Last news in Fakti

18 Ноември, 2011 16:20 760 0

Ивайло Московски: Нито едно населено място няма да остане без жп превоз

  • софия-
  • ивайло московски-
  • населено място-
  • жп транспорт
Ивайло Московски: Нито едно населено място няма да остане без жп превоз - 1
Снимка БГНЕС

Нито едно населено място няма да остане без железопътен превоз. Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски по време на парламентарния контрол в отговор на въпроса за закриването на 150 пътнически влака.

Участъците, в които се отчита ниска ефективност, но няма друг транспорт, няма да се предприема закриване на превозите. Там където обаче е възможно, ще бъде намален само броят на влаковете. Част от тях ще бъдат отменени от маршрута си или в определени дни от седмицата. С предложената съкращение на жп транспорта се очаква да бъдат спестени във финансово изражение около 22 милиона лева на годишна база, заяви Московски. Според него успешното завършване на реформите, които се извършват в железниците, ще доведе до подобряване качеството на обслужване и възможността за доставка на нов подвижен състав.

Московски каза, че министерството има проект за оптимизиране на транспортните схеми. Автомобилната администрация е извършила проверка за наличните маршрути и разписания на автобусните линии по всички общински, областни и републикански транспортни схеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА