Last news in Fakti

27 Октомври, 2011 15:24 905 0

ДПС и БСП сезират Главния прокурор за нарушения в Доспат

  • избори 2011-
  • бсп-
  • дпс
ДПС и БСП сезират Главния прокурор за нарушения в Доспат - 1
Снимка: ДПС

ДПС и БСП ще сезират Главния прокурор за недопустима намеса на чиновници в изборите и всяване на страх, със заплахи сред избирателите в Смолянска област и специално в Доспат.

Те отправиха призива си Главния прокурор да разследва намесата на държавни чиновници в изборния процес на съвместна пресконференция в Доспат днес. На нея присъстваха зам.- председателят на ДПС Лютви Местан, депутатът от БСП Димчо Михалевски, депутатът от ДПС Ариф Агуш и кандидатът за кмет на ДПС за община Доспат  Пламен Айвазов.

"Втори ден съм в Доспат и искам да Ви кажа, че и в най-лошия си сън не съм допускал, че е възможно една управляваща партия да провежда такава груба, силова, просташка предизборна кампания, пред която героите на Алеко Константинов просто бледнеят. Това, което се случва в Смолянска област, и специално Доспат, представя най-уродливите прояви за използване на държавните ресурси за предизборни цели – министри, държавни служители на регионално, национално и общинско ниво са впрегнати да правят предизборната кампания на кандидата на ГЕРБ Пържанов. Това е директно нарушение на закона и влиза дори в колизия с определени принципи на Конституцията", заяви Местан.

Според него ГЕРБ са се вкопчили в изборите в Смолян и Доспат, защото в целите Родопи нямат нито едно спечелено кметско място. И даде пример, че в Югоизточните Родопи – Кърджали ГЕРБ няма нито един кмет, а ДПС е спечелило 7 кметски места. В Смолянска област на първи тур ДПС и БСП в лицето на Райчо Данаилов имат спечелено едно кметско място, а ГЕРБ отново няма нито един, както нямат и в Пазарджишко. "ГЕРБ няма нито едно спечелено кметско място от Кърджали до Пазарджик", обобщи Местан. И подчерта, че това се дължи на лошата политика.

Лютви Местан заяви: Родопчани ще подкрепят всички други, но не и ГЕРБ, защото те ще се самозабравят.

Той посочи, че очакванията на ДПС са да има след балотажа 4 свои кметове на общини в Смолянска област, като очаква балотажа в Борино да бъде спечелен „без съмнение”, а в Доспат хората да изберат достойния и доказан демократ в лицето на Айвазов, чийто баща е бил успешен кмет на общината. „ В Мадан съм убеден, че ще спечели г-н Фахри Молайсенов, а в Рудозем, където сме в коалиция, не стигнаха няколко гласа да спечелим на първи тур. Аз не крия, че нашата програма включва и областния кмет да е демократ - Дора Янкова. Трябва и в останалите 5 общини в Смолянска област да не се допуска да се спечелят кметските места от представители на ГЕРБ, защото това означава да се заличи границата между държава, партия и власт на всички нива", заключи Местан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА