Last news in Fakti

29 Ноември, 2011 11:22 1 434 0

Пожар бушува между Копривщица и Панагюрище

  • пожар

Засегнати са сухи треви, ливади и малка част от горския фонд

Продължава гасенето на пожар, възникнал в землището на град Копривщица и разпространил се и на територията на област Пазарджик. В момента екипите са мястото на пожара и продължават действията по неговото ограничаване и локализация.

Пожарът е възникнал малко след 18.00 часа снощи в землището на град Копривщица. Той се е разпространил основно в сухи треви, ливади и малка част от горския фонд. Два часа по-късно огънят е навлязъл и на територията на Пазарджишка област.

Рано тази сутрин действията по гасене са започнали на два фронта - от връх „Бунай” по посока за Панагюрище и по посока за Стрелча. В зоната на пожара са мобилизирани общо 40 огнеборци и наличната техника от Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” в Панагюрище, Пазарджик и Пещера, спасители от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”- Пазарджик, около 100 служители на Регионалното управление по горите-Пазарджик и доброволни формирования.

Съдействие на пожарникарите оказват и кметовете на Стрелча и Панагюрище. При необходимост в готовност за оказване на помощ при потушаване на огъня са и служители от полицейските управления в Панагюрище и Пазарджик.

Голямо промишлено предприятие от Панагюрище също е изпратило в помощ на огнеборците при потушаването на стихията свои служители и автомобилна техника, каза също Стоянов.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА