Last news in Fakti

15 Септември, 2016 21:40 2 535 15

Туск е поискал испански войници да пазят границата ни

  • туск-
  • испански-
  • войници-
  • границата-
  • пазят

В Братислава евролидерите решават как да помогнат на България

Туск е поискал испански войници да пазят границата ни - 1
Снимка: БТА

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е поискал от испанския премиер Мариано Рахой страната да изпрати части и техника, които да помогнат на България да пази границата с Турция от наплива на нелегални имигранти, научи bTV.

Информацията дойде ден преди началото на срещата на върха в Братислава, на която ще се решат ключови за ЕС въпроси, а България ще има основно място. Лидерите на страните от евросъюза ще трябва да стигнат до решение как да се затегне охраната на външните граници.

Ще стане ясно дали европейските държави ще изпратят свои военни в България и дали страната ни ще получи 160-те млн. евро, които премиерът Бойко Борисов поиска преди дни.

Ще се обсъжда и въпросът за създаването на обща европейска армия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    1 0 Отговор
    Срам и позор! - Испански войници да пазят границата ни...

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ник":

    Нещо си се объркал,но никак не е сигурно дали ще ти мине!Срам и позор ще е ако не само испански,но и войници от всякакви други евродържави не пазят ГРАНИЦИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ чиято членка е и България и конкретно в случая ни оставят сами да се справяме с бежанската вълна като гранична страна.

    Коментиран от #3, #12

  • 3 Д'Мин

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ти бил ли си войник или само си цвилил в церемориалната кавалерия?

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Д'Мин":

    А ти стрелял ли си с воден пистолет?Ама истински!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Д'Мин

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ясно, абсолютен лаик ! Що се отнася до водния пистолет, ама истинския, просто е продължение на ръката ми. Дечко, срам е щом една държава не може да опази границите си, не от чужда армия а от...мигранти. Смеят ни се ей!

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Д'Мин":

    Ееее...изненада ме!Очаквах че ще кажеш че е продължение на оная ти работа,ама на ръката...Но сериозно:БЪРКАШ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ С ПОЛИТИКА и това е проблем!Не мой,а твой:)
  • 7 една българка

    0 1 Отговор
    Нищо срамно няма ЕС да пази границите си при тези извънредни обстоятелства!
    Ако не пратят помощ - защо не пращат.
    Ако пратят - защо пращат.
    Нямате угодия, ама имайте поне здрав разум!

    Коментиран от #8

  • 8 Трол

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "една българка":

    Хайде и женските взеха да разбират! По твоята логика преди демокрацията З.Европа трябваше да цирика за помощ и да докарат непалски войски за да си пазят границите от бягащите източноевропейци.
  • 9 adam

    1 0 Отговор
    така е като имаме некадърно правителство
  • 10 ТИКВОЧА

    1 0 Отговор
    АБЕ КОФТИ РАБОТА ЩЕ ИМ СЕКНЕ СУХОТО НА НЯКОИ НАЧАЛНИЦИ.
  • 11 ВайВай

    0 0 Отговор
    Най добре е турците пак да дойдат за още 500...
  • 12 Ник

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Слушай бе,
    Тази граница се пазеше по мое време от наборници и пиле не можеше да прехвръкне. Сега ще ми излиза министъра да ми обяснява, че не може ли да я опазят. - Като не може да си хваща пътя. Достатъчно е да ни съберат онези, които все още сме на отчет и няма нито една чалма да припари на 2 км от браздата в турската част.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Де юре

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ник":

    Не му обяснявай, той дори в казарма не е ходил. Бъркаше българското с унгарското знаме. И това е само една от многото му простотии. Момчето не е виновно!
  • 14 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ник":

    Слушам те БЕ,...и ме е яд че толкова ограничени хора като тебе и повечето тук ВСЕКИ ДЕН щъкат покрай мен на улицата и изобщо в живота!И ти казах:БЪРКАШ ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ С ПОЛИТИКАТА И ТОВА ТИ Е ПРОБЛЕМ,ама кой да слуша!Как да ти се обясни ,че не можем да спираме бежанците на границата/камо ли да ги отстрелваме като дивеч както предлагаш/,ЗАЩОТО ПОЛИТИКАТА НА ЕС Е ДА ГИ ПРОПУСКАМЕ СЛЕД СЪОТВЕТНАТА РЕГИСТРАЦИЯ!Да им строим и лагери,дори и да ги приемем като наши граждани на квотен принцип!А на която държава не й харесва-пътят за излизане от ЕС е ОТВОРЕН!И не ми говори за Живково време,че сте пазели безпроблемно границата с донаборна войска защото Министерството на отбраната било читаво- глупости на търкалета!И стината е,че 18 годишни хлапаци бяха локализирани по границата с Турция и Гърция за да я пазят С РУСКО ОРЪЖИЕ И ТЕХНИКА,която ни се предоставяше почти безплатно.Защо ли?Ами защото "великият" СССР си пазеше ЗАВОЕВАНИЕТО ОТ ВСВ и не се страхуваше толкова от нападение отвън,колкото от това СТАДОТО ОТ ИЗТОЧНИЯ БЛОК ДА НЕ СЕ РАЗБЯГА НА ЗАПАД!...че после няма да има какво да стриже:)А иначе БГ-армията от "твоето време" си е била чиста проба пушечно месо-най-вече на турската граница и директива е била да се окаже отпор на евентуално турско нападение ПОНЕ 1 ЧАС!!!...докато дойдат руски войски по море на помощ,а след тях и други по суша.И пак да ти повторя:Със всичкото си въоръжение и войска,България без чужда помощ при соца щеше да бъде ПОМЕТЕНА САМО ЗА ПОЛО

    Коментиран от #15

  • 15 Ник

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Заради наглостта думите ти бих ти дал някой урок, ако беше пред очите ми, но да се върнем на темата!
    - В тази област си компетентен, точно толкова, колкото една фуста. И понеже нямаш идея за какво говориш върви най- добре да се занимаеш с нещо друго- ръкоделие, например!
    Върви си раздрусай пухкавия задник и се запиши доброволец към запаса .Поне да се научиш да държиш оръжие, разбира се ако ГЕРБ не са разпродали резерва на арабите.
    Иначе, не ми е ясно при военно положение каква въобще ще е ползата от теб- маце
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове