Last news in Fakti

3 Януари, 2012 08:41 677 1

Депутатите разследват Доган за „онзи“ хонорар

  • ахмед доган-
  • хонорар

Парламентарната комисия за борба с корупцията иска от прокуратурата информация докъде е стигнало разследването по прословутия консултантски хонорар за “Цанков камък“, получен от лидера на ДПС Ахмед Доган.

Това съобщиха пред вестник “Сега“ депутати от комисията. След едно от последните заседания на парламентарната “Антимафия“ депутатите обясниха, че не са доволни от взаимодействието и комуникацията с няколко институции, сред които държавното обвинение, Националната агенция по приходите (НАП) и др.

В писмото и поставен въпросът и за хонорара за “Цанков камък“.

Върховният административен съд (ВАС) постанови, че Доган не е в конфликт на интереси заради четирите консултантски договора, по които получи рекордния хонорар от 1 млн. евро. Един от основните мотиви бе, че договорът за консултантския хонорар е отпреди влизането в сила на закона за конфликт на интереси.

Все още обаче тече разследване за извършено престъпление. Знаеше се, че държавното обвинение разследва дали има пране на пари. Според депутати обаче друга хипотеза пред прокуратурата е злоупотреба с държавни средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенгезов

    0 0 Отговор
    Доган поръча Илия Павлов и постави маркшайдер-инжинерчето Николайчо Вълканов за шеф на Мултигруп, а той после му се отблагодари с хонорара за Цанков Камик ...