Last news in Fakti

17 Ноември, 2017 09:59 2 725 11

Йончева отговори на Каракачанов за двата шамара

  • елена йончева-
  • красимир каракачанов-
  • филм-
  • граница

Тя била "дълбоко смутена"

Йончева отговори на Каракачанов за двата шамара - 1
Снимка: Архив

Депутатът от "БСП за България" Елена Йончева отговори във фейсбук на вицепремиера Красимир Каракачанов.

Вчера сутринта той бе гост на бТВ. В телевизионния ефир Каракачанов критикува Йончева и каза, че с филма си за границата се държи като журналист, който търси сензации.

"Мигрантите, които прескачат оградата, аз щях да върна обратно с два шамара", каза Красимир Каракачанов по повод филма на Елена Йончева „Граница”, в който се вижда как мигранти спокойно прескачат оградата по южната ни граница.

В публикацията си в социалната мрежа Йончева заяви, че е "дълбоко смутена" от съвета на Каракачанов. И попита риторично какво би препоръчал на журналиста от Би Би Си, който констатирал тенденцията мигрантите на място да плащат на граничните полицаи.

Пресичането на тази външна граница с Европейския съюз не е просто лесно, то е често улеснено от българската гранична полиция, цитира Йончева журналиста от Би Би Си.

Ето и отговорът на Йончева:

Уважаеми господин Каракачанов,

Днес в национален ефир препоръчахте, вместо да снимам нелегалните мигранти, преминаващи зелена граница, да ”им бия два шамара”. Трябва да споделя, че съм дълбоко смутена от вашия съвет. Филмът представя факти за корупция, за търговия с националната сигурност на страната ни, за участито на гранична полиция в трафика, за покровителството на каналите от висшите етажи на властта.

Вместо отговор, обяснение, разследване за тези изнесени факти, вие препоръчвате “да бия два шамара” на бежанците. Какво бихте препоръчали на журналиста от БиБиСи, който констатира следното:

“ТЕНДЕНЦИЯТА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ Е МИГРАНТИТЕ ДА ПЛАЩАТ НА МЯСТО ПОДКУПИ НА ГРАНИЧНИТЕ ПОЛИЦАИ, ЗА ДА ВЛЯЗАТ В СТРАНАТА. КОРУПЦИЯТА В ТАЗИ СТРАНА ПОДКОПАВА И СИГУРНОСТТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. ПРЕСИЧАНЕТО НА ТАЗИ ВЪНШНА ГРАНИЦА С ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ НЕ Е ПРОСТО ЛЕСНО, ТО Е ЧЕСТО УЛЕСНЕНО ОТ БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ.” (2.08.2017г.)

Всeки ден в страната ни преминават големи групи от нелегални мигранти. Но вие би трябвало да знаетe това. Обществото ни получава информация само когато граждани подадат сигнал за мигранти, забелязани в товарен влак или когато бусове с тях катастрофират по българските пътища. Лицата, които преминавават незаконно възпиращото съоръжение и на които вие препоръчахте да им се бият шамари, често са жертва на същата тази система от каналджии, покровителствани от властта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    36 14 Отговор
    Каракачанов е безмозъчен търгаш и сигурно взима даже % от всеки емигрант % от каналджиите на Ц.Ц

    Коментиран от #4

  • 2 NELLЕ

    23 8 Отговор
    КАРАКАЧАНОВ ТРЯБВА ДА ВЪРНЕ ВОЕН,СЛУЖБА,ДОРИ САМО ЗА 6 МЕСЕЦА,ИНАЧЕ ОТ ГЕЙПАРАДИТЕ НЯМА ДА СЕ ОТЪРВЕМ, МЛАДИТЕ НИ МЪЖЕТЕ СА МАМИНИ МОМЧЕТА,,,,ЕЛЕНА Е МНОГО ДОБЪР ЖУРНАЛИСТ И НЯМА ДА СЕ ХВЪРЛИ В БЕЗСМИЛЕНА МИСИЯ,,,
  • 3 Русенец

    28 10 Отговор
    Права е Йончева !
    Вчера се върнах от Германия и видях с очите си че на България там гледат както на държавите извън ЕС. Пълна проверка на документите, недоверие и презрение.
    В Германия им е ясно, че ни управляват бандити и лъжци и за това са ни изолирали като тумор, който да не се разпространи в ЕС !
  • 4 Сеан

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Йончева, изобщо не ви харесвам от години политиците, накуп, понеже всеки от вас 99% от прослойката ни вредите по какви ли не начини, но определено казваш фактите, истината. На мен ми е любопитно как ли би действувал Каракачанов, ако види да прескачат оградата мигранти? Питам се, дали просто би протегнал шапката си за да пуснат вътре....транзитна ТОЛ-такса или би им ударил по 2 шамара? Иначе то и Дянков и други ни съветваха да затягаме коланите, а те си купонясваха по лов с Кугар такси, лапаха пари на килограмии и ни моткаха със светлото бъдеще, той път евро-а преди с комунистическо.... Но тук никой не търси отговорност за обещанията и делата на политиците - нито Правосъдие нито военни никой. Затова се чувствуват НЕДОСЕГАЕМИТЕ, но Цецо излъга, че са ги заловили....а те почти всичките недосегаеми са си на папкане и усвояване на дивиденти. По-интересното в случая е, как Каракачанов би защитил границата, след като се доказа, че строежа на оградата е некачествен и очевидно НЯКОЙ пак е налапал парите в изобилие, спестявайки от разходите по строежа? Като при пътищата тук е - Баце налива колосални пари в тия строителство и ремонти, след като ги завършат нови ремонти и пари за тях, а качество само негативи. Това е сбъркана работа като държавници тук, да знаеш! Строят паметници на Левски и Тервел, правят ни на маймуни и предават и Тервел и Левски и нас.
  • 5 селянка

    11 5 Отговор
    Несериозно изявление от страна на Каракачанов . Министър на отбраната в днешно време да раздава шамари и ,,толкоз" или толкова му е умът . Жалко Красьо , голям ти беше меракът , но малко ти е бил умът...... така граница не се пази - с два шамара решаваш проблема . Де да беше така ????
  • 6 Реалист

    8 11 Отговор
    Йончева по скоро ще вземе още 2 милиона отколкото да защити границата на България. Може да я е яд че не са и предложили на място.

    Коментиран от #7

  • 7 Хахаха

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Да пратим жени и пенсионери да пазят границата ???
    Хахаха
    Останаха ли мъже в Бг ?

    Коментиран от #9

  • 8 северо западняк

    3 8 Отговор
    Манете е таа плаче че не плащат на неа.Оно нема кой да плаща вече она одрате като магарето на итър петър
  • 9 Реалист

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Май удряш тъпомера - никъде не съм предлагал да пращаме жени и пенсионери. Идеята е че "членка" като нея по-скоро би прибрала пари отколкото да защити България. Анадън му или Понимаеш ли Хахаха?
  • 10 Хахаха

    4 1 Отговор
    Хахаха
    Ти май съдиш за хората от своя гл. точка
    Членове като теб…… .80%
    Хахаха
  • 11 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Не се сърдете, не се косете ! Каракачан ефенди е искал да каже, че на Йончева / дето казва и показва истината в очите на властта/ ще и "удари два шамара"!!
    Един от дясно и.... един от ляво - за баланс .......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове