29 Ноември, 2016 06:30 1 113 0

Комисията за конфискация ще харчи 10% от отнетото имущество

  • левове-
  • имот-
  • комисия-
  • бнб

Преглед на печата

Комисията за конфискация ще харчи 10% от отнетото имущество - 1

24 часа

100 рискови фирми отпадат от пазара на горива

100 фирми, които са създадени наскоро, нямат финансова история и крият риск от източване на ДДС, отпадат от пазара на горива с промените в закон, които бяха приети през лятото, съобщава в. „24 часа”.

Основната промяна е задължение търговците да внасят гаранция за една година в размер, равен на очаквания ДДС, но не по-малко от 50 000 лв. НАП ще води регистър на търговците на горива и предоставените обезпечения. Ако фирма не даде обезпечение, ще бъде дерегистрирана по ДДС и ще бъде глобена в размер на дължимото обезпечение.

Труд

Изследват умрелите делфини край Бургас

В Тракийския университет в Стара Загора предстои да бъде направена аутопсия на няколко замразени делфина. Те са от откритите мъртви бозайници това лято, които не са били разложени или поне не в голяма степен. Това съобщи д- р Георги Митев, шеф на Агенцията по храните в Бургас. Той лично ще присъства на аутопсията заедно с представители на екоинспекцията – РИОСВ.

Поканен е италиански учен – проф. д-р Назарио от университета в Падуа, който ще води аутопсията, каза пред в. „Труд” д- р Митев. Очаква се най-сетне да се разбули мистерията от какво точно умираха това лято делфините.

Стандарт

Бързите заеми скочиха с 15%

Общият размер на отпуснатите заеми от фирми, специализирани в кредитиране, е 2,421 млрд. лв. (2,7% от БВП), сочат данните на БНБ към края на септември. Те се увеличават с 15,1% (318 млн. лв.) спрямо същия месец на миналата година. Върху размера на тези т.н. бързи кредити оказват влияние нетните продажби на заеми от фирмите, които за последните дванадесет месеца са в размер на 71 млн. лв.

Отпуснатите бързи кредити на домакинства се увеличават за година с 16,1% (261,3 млн. лв.) и в края на септември са 1,888 млрд. лв. Те имат дял от 79,2% от общия размер на бързите заеми, при дял от 78,7% година по-рано. Кредитите, отпуснати на нефинансови предприятия, са 443 млн. лв. Те се увеличават с 10,9% (43,6 млн. лв.) в сравнение със септември 2015 г., но намаляват с 4,5% (20,8 млн. лв.) спрямо юни 2016 г. Те имат дял от 18,6% от общия размер на бързите кредити.

Монитор

Стюарди сменят полицаите по стадионите

Стюарди ще сменят полицаите по стадионите, които охраняват футболните мачове и другите спортни мероприятия. Това е заложено в Плана за изпълнение на приоритетите и постигане на целите на Националния съвет по превенция на престъпността за периода 2016-1018 г., публикуван на официалната страница на МВР.

Сега

Комисията за конфискация ще харчи 10% от отнетото имущество

омисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) ще получи сериозен бонус към бюджета си, след като правната комисия в парламента гласува комисията да използва за свои нужди 10% от стойността на конфискуваното. Предложението при второто четене на поправките в Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно имущество бе на Хамид Хамид от ДПС, но получи подкрепата на депутати от всички основни политически сили. Аргументът бе, че така органът ще тежи по-малко на държавния бюджет. Текстът се прие по аналогия с разпоредба в Закона за защита на конкуренцията, която постановява, че бюджетът на Комисията за защита на конкуренцията се попълва и с приходи от имуществени санкции и глоби по влезли в сила нейни решения.

Капитал дейли

Спорна поръчка за над 4 млн. лв. за лавките в затворите

Поръчките за доставка на храна в местата за лишаване от свобода, подобно на самите затворници, носят усещане за нещо незаконно. Преди година и половина Министерството на правосъдието смени ръководството на двете институции, които отговарят за доставките - държавното предприятие "Фонд затворно дело" (за магазините и лавките в затворите) и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (за сготвената храна, която се дава на затворниците сутрин, обед и вечер). Идеята беше да бъде разбит порочният модел, при който неизвестни фирми пощенски кутии симулират състезание, като в крайна сметка печели тази, която предлага най-висока цена и най-некачествен продукт.

Дума

Огън в барутния погреб

Нещо лепкаво и гадно се мъти в политическото блато на отиващата си власт. От няколко дни, подобно на вещарска отвара, бълбукат процеси, които се опитват да заличат шамара, който избирателите удариха на управляващото мнозинство.

В един и същи ден дежурните по любов медии към властта залпово изстреляха полуконспиративни и полуромантични статии, в които чертаеха планове за оставането на Бойко Борисов на власт. Истерията достигна до невъзможни нива. Европа се люлеела от предстоящите промени и заради това у нас св. Борисов не можел да отстъпи креслото си. България се тресяла във вихъра на невиждани проблеми и щяло да бъде предателство министър-председателят да си тръгва. А какви любовни обяснения бяха към него - той бил мъжкар, пич, държавник и трябвало да стои на власт поне още 20 години, за да не избяга прословутата стабилност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове