Last news in Fakti

10 Ноември, 2011 19:43 23 875 3

Стоянов: Плевнелиев е готов за президент

  • софия-
  • петър стоянов-
  • росен плевнелиев
Стоянов: Плевнелиев е готов за президент - 1
Петър Стоянов - Росен Плевнелиев /Снимка БГНЕС/

"Сега се запознах с Росен Плевнелиев. Честно да си призная, той си е направо готов да встъпи като президент. Хареса ми това, че той все още слуша, задаваше ми въпроси за неща, които смята за важни", разказа след срещата Петър Стоянов, президент от 1997 до 2002.

"Според мен човек, който умее да слуша, може да стигне далеч и това пожелавам на Плевнелиев – да бъде все така обърнат към хората и да знае, че самият президент винаги има какво да научи. От сърце му пожелавам да е достатъчно концентриран, да се моли на Бог да не греши в онези един или два драматични моменти, които съдбата ще му поднесе", добави той."Европа е изправена пред такива предизвикателства, че в известен смисъл се радвам, че човек от генерацията на Плевениев е президент. Ако аз сега бях президент, за мен щеше да е по-трудно, защото съм от друго поколение", каза още Петър Стоянов. "10 ноември дойде и си отиде, но проблемите, които остави пред българското общество бяха съвършено изненадващи и неясни и в голяма степен ни оставиха неподготвени", каза още той.

"Аз категорично ще възприема инциативата от времето на Петър Стоянов за месец на политическите консултации", заяви от своя страна Росен Плевнелиев. "Всяка година, през януари или февруари политическите лидери на различните партии ще дебатират националните приоритети за годината в Президентството. Това е доказана инициатива, но аз мисля, че това е много интересно", обясни новоизбраният държавен глава. Плевнелиев е разговарял с Петър Стоянов за много теми, сред които и инициативите, които са доказали, че са били ефективни и работещи по време на президентството и как един президент реагира в критичните ситуации. "Няма да крия, че още от първата минута на разговора ми с Петър Стоянов химията между нас проработи. Имахме изключително интересен и дълбок разговор. Аз зададох въпросите, които за мен са важни", разказа Плевнелев.

Росен Плевнелиев не е изненадан от това, че БСП поиска касиране на президентския вот "Мисля, че лидерът на БСП Сергей Станишев просто нямаше друг ход, но институциите ще си вършат работата", заяви той. "Аз като президент ще бъда символ на изпълнените обещания. Първото ми обещание бе, че ще отзова посланиците и ще го изпълня през първия ми работен ден", категоричен беше той. "Преходът беше от тоталитарна държава към демокрация. За мен преходът ще приключи, когато има работеща демокрация, а за да я има трябва да се спазват законите. Когато гарантираме спазването на правилата, демокрацията ще бъде осмислена", заяви още Плевнелиев.

Информацията е на БГНЕС

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    na snimkata sa dvama nai stavashti za prezidenskiat stol maje.
  • 2 грешката е поправена

    0 1 Отговор
    Още не вярвам на очите си че българите през 2002 избраха Първанов пред Петър Стоянов и после още един път преизбраха Първанов - чист руски слуга и български предател. Да се надаваме че с избора на Плевнелиев грешката е поправена.
  • 3 paco

    0 0 Отговор
    podkrepqm dvete mneniq