Last news in Fakti

9 Февруари, 2018 18:50 1 372 13

Автопроизводителите подкрепиха Нено Димов за вредните емисии

  • автопроизводители-
  • нено димов-
  • вредни емисии

Всяка година в страната ни се регистрират над 300 000 автомобила, като само 3,25% от общия парк са на възраст до 5 г.

Автопроизводителите подкрепиха Нено Димов за вредните емисии - 1
Снимка: МОСВ

Асоциацията на автомобилните производители (ААП) подкрепя мерките, предложени от министъра на околната среда и водите Нено Димов за въвеждане на по-строг контрол за вредните емисии от автомобилите в пунктовете за технически преглед и на пътя с цел намаляване на замърсяването на въздуха. Това стана ясно на среща днес на министъра с председателя на Управителния съвет на ААП Александър Миланов и изпълнителния директор Таня Груева.

Според асоциацията е необходимо да се засилят проверките на емисиите при първа регистрация на колите, като това се прави на база измерване спрямо данните определени от производителите. По данни на ААП всяка година в страната ни се регистрират над 300 000 автомобила, като само 3,25% от общия парк са на възраст до 5 години.

От асоциацията настояват за повишаване на качеството и ефективността на периодичните техническите прегледи на автомобилите и спиране от движение на автомобили без катализатори и такива с наднормени вредни емисии. Създаване на регистър на автомобилите, регламентиране на дейността на автосервизите също са сред мерките, които предлага ААП.

На срещата бяха обсъдени и възможностите за промяна на методиката за определяне на данъците за МПС, така че те да са обвързани с екологичните вреди, които нанасят на околната среда и евростандартите за МПС.

Министър Димов заяви готовност да работи в сътрудничество с ААП за прилагане на мерките срещу замърсяването на въздуха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лаик

    23 0 Отговор
    Ми време беше да си направят асоциация АВТОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ в БЪЛГАРИЯ.
  • 2 Варна

    28 0 Отговор
    ААП в България!

    - Интересно ми е кои автомобили произвеждаме в България, че нещо съм изпуснал!
  • 3 обществени заблуди

    25 1 Отговор
    Колко български автомобилни производители членуват в тази асоциация? Ще се измерват ли вредните емисии от комините на жилищните сгради, които са основните виновници за замърсяването на въздуха? Ще се измерват ли емисиите на дизеловите автобуси които се използват в градския транспорт и колко данък ще се плаща за тях?
  • 4 Гост

    22 0 Отговор
    Другите които подкрепят Нено са:
    - Ръководството на космическата програма в с. Раввнец.
    - асоциацията на самолетостроенето от с. Бобиново
    и още много не знайни асоциации.
  • 5 Къртев

    21 0 Отговор
    От кога чаках българските автопроизводители да подкрепят тоз министър. Ами, да! Вместо да карате стари вносни коли, що не карате чисто нови български автомобили, цял свят, че и на Марс вече, предпочитат българските марки. Като изключим "Great wall", всички наши марки са на високо европейййско ниво. Само дето сега не се сещам от кои точно да почна да изброявам, но вие ги знаете. Хайде наздраве за бг автоиндустрия
  • 6 БУДНАТА СЪВЕСТ

    10 0 Отговор
    Сигурно става дума за автовносители които все се бутат където не трябва.Когато заплатите ни станат като на германците и французите и т.н. тогава ще си купуваме нови автомобили или малко употребявани.
  • 7 Протестиращ

    5 1 Отговор
    БХК подкрепя ли го,че това е важното,и протестиращите в подкрепа на ПИРИН?
  • 8 аве фюрер

    6 0 Отговор
    Димов ,колко ти платиха вносителите на автомобили , че се опитваш да прецакаш две трети от бедния български народ ?????
  • 9 Колю

    3 0 Отговор
    Това пък що за птица е ? Освен още ограбване друго нищо не са казали тези български Автопроизводители ???? Събират се някакви и почват да пеят в хора на обирджийската ни държава. Данъци,измервания ,нови регистри и катализатори е равно на по няколко хиляди на собственик на автомобил. И то на тези които са над 5 години. Не на над 25.
  • 10 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Ма що се правите на ущипани невести?
    Как може една купена от примерно Германия кола да харчи малко и да не пуши там, а като дойде тук и сипе от нашето гориво почва да пуши, да харчи, да не върви....?
    Дали пък това замърсяване дето толкова много ни се натрапва напоследък не е един чудесен начин да ни се замажат очите от настоящите проблеми, дали пък не е по-правилно да се поизмие страшната мръсотия от улиците, да се подобри качеството на горивата...
    Да, ама не - беше казал Петко Бочаров (който си го спомня естествено).....
  • 11 JJivanov geolog

    0 0 Отговор
    Да се забрани движението на всички автомобили с вредни емисии на скенерите инсталирани вместо безвредни жълти фарове..Облъчването е недопустимо ..тн "електрожени"буквално прогарят въздуха и рушат биосферата.. милиони са жертвите на облъчвания от принудени да увреждат земята от КАТ водачи на МПС с включени скенери и фарове денем.Радиоактивни са всички автомобили с лед скенери,халогенни,ксенонови и лазерни ..много вредни са тн "дневни скенери" на нови автомобили.
  • 12 JJIvanov

    0 0 Отговор
    Единствените еко автомобили са тези на ГАЗ без катализатори..
    Не отделят опасни газови емисии..
    Намалете цената на ГАЗТА
  • 13 Облъчват министъро

    0 0 Отговор
    НА снимката всички сме облъчени подава жената от БЕЛИ ВИСОКОВРЕДНИ СКЕНЕРИ/радиоактивни/ вижте маскирани като лампички радиоактивни скенери на тавана..
    Уврежданията са видими..
    Луминисцентните скенери са доказано радиоактвини отдавна .Доказано е от МАрия Кюри
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове