20 Ноември, 2017 12:31 2 472 24

Убитото на зебра момче било отличник със спечелени конкурси

  • загинал-
  • ученик-
  • пешеходна пътека

16-годишният ученик, който бе блъснат и убит на пешеходна пътека край село Атия, е Костадин Джардов - възпитаник на Гимназията по туризъм в Бургас.

Тази сутрин около 6,48 ч., 16-годишното момче, което е от село Атия, е отивало към автобусната спирка, за да отиде на училище. Костадин е пресичал главния път Бургас-Созопол по пешеходната пътека, когато е блъснат от джип "Шевролет Каптива", управляван от 59-годишен мъж. Няма спирачен път. Ученикът е загинал на място.

Шофьорът на джипа обяснил пред криминалистите, че е бил заслепен от фаровете на друга кола и затова не е видял момчето.

Костадин е ученик в професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас, съобщиха местните медии "Черноморски фар" и "Флагман".

"Всичките му съученици за потънали в сълзи. Отменили сме занятията. Децата не могат да повярват на случилото се. Костадин беше свястно момче, имаше много мечти. Беше много дисциплиниран, добър, упорит и старателен. Ходеше по олимпиади. Вървеше нагоре, за съжаление, всичко свърши дотук. Всички скърбим", каза през сълзи директорката на гимназията инж. Павлина Маринова Михайлова - Градишка.

Видео, качено в You Tube, разкрива мечтата на Костадин - да има собствен ресторант, показа проверка на Дир.бг. През май т.г. момчето печели втора награда в ученическия кулинарен конкурс “Аз готвя най-добре“, организиран от Кулинарната академия на Швейцарската образователна група и проекта ДОМИНО за дуално образование. Наградата му е обучение в Швейцария. Директорката на гимназията му казва, че е трябвало да замине през април.

По случая е образувано досъдебно производство. Разследването на причините за тежкия инцидент продължава. Шофьорът на джипа е задържан в РПУ-Созопол.

Кметицата на село Атия Ренета Стоева, където живее семейството на загиналия Костадин, е в шок. Тя казва, че е пристигнала в РПУ-Созопол и ще иска съдействие от кмета на Созопол Панайот Рейзи - да помогнат на семейство Джардови. Те живеят във ведомствените блокове в началото на селото.

"Не съм в състояние да кажа каквото и да било-това е много свястно семейство", каза Стоева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асд

    30 3 Отговор
    Много жалко.
    Но едно мога да кажа - когато отсреща те заслепи кола или каквото и да е и по каквато и да е причина, биеш спирачките на макс докато не ти се възвърне видимоста...

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    9 14 Отговор

    До коментар #1 от "асд":

    И колата зад теб те удря на момента. Много умно нещо си написал. Друг е въпросът защо родителите не са научили момчета на елементарни правила за безопасност.

    Коментиран от #3, #4, #9

  • 3 asd do Гост

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ти си голям балък, не знаеш ли че този отзад трябва да спазва дистанция и ако удари предния е винаги виновен?

    Коментиран от #10

  • 4 асд

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Но съм съгласен, че в страни като България, човек трябва да се оглежда доста прецизно преди да пресече...
    Но колите трябва да се подгодвят да спрат когато наближават пешеходна пътека.
    А оправданието със заслепяване в случея е абсурдно според мен
  • 5 Пазарен Либерализатор

    18 0 Отговор
    Пешеходните пътеки трябва да са върху легнал полицай. И да са ОСВЕТЕНИ.
  • 6 Я изкарай Гано

    15 0 Отговор
    Мир на праха му.
    Заслепяване... ??? Пешеходна пътека с два срещуположно разминаващи се автомобила, в момента на заслепяването, и момчето пресича...? Е не, Вие го изкарвате, че е самоубиец. Говорим за 15м макс. между автомобилите!? Все пак момчето е отивало на училище, и пешеходна пътека в населен район. Случая си е ПТП с превишена скорост и отклонил вниманието си/не-събуден водач. Отделно пешеходната пътека дали е обезопасена - повдигната, осветена е под въпрос?
  • 7 Шопландски боец

    16 5 Отговор
    Просто трбва да ги научат,че на зебра не си БЕЗСМЪРТЕН.Виждал съм ги пррсичат без да се оглеждат майки с деца,ученици с телефон,бабета все едно са джедаи.

    Коментиран от #8, #13

  • 8 Пазарен Либерализатор

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Шопландски боец":

    Нали такава е идеята на зебрата-да даваш предимство на пресичащи пешеходци.
  • 9 Я изкарай Гано

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Да, добре е #1, така се прави - спира се. Без да се скача на спирачките с двата крака! Така или иначе, ти щом си заслепен, тези зад теб също са!
  • 10 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "asd do Гост":

    Не знам дали съм балък но точно така ме удариха и стана верижна катастрофа. Спира се но не с двата крака както казва първият.
  • 11 Диди

    13 0 Отговор
    Рано сутринта около 06.45 мин.е светло.Ако насреща е идвала кола дори с дълги светлини,то на дневна светлина няма как той да е бил заслепен.. Шофъорът ЛЪЖЕ. Той може да е телефонирал,гледал настрани,движил се е с висока скорост и т.н. Но едно не е направил,не е гледал пред себе си.Лъжец.
  • 12 дас ауто

    6 4 Отговор
    Между другото съм забелязал, че на пешеходни пътеки НЕ СПИРАТ предимно дъртаци, соц маймуняци на по 50-60 години. Едно време по соца не е имало правило да се спира на пешеходна пътека, пък и това са предимно селчовци, които цял живот са карали скапана жигула или москвич и сега, като са се качили на нещо западно и решават, че света е техен.
    Само бой и трепане за подобни боклуци.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ЪРП

    9 2 Отговор
    МИР НА ДУШАТА НА ДЕТЕТО, БОГ ДА СЪХРАНИ ДУШАТА МУ!!!!!!!!!!!
    ДОНО ИСУС ХРИСТОС И ДЕВА МАРИЯ, БДЯТ НАД ОПЕЧАЛЕНОТО СЕМЕЙСТВО.........СЪРДЕЧНИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА РОДИТЕЛИТЕ!!!!!

    ОТНОСНО КОНТЕКСТА НА СЛУЧИЛОТО СЕ......ИСКАМ ДА СПОМЕНА НЕЩО ВАЖНО, КОЕТО МИ ПРАВИ МНОГО ЛОШО ВПЕЧАТЛЕНИЕ!!!ИМА МНОГО, АМА МНОГО ХОРА /ПЕШЕХОДЦИ/ ,КОИТО ПРЕСИЧАЙКИ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ДОРИ НЕ СЕ ОГЛЕЖДАТ ДИРЕКТНО НА ЛЯВО И НА ДЯСНО, ЗА ДА НАПРАВЯТ ДИРЕКТЕН ЗРИТЕЛЕН КОНТАКТ С ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА, КОИТО МИНАВАТ!!!
    ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО ПЕШЕХОДЦИ, ПРОСТО СИ МИСЛЯТ,ЧЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТЕ СА ВИДЯНИ ОТ ВОДАЧИТЕ И ПРЕСИЧАТ С ВДИГНАТА НАПРЕД ГЛАВА, БЕЗ АБСОЛЮТНО ДА СЕ ОГЛЕДАТ И ДА ПРЕЦЕНЯТ НАБЛИЖАВАЩИЯ АВТОМОБИЛ ,ДАЛИ ГО Е ВИДЯЛ И ЩЕ СПРЕ, ИЛИ ШОФЬОРА КАРА ПРЕКАЛЕНО БЪРЗО И НЕ СПИРА, ИЛИ ПРОСТО ПО НЯКОГА НЯМА НИКАКВА ВИДИМОСТ САМИЯ ШОФЬОР ПОРАДИ ПАРКИРАЛИ КОЛИ ОКОЛО ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА!!!!!

    ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛОШО И МАЛОУМНО ОТНОШЕНИЕ Е И НА ХИЛЯДИ ШОФЬОРКИ И ШОФЬОРИ, КОИТО НЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛОТО ОТ "ЗДП", ЧЕ Е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО ДА СЕ СПИРА НА 5 МЕТРА ПРЕДИ ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ТОВА МАЛОУМНО ПАРКИРАНЕ ГО ВИЖДАМ ВСЯКА СУТРИН ПРЕД УЧИЛИЩАТА ,КЪДЕТО РОДИТЕЛИ ОСТАВЯТ ДЕЦАТА СИ НА УЧИЛИЩЕ И ПРОСТО ПАРКИРАТ ПО НАЙ-МАЛОУМНИЯ НАЧИН ,ТОЧНО ПРЕД ИЛИ НА САМАТА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА!!!!!!?????!!!!!!!!!!......БЕЗ ДА СИ ДАВАТ СМЕТКА ,ЧЕ СУПЕР МНОГО ЗАСТРАШАВАТ ЖИВОТА НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДЕЦА ОКОЛО УЧИЛИЩЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 15 дас ауто

    9 1 Отговор
    Винаги, ама абсолютно винаги намалям скоростта и почти спирам на пешеходна пътека, колкото и да бързам! Така съм сигурен, че няма да блъсна никой, но аз съм европеец, бил съм Европа, в ЕС и имам изградени навици и мнение.
    Как са го постигнали германците примерно? Там защо не убиват хора по пешеходни пътеки?
    Толкова ли е сложно да почерпим опит от германците? Да вземат да спрат да се занимават, кой откраднал повече, да вземат да променят тия скапани закони за движение по пътищата, за да сме спокойни за децата си, защото следващото дете може да бъде вашето.
    Пази Боже! Мир на праха на детето, моите съболезнования на родителите.

    Коментиран от #19

  • 16 Русенец

    5 0 Отговор
    Да сложат убиеца на същата пешеходна пътека и с неговия джип да го смачкат "ЗАСЛЕПЕНИ" от мъка и злоба към такива идиоти Джиповозци нагли и безотговорни !
    Бог да прости момчето !
  • 17 ЕДИН ОТ БУРГАС

    5 0 Отговор
    ТОЧНО НА ТОЗИ УЧАСТЪК ИМА ОГРАНИЧЕНИЕ ДО 60 КМ....
    ТОЯ МАЛОУМНИК ШОФЬОРА ПРОСТО Е КАРАЛ С ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ...

    И НЯМА КАКВО ДА СЕ ОПЛАКВАМЕ,ОТ ЛОШИ ПЪТИЩА,ЧЕ УПРАВУПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ И...БЛА..БЛА..БЛА....
    БЪДЕТЕ ОТГОВОРНИ НА ПЪТЯ И СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛНИКА СТРИКТНО....
    ВСИЧКО СИ ЗАВИСИ ОТ НАС САМИТЕ....

    ЖАЛКО ЗА ПОГУБЕНИЯ МЛАД ЖИВОТ...
    ИСКРЕНИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ...
  • 18 Диди

    3 0 Отговор
    Жалко за момчето.Съболезнования към родителите,които сега мислят,че животът им е минал,свършил.Майката,която месеци е носила това дете под сърцето си,за да го роди и му се радва в живота,за нея е необяснимо трудно,че го е загубила.Искренно я съжалявам.
  • 19 Диди

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "дас ауто":

    Абсолютно съм съгласна с вас.Бългалските шофъори са ,,лоши,,шофъори,не спазват зтаци,преминават на червено,котато пешеходец има зелен светофар и право първи да пресече,шофъорът пресича първи,ще му мине през краката и ИЗОБЩО НЕ МУ ПУКА.Тези от вас,които са биле в чужбина,са видели,че там шофъорите карат културно.Българите ще бъдат принудени САМО КОГАТО ТРЯБВА СА ПЛАЩАТ СКЪПО ОТ ДЖОБА СИ.Политиците са в дълбок сън,те спят,защото дори ако са събудени,не са способни за поста си,който имат.

    Коментиран от #20

  • 20 НЕГРАМОТНА

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Диди":

    Първо се научи да пишеш правилно и грамотно...тогава се занимавай с останалите проблеми в държавата!
  • 21 Диди

    3 0 Отговор
    Кое изречение е неграмотно написано,Умнико? ЗАЩО НЕ СИ ГО НАПИСАЛ?
  • 22 Кака Гинка

    3 0 Отговор
    Жалко за детето,Бог да го прости,но заглавието е просто дразнещо! Ако беше двойкаджия, по-малко ли щеше да струва живота му?!
  • 23 qqqqq

    1 0 Отговор
    На тази пешеходна пътека и се вика " Бърз или Мъртав" .
  • 24 сталин

    0 0 Отговор
    една от причините е и късната смяна на зимното време
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове