Last news in Fakti

1 Ноември, 2011 14:16 764 0

Мартин Димитров иска от СДС вот на доверие

  • мартин димитров-
  • сдс-
  • димитров
Мартин Димитров иска от СДС вот на доверие - 1
Мартин Димитров. Снимка: БГНЕС

Лидерът на СДС Мартин Димитров ще иска вот на доверие от партията, вероятно на 22 ноември т.г. на заседание на НС на синята партия.

Това стана ясно след редовното заседание на синята партия.

"Имам чувството, че силова групировка от миналото проведе изборите за президент и за местна власт", подчерта синият лидер. Той изброи основните си аргументи за това - купуването на гласове, заплахите, прозрачните бюлетини и др.

Това е европейският начин за понасяне на отговорност след избори, аргументира се Димитров. Всички изборни нарушения се случиха с пасивното участие на премиера Бойко Борисов, посочи лидерът на СДС.

За целта синята партия ще предложат промени в Изборния кодекс - в част от тях те ще искат нов, деполитизиран състав на ЦИК и възможност решенията им да бъдат обжалвани пред Върховния административен съд.

Според Мартин Димитров най - сериозни са били нарушенията в Плевен, камера е записала как членове на ГЕРБ подменят бюлетини и затова СДС ще искат касирането на тези избори за местна власт там.

Веднъж дадохме доверие на ГЕРБ без да поискаме нищо, сега ще бъдем интелигентна опозиция на управляващите, категоричен е Димитров.

Той пожела успех на новия президент Росен Плевнелиев, но направи уговорката по негов адрес - "дано съмненията ни се окажат неоснователни" и му препоръча като първа задача да инициира дебат за изборните нарушения.

„Не знам Иван Костов да е поемал отговорност за каквото и да било", коментира напрежението в Синята коалиция Мартин Димитров.

СДС ще развива самостоятелна политика, но ни предстои осмисляне на коалиционната политика, зарече се Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА