Last news in Fakti

17 Септември, 2017 15:29 1 639 8

Радев в САЩ до 24 септември

  • румен радев-
  • работно посещение-
  • сащ

Президентът Румен Радев заминава на работно посещение в САЩ от утре до 24 септември. Държавният глава ще представи България в рамките на 72-ата сесия на Общото събрание на ООН.

В делегацията е и заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.

На 18 септември президентът Радев ще участва в годишния форум „Отдаване на почит към героите на световната кампания срещу екстремизма и нетолерантността“ и ще направи изказване. Държавният глава ще разговаря и с еврейски организации от САЩ.

На 19 септември българският президент ще участва в тържественото откриване на Общия дебат на 72-ата сесия на Общото събрание на ООН, след което ще проведе двустранни срещи със свои колеги.

На 20 септември държавният глава Румен Радев ще направи изказване пред Общото събрание на ООН (около 19.00 часа българско време).

Българският президент ще участва в Глобален бизнес форум на Майкъл Блумбърг и ще проведе среща с президента на Световна банка Джим Йон Ким и с други свои колеги. По-късно през деня Румен Радев ще участва в конференция, посветена на предотвратяването на използването на интернет за терористични цели.

На 21 септември държавният глава ще проведе работна среща с представители на американски компании, организирана от Бизнес съвета за международно разбирателство и ще ги запознае с възможностите за инвестиции в България. На 22 септември президентът Радев ще проведе среща с Генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

По-късно държавният глава ще посети българската църква в Ню Йорк и ще проведе в сградата на Генералното консулство на Република България в Ню Йорк среща с представители на българската общност.

На 23 и 24 септември държавният глава ще посети Чикаго и ще се срещне с представители на българската общност. Румен Радев ще разговаря и с младите български професионалисти, работещи във финансовото Сити на града и ще посети едно от българските училища в Чикаго - „Джон Атанасов”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    3 4 Отговор
    Казано накратко ще се опита да увери Запада че не е проруски президент!...Дано има дипломатически опит и да не се опитаа да защити Русия
  • 2 прост народ слаба държава

    6 4 Отговор
    Четох изказване на бивш,високопоставен американски политик,че просто купуват с чували с пари нашите политици и те с радост после правели каквото им наредят.
    Ние наистина сме колония.Продават ни скъпо тока от нашите централи,сега ще ни продават скъпо и газ,издигнаха малцинствата до степен ,че вече избиват българите под/над път,
    колко още да изброявам.
    Той ще стане по богат,а ние по зависими от САЩ.
  • 3 onq s konq

    2 6 Отговор
    На практика...НАДУПЕН НА ЧЕРВЕНОТО КИЛИМЧЕ,АМА НЕ ПРЕД ПУТИН:)И ви обяснявах бе завалиите,ЧЕ РАДЕВ НЕ Е ИЗБРАНИК НА БСП,А НА ОРЪЖЕЙНОТО ЛОБИ В БГ,КОЕТО ПЛАТИ ПРЕБОГАТО НА БСП/НИНОВА/ ЗА ДА ПОЛЗВА ГЛАСОВЕТЕ НА ЕЛЕКТОРАТА Й,АМА...кой да слуша,пък и да разбира чутото...

    Коментиран от #4, #6

  • 4 оня с магарето

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Голям политолог се извъди ти бе конски!!!Може би искаш да блеснеш на небосклона като Магарешки? Тези знания да не ги придоби в обедните почивки във фантастико или докато лежиш под 30-годишното нафтово беемве ?
  • 5 ердоган

    3 4 Отговор
    Зако няма среща с Тръмп?Никой го не иска тоя натрапник,Къв чер дири там?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Той е верен до БЕЗОБРАЗИЕ на БСП и САЩ !

    0 3 Отговор
    На първо място в света по ИЗНОС НО ОРЪЖИЕ ЗА Ал Каида - Ал Нусра в СИРИЯ с $243.3 мил. След нас е дори Афганистан с126.6 мил. Румъния, Хърватия, Босна и Херцегов, Полша, УКРАИНА, Казахстан, Грузия и др. КАКТО СЕ КАЗВА ИМА С КАКВО ДА СЕ ГОРДЕЕМ ЗА ИЗБИТИТЕ МИРНИ ЖИТЕЛИ В СИРИЯ, МОЖЕМ СПОКОЙНЕ ДА ИЗМИЕМ РЪЦЕТЕ И ЛЕЦЕТО НА ЧИЧО, И ДА СЕ ПОХВАЛИМ , ЧЕ НАШЕ СЕЛО Е НА ЧЕЛО. ПОЗОР ЗА ПАРЛАМЕНТА, МИН. СЪВЕТ И ПРЕЗИДЕНТА. КРЪВТА НА СИРИЙЦИТЕ Е ВЪРХУ ВАШАТА СЪВЕСТ И СЪДБА.
  • 8 Той е верен до БЕЗОБРАЗИЕ на БСП и САЩ !

    0 2 Отговор
    На първо място в света по ИЗНОС НО ОРЪЖИЕ ЗА Ал Каида - Ал Нусра в СИРИЯ с $243.3 мил. След нас е дори Афганистан с126.6 мил. Румъния, Хърватия, Босна и Херцегов, Полша, УКРАИНА, Казахстан, Грузия и др. КАКТО СЕ КАЗВА ИМА С КАКВО ДА СЕ ГОРДЕЕМ ЗА ИЗБИТИТЕ МИРНИ ЖИТЕЛИ В СИРИЯ, МОЖЕМ СПОКОЙНЕ ДА ИЗМИЕМ РЪЦЕТЕ И ЛЕЦЕТО НА ЧИЧО, И ДА СЕ ПОХВАЛИМ , ЧЕ НАШЕ СЕЛО Е НА ЧЕЛО. ПОЗОР ЗА ПАРЛАМЕНТА, МИН. СЪВЕТ И ПРЕЗИДЕНТА. КРЪВТА НА СИРИЙЦИТЕ Е ВЪРХУ ВАШАТА СЪВЕСТ И СЪДБА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове