдавна можеше да го уширят, но понеже искат кражбата да е голяма, не го уширяват, пета година "проектират" нова магистрала, съвсем различна от пътя. Дори да я направят уширяването е крайно необходимо. Писнало ми е да карам със свито сърце по този ш...н път- убиец. Русенци сме най-ощетени от всички. Русе - Силистра също е еднолентов, че и тесен.
  • 15 жан

    0 0 Отговор
    Живея във ВТ.Пътувам много.Класика в жанра:румънски леки автомобили,турски камиони,български път който не обслужва софиенци....всички предпоставки за тежка катастрофа.Бягайте далеко при опасност за среща с всяко едно от трите:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове