Last news in Fakti

17 Октомври, 2011 15:48 1 152 0

Найденов: Няма да вдигаме ловния билет

  • софия-
  • мирослав найденов-
  • ловен билет-
  • цена

Надявам се да се разберем с ловно-рибарския съюз и да направим нов модерен закон

Найденов: Няма да вдигаме ловния билет - 1
Мирослав Найденов /Сномка БГНЕС/

Министърът на земеделието и горите Мирослав Найденов увери, че цената на ловния билет няма се повишава. Според него някой в Агенцията по горите се е престарал, като е поискал цената на билета да се повиши с 10 лева.  Днес министърът на земеделието имаше среща с ловци в Българския ловно  рибарски съюз.

В България ловците са 130 000 и за голяма част от тях тези десет лева са важни, каза Найденов. Цената  при издаването на  ловния билет остава 100 лева.

ИАГ бяха подготвили наредба за вдигането на цената на презаверка на ловния билет на 25 лв. Цената остава 15 лв., каза министър Найденов. Той допълни, че в икономическа криза не е момента за вдигането на таксите. Очаква се ръст от 10 % на чуждите ловци през тази година и на приходите от лов. Трябва да запазим ръста, обясни министърът. Миналата година са дошли около 4 500 чужди ловци. Иван Петков, председател на НЛРС-СЛРБ обяви, че българският ловец дава около 12 млн. лв. годишно от такси. От тях 5 млн. лв. отиват в държавата. В тези икономически условия българският ловец дава достатъчно средства, допълни Петков. През тази година ловците са осигурили 2 млн. лв. за разселване на птици. Разселени са 170 000 птици, което е с 40 000 птици повече от м. г.

Тъй като по време на изборите ловът ще бъде забранен, ще компенсираме ловците с две съботи и недели в края на ловния сезон -  ще се ловува до 30 януари 2012 година, каза Найденов.

Надявам се да се разберем с ловно-рибарския съюз и да направим нов модерен закон за лова. Ловът освен хоби може и да е добър бизнес, посочи още министърът.  В Закона за лова и опазването на дивеча  ще залегне отнемане на ловния билет и дори загубване на правото за лов, ако пияни ловци излязат на полетата.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА