Last news in Fakti

29 Ноември, 2011 16:31 2 707 1

Нов горски пожар - Рила пламна

  • рила-
  • пожар
Нов горски пожар - Рила пламна - 1
Снимка: БГНЕС

Пореден планински пожар за последните няколко дни. Огън пламна и в Национален парк Рила. Става дума за местността Соколовец, Парков участък Костенец. По експертно мнение, направено на терен от служителите на парка, става дума за горски пожар на площ от 30 дка. Засегнати са иглолистни гори (предимно ела, в съчетание със смърч, бук, трепетлика, зимен дъб и бял бор) на надморска височина 1200 – 1300 м.

Сигналът е получен  в  11.50 ч. в централния офис на Дирекция „Национален парк Рила” в Благоевград, съобщават от МОСВ.

До мястото на пожара няма път. Върви се 20 минути пеша по труднодостъпен терен, на места скалист, с наклон 45 градуса. В района няма вода, не може да се използва противопожарна техника и се гаси ръчно с лопати и кирки.

В гасенето на пожара участват около 50 души служители на Национален парк Рила, Държавно горско стопанство – Костенец, Общинско лесничейство – Костенец и местна доброволческа група. Към момента пожарът е ограничен. Групите са разпределени по линията на пожара, като се следи да не се разрасне.

Уведомена е районната служба „Противопожарна безопасност и защита на населението” - гр. Костенец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 www

    0 0 Отговор
    Огин пламна в Рила планина...бой неравен в Жабокрек почна...