9 Декември, 2011 12:34 652 1

Трайчо Трайков: Нямам притеснения да кажа „Купувайте българското”

  • трайчо трайков-
  • миет-
  • изберете българското-
  • произведено в българия
Трайчо Трайков: Нямам притеснения да кажа „Купувайте българското” - 1
Снимка: МИЕТ

В рамките на Европейския съюз не може да има протекционистична политика, подплатена с ограничения, забрани или субсидии. Въпреки това обаче нямам абсолютно никакво притеснение да кажа „Купувайте българското“. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков на церемонията по награждаването на отличените фирми на изложението „Произведено в България“.


Над 150 компании от цялата страна участват в изложението, а осем от тях бяха отличени със златен и сребърен лъв за новаторския си подход и качеството на продукцията им.


По думите на министър Трайков, осъзнатата нужда, купувайки една стока, потребителят да има усещането, че подкрепя своята страна, своя народ, своето населено място или своите съседи, също е част от стойността на всеки продукт. Затова нашата обща кауза сега е да направим марката „Произведено в България“ наистина част от една стока, подчерта министър Трайков.


Пред участниците в церемонията той изтъкна част от активните мерки на държавата в подкрепа на тази кауза:„Подкрепяме участието на малки и средни български компании в международни изложения с 14 млн. евро. През тази и миналата година близо 500 български компании са се възползвали от тази възможност. Улесняваме процедурите за кандидатстване на малки и средни предприятия по различни програми, подготвяме кредитни инструменти за преференциално кредитиране на такива компании“.


Всички тези усилия трябва да подплатят още повече способността на българските компании да произвеждат качествени стоки. След това с чисто сърце и достоверност можем да кажем „Купувайте ги, защото те са български и те подкрепят стандарта на живот на всички нас“, заключи министър Трайков.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соти

    0 0 Отговор
    кое бе е бьлгарско? кренвиршите?-които даже упаковката им се внася? кое е на сто процента бьлгарско?Отговорими бе ?!()№%?:!!!!! Стига че ме ядоса бе !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!