Last news in Fakti

16 Ноември, 2011 12:08 1 720 0

Отваряме почетни консулства в Индия и Бангладеш

  • почетни консулства-
  • индия-
  • бангладеш

Д-р Киран Кумар и Танвир Имам ще представляват българските интереси

Министерският съвет взе решение за откриване на почетни консулства на България в Индия (със седалище в град Хайдерабад и с консулски окръг територията на щата Андхра Прадеш) и в Бангладеш (със седалище в град Дака и с консулски окръг, обхващащ територията на Бангладеш), съобщиха от правителствения пресцентър. С одобрените днес от кабинета решения за почетни консули на двата окръга се назначават съответно Ядугири Киран Кумар и Танвир Имам.

Д-р Кумар е собственик и главен изпълнителен директор на „Suchirindia Group of Companies”, която развива дейност в областите инфраструктура, железопътен транспорт, минно дело, хотелиерство, туризъм, недвижими имоти и строителство на жилищни комплекси. Д-р Киран Кумар проявява подчертан интерес да съдейства за развитие на търговските и деловите контакти между България и Индия, както и за сътрудничеството в областта на културата.

Като се отчита нарастващото през последните десетилетия значение на южноиндийските щати и в частност на щата Андхра Прадеш като утвърждаващ се глобален център на информационните и комуникационните технологии, биотехнологиите, софтуерната индустрия, аутсорсинга и фармацевтичната индустрия, откриването на почетно консулство и назначаването на д-р Киран Кумар за почетен консул на България в Андхра Прадеш ще подпомогне дейността на посолството на България в Делхи за изпълнение на целите за засилване на икономическите и културните връзки с Индия.

Танвир Имам е собственик на консултантската фирма „IMEX Bangladesh” и директор на консултантската фирма „Pathmark Associates Limited”. Той има дългогодишен опит в областта на маркетинга, консултирането, администрацията и управлението. Проявява подчертан интерес да съдейства за развитие на търговските и деловите контакти между България и Бангладеш, както и на сътрудничеството в областта на културата.

Откриването на почетно консулство и назначаването на Танвир Имам за почетен консул на България в Бангладеш със седалище в град Дака и консулски окръг територията на Бангладеш ще подпомогне дейността на посолството на България в Делхи, което е акредитирано и за Бангладеш, за по-нататъшното развитие и задълбочаване на ползотворното двустранно сътрудничество с Бангладеш, както и за засилването на икономическите връзки и културния обмен с тази страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА