Last news in Fakti

28 Ноември, 2011 20:25 1 087 0

Пожари по границата със Сърбия и Гърция

  • пожар

Продължава битката с огнената стигия в

Заради два пожара до българската граница се поддържа връзка със Сърбия и Гърция, съобщиха още от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Единият пожар е южно от Рудозем, на гръцка територия, и вторият - срещу Трекляно, Кюстендилско, на 3- 4 километра навътре в Сърбия.

Организирани са дежурства и с двете страни се поддържат непрекъснати контакти, съгласно международни договорености. Целта е да може да се реагира бързо, ако пожарът се прехвърли на наша територия.

Междувременно продължава борбата с пожара, който избухна в Национален парк "Централен Балкан". Има две гнезда на пожара. Едното е под хижа Плевен, където гасят от вчера, там има силен вятър, който раздухва пожара. Другият пожар е в местността Нешковци. Притесненията са, че и на двете места става дума за силно пресечени местности. При второто огнище огънят е ниско долу и гори шума.

В същото време има пожар до село Ломец. Там е съсредоточен голяма част от ресурса на пожарната
Причините за възникването на пожарите се изясняват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА