7 Юли, 2016 13:59 20 178 14

650 лева глоба за превишена скорост. Платена

  • превишена скорост-
  • глоба-
  • 650 лева
650 лева глоба за превишена скорост. Платена - 1

Рекордът на превишена скорост, засечен от началото на 2015 година до момента е 149 км/час при ограничение на скоростта от 60 км/час, отчитат от полицията в Шумен.

Нарушението е заснето от стационарната камера край града. Водач на лек автомобил Mercedes със софийска регистрация е преминал с 89 км превишение над позволената скорост, като за нарушението е съставен електронен фиш в размер на 650 лева. Глобата е платена, уточняват от полицията.

И още цифри от статистиката на полицейското упранвление:

2741 нарушения за скорост са установени през първите шест месеца на 2016 година на  територията на ОДМВР- Шумен.

С нередовни пътни документи са били 1560 водачи, а 630 са управлявали технически неизправно моторно превозно средство.  

1518 са санкционираните водачи за неправилно спиране или паркиране. От тях с фиш са глобени 1277, актове са съставени на 241.

За неспазване на знаци, предимство и сигнали са установени 578 нарушения.  

С акт за установено нарушение за неспазено предимство на червен сигнал са се сдобили 71 водачи.

Пътните полицаи са санкционирали 1383 водачи, които не са използвали обезопасителен колан или каска.

107  са ползвали мобилен телефон  докато управляват, като за нарушението са съставени 26 акта и 81 глоби с фиш.

От началото на годината до края на месец юни са установени 486 неправоспособни водачи.

370 са нарушителите, които са управлявали моторно превозно средство без задължителната застраховка “Гражданска отговорност”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 1 Отговор
    И? С какво това е променило статистиката за убити, ранени, инвалиди?!

    Коментиран от #6

  • 2 tikvata boiko

    3 0 Отговор
    Който си има пари ще си плати и пак ще си кара с 300 боли го д*довия.
  • 3 Lexus RX450

    2 0 Отговор
    650 лв. е платено защото е платен електронния фиш в 14 дневен срок от връчването му - иначе глобата е 900 лв.
  • 4 Гад

    1 0 Отговор
    Ако колата на въпросния нарушител е за 400 000 лв. какво му пука за някакви си 650лв. Кога ще погледнете навън и затова,че глобата да се определя и от това колко е скъп автомобила.Или гледате навън само за нещата които ви изнасят.

    Коментиран от #7, #12

  • 5 ДОНОРнаКАТ

    0 0 Отговор
    Ако не беше камерата въпросния щеше да мине със 100 лв. Нека да има повече камери. Но какво става с тези които не си плащат ? Повечето такива коли са фирмени. Праща се писмо до фирмата да даде данните на водача управлявал въпросната кола по време на нарушението. Фирмата си прави секуро, премества го от единия крачол в другия. За което и се съставя АКТ за 100 лв. ЩО да не карат като луди ?????
  • 6 Дидо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Здравей.
    статистиката ще се промени след като една от двете или по-добре и двете точки които ще изброя се изпълнят:
    1. Липсва контрол от страна на органите на реда. Не говоря ,че не си вършат работата. Няма достатъчно патрулки(няма да се впускам в подробности защото ще има да пиша много). От там никой няма респект към закона и правилника щом няма кой да го види и санкционира.
    2. Пътната ни инфраструктура е да си е.. м...та. да има дупки и какви ли не още невероятни неща, но натоварени главни пътища са завзети от храсти и клони. всичко е обрасло и няма потдръжка. от там няма и видимост нито към значи, нито към завои, не се вижда идва ли някой, сече ли завоя. предпоставки за ПТП колкото искаш.
  • 7 Джими

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гад":

    Именно, глобата трябва да се определя според доходите на водача.Ако е собственик на фирма и за него работят 50-100 човека такъв с 650лв няма да го уплашиш, но , ще го заболи ако плати 6500лв.Так трябва да се действа!
  • 8 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Докато държавата разчита да попълни бюджета си с
    глоби от КАТ оправия няма да има.В Британия доколкото
    знам за подобни нарушения ти отнемат правото да управ-
    ляваш МПС завинаги.Само алтернативата да се возиш за
    вечни времена в Икарус е в състояние да озапти
    нарушителите,е това не се харесва на властта,заради
    парите в бюджета и заради това,че КАТ и ДАИ няма да са
    благи служби за свои хора.

    Коментиран от #9

  • 9 НЕпоп

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дядо поп":

    То и в църквата са благи службите ама да не се отклоняваме към техните Автомобили. Докато сме донори на тия хрантутници оправия няма да има. Или като Романеще - всички управляващи в кауша, или като хамериканците без блага дума но с КОЛТ.
  • 10 Волен Сидеров

    0 1 Отговор
    Глоба и за БАВНО движещите-които правят задръствания по пътищата-иначе няма справедливост-от там стават и произшествията -когато се изнервят водачите.
    или да ги задължат да си купят нови автомобили или камиони или да ги накарат да слязат от колите си и да се вържат за броните им и да си тикат колите -така ще икономисат и парите си за гориво-а ако ги накарат и да си ги носят на гръб колите и камионите или бусовете то току виж спестили пари и от гуми,амортизации и ето ви пари за нова кола-а като се хванат пък да говорят с телефони и да блееят и пак да задръстват движението -то незабавно да им се сложи в задният ауспух на говорещия телефона -така няма да ходи и до тоалетна и ще спести от тоалетна хартия,вода ,че и храна дори....

    Коментиран от #13

  • 11 Гост 10

    0 0 Отговор
    Не пише колко "ВИП" автомобила със затъмнени предни стъкла са спрени от движение.
  • 12 iii

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гад":

    В никоя държава няма такъв закон, който да определя размера на глобата според автомобила. Това би било глупаво. Това, че някой има по-скъпа кола, далеч не означава, че е по-богат, например някой може да вади 1500лв. на месец, но да не му пука каква кола кара и да си купи някакъв Пасат за 3-4 хиляди лв. В същото време някой може да вади само 500лв. на месец, но да обича автомобилите и да спестява 2 години и да си купи Toyota MR2 на цена от 6-7 хиляди лева. Да не говорим, че няма начин да се определи цената на много от автомобилите, особено на по-редките, защото при редките автомобили пазарът и цените постоянно се променят с тендеция нагоре в повечето случаи. Как би се определила цената на Mazda RX7 FC Turbo 2, като няма нито една такава за продажба в България в момента? Друг пример е това, че на много от истинските автомобили, цената постоянно расте : Допреди 4 години, можеше да се вземе добър Nissan 300ZX Z32 Twin-Turbo с ръчни скорости за около 5-6 хиляди евро, но в момента цената им е двойно по-висока, аз ако си бях купил такъв Нисан преди 4 години, това би ли означавало, че сега съм двойно по-богат?
  • 13 бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Волен Сидеров":

    Болене , ти нормален ли си бе? Как бавно движещо се превозно средство , ще предизвика катастрофа?Що не погледнеш статистиките? Всички катастрофи ги правят разни нерваци като теб които сами не знаят за къде бързат и после другите им криви като се надянат в бронята на някой камион челно.
  • 14 МегаГост

    0 0 Отговор
    Много ми е интересно КОГА ще се въведе правилник за пешеходеца, за колоездача и за моториста, за които като - чели правилата за движение по пътищата - "НЕ СЪЩЕСТВУВАТ" !!!!
    Сякаш никой не вижда как баба Пена пресича булеварда у най големия трафик без да се огледа със ясното съзнание че водача на МПС-то е ДЛЪЖЕН да спре.
    Или моториста който се бута когато колите за броня до броня в задръстване от километър и половина,
    Или колоездача който на всякъде е с колелото по плътно платно по тротоара по тревните площи по пешеходната пътека и на всякъде е с ПРЕДИМСТВО!!!!
    Докога тоз народ ще търси вината за собствените си решения в другия ?????
    Аман от тази изкуствено наложена Олигархия на пътя!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове