12 Декември, 2011 10:21 1 292 0

Част от центъра на София без парно

  • топлофикация-
  • парно-
  • софия-
  • спряло парно

Поради авария  на магистрален топлопровод е прекъснато топлоподаването между бул.”П.Евтимий”, ул.”Фр.Нансен”, ул.„6-ти септември”,  ул.”Хан Крум”, бул.„В.Левски”, съобщиха от “Топлофикация София”.

Създадена е необходимата организация и ще се работи  до възстановяване на топлоснабдяването.

“Топлофикация София” ЕАД поднася своите извинения на засегнатите абонати.

Малко преди 21.30 часа на тел. 112 бил подаден сигнал за пожар в трансформатор на ТЕЦ-София. Минути били необходими на девет екипа пожарникари да стигнат до адреса на произшествието. Оказало се, че причината за огъня е късо съединение. Унищожени са трансформатор, двигатели и прибори в командна зала, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двадесет минути по-късно било получено съобщение за промишлена авария в стъкларски завод. На място пристигнали пет пожарни екипа. Оказало се, че след спиране на електрозахранването от ТЕЦ-София, временно е нарушен технологичния процес – образувала се е „топка” от разтопено стъкло, която е трябвало да бъде охладена и отстранена. Бързата реакция на огнеборците е предотвратила възникването на горене в завода. При произшествието не са допуснати и  материални загуби. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА