19 Август, 2016 11:45 2 357 9

Защо една българка се чувства чужденка в България?

  • българка-
  • чужденка-
  • българия-
  • бежанци-
  • мигранти

Тяхното поведение не е на бежанци. Личи си по погледа и поведението на тялото

Защо една българка се чувства чужденка в България? - 1

Зачестяват случаите, при които хората са притеснени да се разхождат в центъра на София и по-специално в района на ул. "Пиротска", наричана "меката на бежанците" у нас.

Екип на Bulgaria ON AIR се срещна с Людмила Иванова, която разбуни духовете във Facebook, след като написа, че се чувства чужденец в собствената си държава, минавайки по ул. "Пиротска". Жената разказа, че е изпитала притеснение и шок от преживяното.

"В 20:00 ч. ми се наложи да се разходя по "Пиротска", което по това време не съм правила от години. Действително изпитах шок от видяното и преживяното. По самата улица беше пълно с налягали по пейките сирийци и афганистанци. Шокира ме, че непрекъснато слушаме за бежанци, а в техните погледи нямаше страдание. Всеки може да прецени какво е нагъл и враждебен поглед", разказа Людмила Иванова, която признава, че е изпитала притеснение, стиснала си е чантата и започнала да се оглежда за други българи.

"Имаше хора, които затваряха магазини и засичайки погледите си ни беше ясно, че ние не сме си на мястото. Не се чуваше българска реч", обрисува ситуацията Людмила.

Жената решава да отиде пред Халите, защото знае, че там често има полиция, която извършва проверки, но за нейно нещастие отново се натъква на групи от бежанци.

"Тяхното поведение не е на бежанци. Личи си по погледа и поведението на тялото. Тези хора бяха на групи, подвикваха и с поведението си ти казват, че твоето място не е тук. Изпитах страхотен дискомфорт на пъпа на столицата на България. Ако на това място българин не може да се разхожда спокойно... За мен е почти равносилно на военно положение", разказа още Людмила.

По думите й, публикацията й във Facebook се е превърнала във взрив, получила е стотици коментари и разкази от други хора, че това не се случва само на "Пиротска".

"Имаше само един негативен коментар, че очите на страха са големи. Думата не е страх. Това е реална преценка и трябва да се вземат мерки", категорична е жената.

Людмила Иванова подчерта, че не е расист, учила е с афганистанци и е живяла 15 години в съседство с роми.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ранко

    6 0 Отговор
    Всички чужденци трябва да бъдат изгонени от страната ни.Ние сме Християни.Те нямат работа тук..Всеки да си знае дъпжавата и вярата..Така ще е досато нашите дупедавци управници ни продадоха държавицата на оня гей Оланд..

    Коментиран от #7

  • 2 Йони

    5 0 Отговор
    Az predlagam da se vdignem 1000 choveka i da gi iznesem tezi mamaligari
  • 3 гост

    6 0 Отговор
    Нашите малоумници не могат циганите да интегрират, а тези северноафрикански индивиди ли ще научат на поведение? Свикввайте с тях, това е, полицията ги покрива и не отчита грабежите, заплахите и насилванията. Не е само у нас така, и у Германия е същото. Там много хора са пропищяли, но статистиката е друга, не е реалната, за да не се засилва неодобрението на хората към животните от африка. Да, животни понеже това не са хора бягащи от войната, а се възползват от безпрепятственото преминаване към една уредена европа, която ги храни и им осигурява много по-висок стандарт на живот от техните пустини.
  • 4 Бицу

    0 3 Отговор
    Другарю, много фашизъм струи от думите ви, въпреки че се причислявате към победителите. Всъщност благодарение на стотиците западни компании, инвестирали в България младите остават тук, безработицата спада и има пенсии за такива като теб.

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Колю

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бицу":

    "стотиците" ли станаха западните компании? И какво общо има това с вносните цигани?
    Според теб и те ли са инвеститори?
  • 6 Свилена

    5 0 Отговор
    Абе какви сирийци и афганистанци?!? Има някакви от пакистан, има араби, дори по цар Симеон има много арабски магазинчета. Но там като мина предимно черни, та синьо-черни негри гледам! Не са прошляци. Говорят по половин час по джиесемите си на някакъв неразбираем език. Преди време даже по телевизията показаха, че на гръцко пристанище стоварват американско оръжие за бежанците - показаха картечници и ленти с патрони. Идвали били от страни в които се води война, та трябвало да бъдат добре въоръжени?!? Само не разбрах с кого ще воюват "бежанците" в Европа?!?...
  • 7 Валя

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ранко":

    Тука не става дума за религия! Може и атеисти да сме. Те хората вече за Марс се стягат да пътуват, ние още с религии се занимаваме?!? Лошото е, че на повечето хора у нас заплатите са 400 лева, дори под минималната за страната, докато на "бежанците" сме длъжни да плащаме минимум 600 Евро месечно издръжка на калпак, без да работят нищо, и минимум 800 Евро месечно на калпак, ако ги назначим на работа! Просто трябва да почнат да ги стрелят по границите, както беше едно време, а не да ги прибират, превозват и хранят безплатно! Нямам думи...
  • 8 мъжкар

    5 0 Отговор
    Права си Валя но нека се замислим защо тези хора са тук.Отговора ще ти го кажа аз това е така защото нашите "партньори" от САЩ разбутаха ситуацията в близкия изток точно по начина по който разбутаха ситуацията в много други точки по света.По този начин целите на америка бяха следните първо да назначат проамериканско правителство в сирия което да работи за тяхните интереси в региона.Второ да заграбят и плячкосат в хаоса на воината всичко каквото има като природен ресурс и да подчинят сириския народ.Третата цел е дестабилизация на Европа защото беше ясно още от начало че тия хора няма да тръгнат към индия и пакистан ами ще тръгнат към Европа където ще получават хиляди евро заплати и ще живеят добре за разлика от нас българите.Но понеже европа водена за носа от америка вече започна да усеща негативния ефект от това преселение решиха да използват Турция и България за лагер за да ги задържат тука тия субекти.Така че това със стрелянето по границите е добър вариант ако сме независима държава но в случая ако почнем и ние да ги стреляме тогава тези хора ще изпаднат в тотална безизсходица защото домовете им са разрушени тях там са ги стреляли и единствената надежда която ги крепи е надеждата за по-добър живот в Европа.Ако почнем да ги стреляме и ние тогава щеим отнемем единствената надежда а когато човек стигне до там че няма какво да губи то тогава той ще стане терорист със сигурност.Така че този хаос който ни спретнаха нашите братя отвъд океана аз предлагам да ги натоварим на кораби и самолети и право на площада пред капитолия във вашингтон.
  • 9 ААА

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бицу":

    А къде са стотиците български компании,заводи,банки,износ.Всяка една чужда компания ,си прибира парата и я вади извън страната,а тук остават бачкаторите българи,но и те намаляват,със светлинна скорост. Та чакай "светло бъдеще" ,пенсии,здравеопазване, интегрирани гладни роми , и заплаха за нац. цялост,и продажба на парче ,поради големите кредити ,които държавата взима ,за да отложи с малко ,перманентният си фалит.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове