19 Февруари, 2018 09:32 4 625 20

Инджова: Защо Европа и прокуратурата не чуват въпросите на президента

  • ренета инджова-
  • румен радев

Въпросите на президента Румен Радев към премиера Бойко Борисов дали има общи бизнес интереси с Делян Пеевски от ДПС и дали урежда обществени поръчки в негова полза трябваше да доведат до самосезиране на главния прокурор и проверка. Това е категоричната позиция на бившия служебен премиер Ренета Инджова.

В студиото на „120 минути” тя коментира, че размяната на обвинения би трябвало да прокънти и далеч от територията на България.

„Започва по света, така се говори, една операция, по която ще бъдат занулявани активи по сметки, ще бъдат променяни валутни съюзи, ще бъдат променяни финансови режими, ще има може би нов валутен или финансов режим, но във всеки случай ЕС коя ситуация предпочита – да седи и да изчаква как в структурата му проникват престъпни елементи или мафиотски влияния и да ги излавят „ад хок”… Или е необходима една операция „Чисти ръце”?”, запита Инджова.

В същото време, по думите й, чуждите гости за европредседателство „като на забавление са дошли в тези 6 месеца” – макар „ако се срещнат кортежът на Пеевски и кортежът на участниците в Съвета, не ви ли се струва, че може да побегнат и преди тези 6 месеца да са минали?”.

Ренета Инджова беше категорична: „Ако се казват такива неща от президента на републиката, той трябва да бъде поканен веднага в НДК, за да каже какво е имал предвид”.

По думите й се говори за общ бюджет и общо финансово министерство в общността, „но тук ни карат да се забавляваме с конвенционалните задявки тип „Аз харесвам този мъж и той харесва мене”, а когато си отидат в „отвъдното” на други езици говорят други неща. Явно българската публика не е дорасла да гледа нещо повече от любовните жестове, всичко останало е „Имате още малко работа”.

Тя беше категорична, че ако Радев загуби инициативата „го очаква погром” и „капаните се залагат непрекъснато, шантажите са непрекъснати”. Инджова призова на днешния ден премиерът да не приема прошката на българския народ: „Именно от това, че българският народ пожела да има такъв премиер го изгради по начина, по който ей сега го гледахме на тези малки сценки”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Машата Радев

    24 74 Отговор
    Защото въпросите са на ПАРТИЯТА
    Въпросите са на Нинова
    Радев е последна дупка на кавала
    С други думи това са ВЪТРЕШНО ПОЛИТИЧЕСКИ работи
    какво искате да ви каже Европа ????
    Комунисти ма..............................................

    Коментиран от #9

  • 2 Гост

    22 73 Отговор
    Тази червена бабичка, нали никой не си мисли че ще нападне президентът??? Много ясно!
  • 3 Реалист

    25 83 Отговор
    Мноооого е зле тая. Слушах предаването - говори бавно и завалено като че ли е прекарала инсулт. Още се води безработна. И кой вобще я предложи тая за служебен премиер? Най-лошото в България е когато журналистите почват да дават трибуна на разни нереализирани политици и бизнесмени - веднага почват да ни поучават какво да правим. Абе льольовци - ако бяхте читави и работни щяхте да успеете. Нямам нужда от акъл от лузъри - вашето е рецепта за провал. И тая мисирка седнала акъл да ръси...

    Коментиран от #14

  • 4 ха ха ха

    63 13 Отговор
    Тази кака, така размаза Цацаратурата, че свят им се зави - сега щат, не щат ТРЯБВА да се намесят :D
  • 5 Ads

    10 46 Отговор
    Че и нещо се караше на журналиста колко трябвало да продължи интервюто с нея. Ама той си е виновен. Намерил кого да покани.
  • 6 Матейко

    48 9 Отговор
    Мръсна българска история: Радев застраши любовта между Парис и Хубавото Ленче
    https://mobile.frognews.bg/article/151104/
    Предимствата на Борисов:

    - Под негов контрол са всички държавни институции.
    - В сговор е с главния прокурор.
    - Партньори във властта са му т.нар. „патриоти“, които ще удържат със зъби и нокти кабинета, защото може повече да не попаднат там.
    - Борисов все още има подкрепата на важни клечки в Брюксел. Все още е полезен на управленски кръгове в Германия, Турция, вероятно в САЩ, и вероятно в Русия. „Вероятно“ бързо преминава в „беше“.
    - Борисов държи чрез Цветанов над 60 на сто от общините в България.
    - Има подкрепата на хиляди знайни и незнайни гербаджии и такива, които биха го подкрепили, за да си запазят службата, полтическата или партийната позиция, бизнеса и далаверата.
    - Ръководствата на МВР, ДАНС, ГДБОП и другите специални служби ще направят всичко, за да остане той на власт, защото без него ги няма и тях. Макар и с микровъзможности мозъците им съзнават, че не са си на мястото.
    - Борисов има подкрепата на мафията във всичките й форми. Той е част от тази мафия. Той е начело на тази мафия.
    - Зад него е част от бизнеса, който е платил прекалено много за позволението да съществува въобще.
    - Кръгове в армията също са зад него – по същите причини като тези в МВР.
    - Част от дипломатическия корпус му е задължена, защото е там благодарение на изпълнени поръчки, а не на личностни качества и експертиза.
    - Много важно: Борисов ра
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да да

    11 32 Отговор
    На тоя му се лети! Вярно че беше една идея по-симпатичен от Цецка,ама е поне три пъти по-прост!
  • 11 Машата Радев

    13 11 Отговор

    До коментар #9 от "Така Ли":

    Да така ::
    по Тихо бе хайдук
    Знаеш ли колко можем да спорим кога са присвоени Държавните Активи ???
    Според мен много отдавна разбира се.
    Знаеш ли за онези Хубавци които ходеха в Монте Карло (през комунизма)(да играят Хазарт ? ,???????
    О шш
  • 12 Слугата

    15 26 Отговор
    Попитали Радев
    Този мандат ще кажете ли нещо измислено от вас ?
    Попитайте Нинова , отговорил Радев
  • 13 ПЕЕВ

    7 15 Отговор
    ЗАЩОТО ПРЕЗИДЕНТА И КОРНЕЛИЯ СА ГЛАВНИТЕ СЪРАТНИЦИ НА ПЕЕВСКИ.
  • 14 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Абе бате, ти сигурно две и две знаеш колко прави, но повече знаеш ли?
    Сигурен съм че съм в пъти по умен от теб и ако те срещна лице в лице с голи ръце мога да те ликвидирам.
    Гниди,изгонихте ни от родината. Моята е София, ти от къде си?
    Единственият шанс е да се върнем и да ви изметем веднъж завинаги. Дезинфекция трябва най накрая! И на Левски и на Ботев мечтите да се сбъднат

    Коментиран от #15

  • 15 Реалист

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Виж сега комплексарче, ето ти малко ТТ данни: над 180 съм и над 100кг, имам военно образование и спортувам ( но не художествена гимнастика). Таааа, какво каза за ръчичките, с "голи ли"... Ша ти ги завра там където слънце не огрява белким не ти се пречкат пред клавиатурата. Хахахахаха, една добра новина за днес - един вбесен пенсионер старшинка.

    Коментиран от #17

  • 16 Ads

    0 1 Отговор
    По- добре изгледайте коментара на водещия в началото на предаването.
  • 17 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    Хахаха, поредния блъскатор. След няколко годинки ще станеш на мекица моето момче. И между другото художествената гимнастика е много хубав спорт-техничен.единственото от което съм комплексиран е, че трябва да се скитам по света, за да полуавам това което заслужавам (заради такива селяци като теб).
    Хахаха Хахаха, военно убразувание имал и ръси ъкъл. Това убразувание ли е. Това на Радев е друго,но ти едва ли си с неговото.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 аве фюрер

    3 11 Отговор
    Млък бе Инджова, и ти си една червена полога куремпирана в червата ...

    Коментиран от #20

  • 20 Ало

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "аве фюрер":

    Ти по добре отвори учебника по граматика и обърни внимание на правописа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове