Last news in Fakti

7 Декември, 2011 21:42 1 941 0

Борислав Борисов е новият ректор на университета в Перник

  • перник-
  • университета в перник
Борислав Борисов е новият ректор на университета в Перник - 1
Снимка: Мироглед

Доц. д-р Борислав Борисов е новият ректор на Европейския политехнически университет в Перник.
Той бе представен на студентите и преподавателите на тържествено събрание в навечерието на студентския празник 8 декември, съобщи онлайн изданието Мироглед.

„Спокоен съм за университета след като го оставям в ръцете на такъв млад, енергичен и амбициозен човек, какъвто е доц. д-р Борисов, каза досегашният ректор Христо Христов. Борисов заяви амбициите си да работи и занапред за утвърждаването на ЕПУ като водещ европейски университет.

Доц. д-р Борислав Борисов е роден в Свищов. Научната си кариера е започнал в родния си град и в Свищовския университет. Бил е заместник-кмет на Варна. Има няколко специализации в Германия и САЩ.

На тържественото събрание бяха наградени студенти отличници. Двамата ректори – досегашният Христо Христов и новият Борислав Борисов получиха икони. Юлиана Николова – Съветник в политическия кабинет на министър-председателя на Република България, отговаряща за Европейските въпроси представи кратка лекция за предизвикателствата на България и Европа до 2020 г.

С оригинално поздравление от името на БАН се обърна към студентите и преподавателите по повод празника проф. д-р Елена Томова. То бе написано на старобългарски език като похвално слово. Тържеството продължи с празнична програма с участието на талантливи изпълнители от Перник.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА