Last news in Fakti

17 Септември, 2016 06:29 1 507 2

Производители: веригите да не продават оцет менте

  • сипермаркет-
  • оцет-
  • бокова-
  • оон

Преглед на печата

24 часа

Производители: веригите да не продават оцет менте

През 2015 г. продажбите на оцетни заместители в България са 56 към 44% спрямо натуралните оцети. Това лесно може да се обясни с по-ниските цени (средно с 26% по данни на НСИ), но не е единственият фактор, който влияе на потребителите. Наред с цената съществено значение може да имат точната информация за съдържанието и ясното представяне на продукта. Всяка година в многобройни оплаквания на потребителите се посочва, че бурканите със зимнина гърмят или се развалят. Въпреки това в близо 100% от случаите върху етикетите на оцетните имитации с големи букви пише - за консервиране, и се поставят снимки на зимнина и буркани. Основен проблем със съществуването на тези продукти е, че потребителите са подведени и не могат да направят информиран избор, когато пазаруват.

Труд

Международен скандал за телефоните в българските затвори

10 г. сме точен и лоялен инвеститор в България, предоставяйки уникални комуникационни системи в местата за лишаване от свобода, които инсталираме и поддържаме за наша сметка. Това се казва в съобщение на немския холдинг „Телио“, който обслужвал всички затвори, поправителни домове  и 10 арести у нас и 3 пъти намалявал цените на телефонните разговори без да има такава клауза в договора.

От МП отговориха:“Договорът на фирма „БиВифон България“ изтича на 19 септември и е сключен без процедура праз 2006 г. Във връзка със сигнали за редица нередности, са отправяни запитвания от Министерството до Агенцията за обществени поръчки, Сметната палата и МС и всички еднозначно са отговаряли, че възлагането трябва да се извърши по начин, осигуряващ истинска конкуренцция.

Стандарт

8 години затвор за абитуриент убиец

8 години затвор при първоначален строг режим постанови вчера Смолянският окръжен съд за 18-годишния ученик Антон Петков.

 Младежът е абитуриент тази година и настоява магистратите да му позволят да се дипломира. Той бе признат за виновен, че е убил 24-годишния Николай Мавродиев. Според прокурора Недко Симов деянието е извършено умишлено и съзнателно.

Утежняващи за наказанието му са наркотиците, които са намерени в кръвта му. За смекчаващи вината обстоятелства от държавното обвинение бяха изтъкнати чистото съдебно минало, изцяло признава вината си и безспорно се разкайва за стореното. Антон оказал и пълно съдействие на разследването.

 Монитор

Обират домовете ни с „китайско чудо“ за 10 лв.

Крадците, които правят поне по 200 удара месечно в столицата, обират вече домовете ни с „китайско чудо“, което им излиза едва 10 лева. Елементарният уред, който представлява пластина от специален материал с накрайник, се продава без проблеми в интернет, разказаха пред „Монитор“ криминалисти с дълъг стаж в професията. Цената на една подобна пластина е 2 долара, с разноските за получаването крайната сума е едва 10 лева. Уредът обаче може да се ползва само веднъж, затова крадците поръчват поне по няколко десетки бройки. Тънкостта на устройството е в материала, от който е направена пластината.

Сега

Нов данък може да оскъпи таксито в столицата с 30 ст. от 1 януари

Новият данък, който ще плащат такситата от 1 януари, може да оскъпи услугата в столицата с около 30 стотинки. Тарифите за превоз на километър няма да се променят, но може да има увеличение на някоя от таксите за превоза, което ще е до 30 ст. Това каза за в. "Сега" шефът на "Съюз Такси" Кирил Ризов, след като Столичният общински съвет (СОС) одобри ставка на налога в размер на 850 лв. на кола годишно.

Капитал

Как тихата битка за ООН стана шумна

Прилича на политически трилър, само че се случва на живо и залогът е съвсем истински. Опитът да се смени номинацията на България за шеф на ООН - Кристалина Георгиева да замести Ирина Бокова, включи България в сюжет от световен мащаб. Играта, чиито последни ходове се разиграха в София, се води практически на всички континенти. Замесени са от германската канцлерка Ангела Меркел, през председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер до Владимир Путин и лидерите на други големи държави.

В средата на тази седмица изглеждаше, че интригата в нея изчезва - българското правителство не оттегли подкрепата си за Ирина Бокова и не номинира Кристалина Георгиева. Усещането, че играта е свършила, обаче е погрешно. Всъщност на Бокова беше дадена малка отсрочка - до 26 септември.

Дума

Ще настоявам за стратегия за развитие на Северозапада

Ще настоявам за национална стратегия за развитие на Северозапада, а защо да няма и европейска стратегия за този регион с европейски средства. Това обяви вчера в Димово кандидатът на БСП за президент ген. Румен Радев. В града той беше посрещнат с пълен площад и бурни аплодисменти.

"Развълнуван съм от посрещането. Това е не само признание за моите качества, а и като задължение да работя за вас и българския народ. Гарантирам ви, че ще се боря", увери събралите се той. "Тук има много честни и работливи хора, но държавата се отдръпна от този край и ги остави сами да се борят. Не може държавниците да се крият и да не поемат отговорност", каза генералът.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофата

    0 0 Отговор
    А стига бе, значи убиваш човек и лежиш само 7 години от които реално пролежаваш едва 4 като ти приспаднат дните за труд. Че то тогава спокойно можем да трепем който не ни харесва!

    Коментиран от #2

  • 2 Дядо поп

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кофата":

    Че то това и става.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове