30 Септември, 2017 16:10 12 525 32

Чиновник се вози в служебно Porsche, Mercedes и Hyundai

  • porsche-
  • mercedes-
  • hyundai-
  • карина караиванова

Една-единствена държавна чиновничка, началничката на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова, ползва три автомобила, пише сайтът 19min.bg.

Макар да е предназначена само за зима и тежки условия, Карина Караиванова и в момента се вози на любимата си служебна кола – Porsche Cayenne с „полицейски номер” четири единици, доказа и със снимки авторитетният в. Банкеръ, пише сайтът.

"Госпожата от Гоце Делчев, чиято майка е учителка на Росен Плевнелиев, в чийто мандат звездата на землячката му блясва, демонстрира шикозен автовкус и с другите си "играчки". Специализираният седмичник допълва, че това далеч не е единственият автомобил, в който возят дамата. За лятото тя използва за наша – на данъкоплатците, сметка луксозен Mercedes CLS – любима кола на столичните мутреси от висока категория, както и на активни бизнесдами. Сигурно за уикенда, понеже няма друго време, тя вероятно стига и до новичкия Hyundai, който трябва да играе роля на деловото возило в шефския й гараж" посочва 19min.bg.

Сайтът припомня, че от хазната, т.е. от джоба на данъкоплатците, всяка година се изливат 4 млн. лв. за издръжка на Комисията за финансов надзор, която дори "Банкеръ" вече нарича, като всички във финансовия бранш: КаФеНето. Вестникът изнася стресираща статистика: дамата с три хайклас служебни автомобила за десет месеца е намерила 10 минути за среща с 230-та си подчинени, които е използвала да ги нахока, че нищо не работят. Ще рече – не се развива усилена дейност в тъй щедро финансираното от нас и тъй луксозно за поддръжка ведомство, заключава 19min.bg.

Понеже явно това не е достатъчно, чрез законови мерки органът се опитва да удвои бюджета си, който в момента е общо 9 млн. лв. и да го докара поне до 16 – 17 млн. лв. Това трябва да стане чрез нови, в пъти по-високи такси за бизнеса.

Това засяга пряко всеки, защото по-високи такси за застрахователите, пенсионните и осигурителните дружества, които са подопечни на управлявания от автодамата орган, означава по-високи цени и по-малко пари за всички нас – данъкоплатците като техни клиенти. Т.е., ако сега плащаме 4 млн. за кефа на КФН директно чрез данъците си, ни предстои да се изръсим с още два пъти по толкова индиректно през по-високи задължителни застраховки и по-високи такси по задължителното и доброволното осигуряване.

Колите обаче са малкият проблем на Караиванова. Големият е наемането на старата сграда на Комисията в конфликт на интереси – от подконтролно й дружество, при това за 6-цифрена сума повече пари, отколкото бе наета същата сграда досега.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостенин

    88 4 Отговор
    Няма безплатен обяд,всичко рано или късно се плаща!
  • 2 Нормално

    60 5 Отговор
    Хайде започна да омеква почвата под краката на поредния неудобен и безполезен човек, президента одавна се смени, време беше и тя да си замине, за съжаление почвата се подготвя за поредния “наш” човек, дано той да изтрие кофти прякора на тази безмислена агенция, контролирана дружествата на които трябва да осъществява контрол.
  • 3 Пазарен Либерализатор

    15 29 Отговор
    "само за зима и тежки условия" Порше Кайен?
    Това минало ли е през обществена поръчка? Твърденията в статията на какво се базират? На слухове или на доказателства или на преразказана клевета?
  • 4 пъклото

    14 28 Отговор
    пък хубавица..,да му се не види...

    Коментиран от #6, #25

  • 5 Гнида

    58 3 Отговор
    Държавни хрантутници !
  • 6 НЕразбирач

    63 0 Отговор

    До коментар #4 от "пъклото":

    Е чак пък "хубавица" - сложи очилата! Просто не е грозна, но не това е важното! Не е важно даже, че ползва порше! Важното е, че номерът му е 1111 (за което се заплаща по официални тарифи на КАТ) и другото важно е, че са ТРИ автомобила! Ако е вярно - на мегдана - с камъни!
  • 7 Бесен Язовец

    51 2 Отговор
    Грозната Смърфиета в каквого и да се качи си остава грозна Смърфиета
  • 8 Голям прос

    44 1 Отговор
    Нагли до безобразие! А повечето от тия, които и плащаме масрафите, едва свързваме месеците. А магелановците депутати да не са по различни?
  • 9 Роман дизел

    34 3 Отговор
    Човек каквото сам си докара до главата и Господ не може да му докара. Гласувайте братя и сестри за мафията че всички сме на синджира.Можеше и по лошо да е !
  • 10 просто питам

    39 3 Отговор
    Абе ДАЧИИ и ШКОДИ нямали или те не са безопасни коли --- и ако така - защо се продават в България
  • 11 винету касабян

    28 6 Отговор
    стига се заяждахте с таз хубавица, аз викам да и купим още 4 коли та да има за секи ден по една-бива ли?
  • 12 Све

    38 3 Отговор
    Плаче за затвор
  • 13 Нормално

    12 12 Отговор
    Да се включим малко по адекватно към статията, отново и за поред път се вижда, как някой неиска да си тръгне доброволно от определена държавна позиция и се започва, подготвена атака към него с куп събрани доноси и прочие. Разбирам, че позицията е сладка и безотговорна, но когато си загубил хората които са били зад теб е ясно, че трябва да си тръгнеш, по нареждане от висше съоящите и няма смисъл да се натискаш и да минимизират заплахите им, защото се стига точно до този край, ясно, че готвят някой за нейната позиция, нямат за какво да се хванат във връзка с работата й, и се почва с глупостите
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    35 1 Отговор
    Аз тук виждам на снимката едно нагло арогантно и лицемерно лице нищо повече !
  • 16 Aшайко

    12 2 Отговор
    като се загледах, ми заприлича на млади години на тереза орловски затова а возят с такива хай возила защото там ... е златна.
  • 17 Алфа Ромео

    29 1 Отговор
    Тя тая все едно е английската кралица, типично за прогнилата ни от корупция държавица, мислех че сме ударили дъното вече, но всеки ден удряме все по-ново дъно....
  • 18 Безобразие

    26 1 Отговор
    Плащаме ние а гробарите добре си живеят на наш гръб с нашите пари! Какво значение дали колите са купени с обществена поръчка при положение, че това си е живо разхищение и безобразие!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Възмутена

    27 1 Отговор
    Поредната гробарска калинка дето разхищава нашите пари. Какво значение има дали е минала през обществена поръчка? Да не са купили колите със собствени пари?
  • 21 ?????

    6 11 Отговор
    Добре е, че го има интернет, та всички мишки да си начешате езиците. Смотаняци, като не харесвте действителноста, защо спите пред лаптопите и телефоните си.
  • 22 а и КТБ

    8 1 Отговор
    Ехехехеее КТБ ехеххееее
  • 23 Ники

    8 3 Отговор
    Герб това е без думи
  • 24 До кога

    14 2 Отговор
    Докато заплащането в стотиците държавни комисии, агенции и всякакви измишльотини не се обвърже по някакъв начин с резултатите от работата, а при разхищение да се носи лична отговорност така ще бъде. Няма да е далече времето когато ще започнат да си купуват самолети за наша сметка.
  • 25 гост

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "пъклото":

    По безлична, невзрачна и умряла физиономия можеш да видиш само в държавните институции, където назначенията стават единствено и само на шуробаджанашки принцип.
  • 26 Аз съм

    9 1 Отговор
    За затвора е. И да и се конфискува всичко.
  • 27 Чукче

    5 10 Отговор
    Мдааа, бедните комунисти са добри, а дъщерята баучителката, която преподавала на Плевнелиев - сиреч демократите са лоши.А задавате ли си въпроса, че тия коли не се купуват , а обикновено сеа конфискувани? И че Курнелуя и компания не возят в Дачия или скапани руски лади? И че пак ние плащаме?
  • 28 сноу

    8 2 Отговор
    Тая нагла кифла ,само Плювлю и е постлал килимчето, та само с кръв можеш да я оскубеш от бюджета.
  • 29 Не не не не не

    8 0 Отговор
    Не съм съгласен парите ни да се разпределят от безхаберни държавни чиновници. Лично да и се потърси отговорност. Стига с тия комисии и агенции които не работят и са излишни. Престанете политици да харчите парите на гражданите .
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Антикомунисt 1

    12 0 Отговор
    България най-отвратителната държава, в която нищо не е наред, освен политическата класа и нейните протежета.
    Минимум 500 000 хиляди на улицата с тояги и камъни – това е рецептата.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове