Last news in Fakti

24 Октомври, 2011 08:59 977 0

Досегашните кметове в Разлог и Симитли печелят

  • избори 2011-
  • разлог-
  • симитли-
  • благоевград
Досегашните кметове в Разлог и Симитли печелят - 1
БГНЕС

Непредадени все още протоколи от секционните комисии имаше в 7,30 часа тази сутрин в Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Хаосът и невижданото досега забавяне бе приписано както на новия изборен закон, така и на необучените членове и председатели на секционните комисии. В 90 на сто от предадените досега протоколи се наложи да ги коригираме, едва 10% бяха изрядни, сами си направете сметка за какво става дума, казаха пред БГНЕС от Общинската избирателна комисия. Според тях членове на комисии са станали хора, които не знаят за какво тава дума. Имаше случаи, в които просто ни хвърлиха чувалите с бюлетините и протоколите и си заминаха, възмущаваха се от ОИК.

Друг проблем за забавянето е полагането на подписи в протоколите от членовете на секционните комисии, някои от които, особено в селата се разбягали, и се наложило да ги търсят, за да подпишат всеки един от 9-те листа. Според други, най-големият проблем е липсата на проиграване на избора, който в малките населени места е бил във формат "4 в 1".

За кмет на кметство, кмет на община, за листи и за президент. Трети хвърлиха вина в удължения с 2 часа вот, както и в липсата на организация от страна на Община Благоевград, не създали условия за чакащите да предадат протоколите си.

В Благоевград ясното е само, че ще има балотаж между кандидата на ГЕРБ Атанас Камбитов, опонентът му на този етап не е ясен. Най-вероятно това ще бъде кандидатът на БСП Емил Костадинов, който води с 1-2 процента пред Владимир Елезов от Екип. Но кой ще се изправи на балотаж срещу Камбитов най-вероятно ще стане ясно едва след окончателното преброяване.

Апостол Апостолов е спечелил още на първи тур в Симитли третия си мандат, отвявайки кандидат на ГЕРБ. В Разлог настоящият кмет от ГЕРБ Красимир Герчев също печели на първи тур. Балотажи ще има в Банско, най-вероятно срещу настоящия кмет Ал. Краваров и гербаджията Г. Икономов, както в Гоце Делчев между досегашния кмет Владимир Москов и кандидата на ГЕРБ Георги Андонов. Балотажи ще има още в Сандански, Петрич и др. общински центрове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА