Last news in Fakti

23 Януари, 2012 08:35 769 3

Първанов е най-подготвен за премиер

  • румен петков-
  • първанов

Експрезидентът може да бъде алтернатива на Борисов

Първанов е най-подготвен за премиер - 1
Снимка: БГНЕС

Георги Първанов е най-подготвеният човек на БСП за бъдещ премиер на страната. Той излиза от президентството с по-висок авторитет от този, с който влезе на „Дондуков” 2. Това заяви пред ТВ7 депутатът от Коалиция за България Румен Петков.

Според бившия вътрешен министър Първанов е нужен на политическия живот. Той е направил много за страната. "Той показа още 1997 година, че властта не е самоцел, че спокойствието в държавата стоят над личните цели и мотиви, както и над политическия интерес", допълни червеният депутат.

"Георги Първанов е показал, че има сила на характера и стратегическо мислене", заяви Петков. Президентът е работил с успешно с три правителства и напълно готов да продължи да участва в управлението на страната, смята той.

По думите на Петков Първанов е направил България център на културните коридори в един твърде чувствителен на тази тема регион като Балканския. "Той съумя да постигне изключителни успехи в преговорите с един много труден партньор като Русия. Той е в основата на това Русия да върне на 100% дълга си към България", допълни той.

„Георги Първанов беше един от най-обругаваните, клеветените и наскърбени политици, но въпреки това народът го одобрява. Той и семейството му показаха характер и воля, че мога да превъзмогнат клеветата”, каза още Румен Петков

Червеният депутат коментира идеята на лидера на БСП Сергей Станишев за правителство в сянка. По думите му такова не е нужно. Имаме нужда от демонстрация на сила. Правителството направи немалко гафове. Но от това доверието към БСП не расте. "Нуждаем се от енергия, сила, от формиране на политика и чуваемост и разбираемост на посланията ни, както и от доверие", каза Петков.

Според него един от проблемите на България е, че това правителство няма алтернатива. Това е много вредно за демокрацията. Първанов може да е алтернатива на Борисов, категоричен бе червеният депутат.  

Георги Първанов като пенсиониран държавен глава се връща в панелка на 80 квадрата на 13-тия етаж в периферен квартал на София. Първанов е работил успешно с три правителства.

На въпрос как панелката се “връзва” с подозрението на министъра на финансите Симеон Дянков, който смята Първанов за един от най-богатите хора в България и го обяви за милиардер, Петков каза, че това са смешни слухове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Войн

    1 0 Отговор
    На агент гоце първо да му се направи пълна данъчна ревизия, както и на котилото му

    какво са завлекли и придобили от подаръци за 10 години живот на гърба на народа !!!!
  • 2 !!!!

    1 0 Отговор
    на петков и първано местото е в затвора !!!
    престъпници на които е крайно време да им се стъпи на врата !!!
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    Petkov e strashno nagal tip.dokato beshe ministar prestapnosta beshe v svoi vodi.Goce e kukla na konci.ot tiahnata partia dobro ne chakaite.