Last news in Fakti

24 Януари, 2012 14:14 1 939 3

Мистериозна смърт на затворник в Бобов дол

  • бобов дол-
  • затворник

Семейството му свята, че е пребит

34-годишен затворник от Петрич е починал към 1.30 ч. вчера в затвора в Бобов дол. След направена аутопсия в кюстендилската болница, тялото на затворника Сергей Методиев е предадено на близките му, на които медици обяснили, че резултатите от съдебно-медицинската експертиза ще станат ясни след около месец.

Според близките на Сергей Методиев, по гърдите, гърба, врата и почти цялото тяло на починалия имало много синини, които според тях са от нанесен побой. Семейството се заканва, че ще съди Бобовдолския затвор за нелепата, според тях, кончина на Методиев.

По информация на сестрата на Сергей – Емилия затворници разказват, че часове преди да издъхне, викал, но никой от дежурните надзиратели не се притекъл на помощ.Докато Сергей надавал викове от болка, от съседните килии се чували писъци за помощ и тропания по вратите от затворници, които настоявали да се извика спешно лекар, но виковете им останали нечути. След заформилия се скандал главният надзирател се смилил и дал някакво хапче на Сергей Методиев, който след около час издъхнал.

Предположенията на лекарите са, че затворникът е починал от бронхопневмония, но близките му не вярват това да е истинската причина за смъртта му заради откритите по тялото му множество синини. „Когато ми съобщиха, че брат ми е починал, бях в болница с децата. От ужас и изненада ми прилоша и припаднах в коридора, но лекари и медицински сестри веднага ми се притекоха на помощ. Защо на брат ми никой не му е оказал медицинска помощ, след като цяла нощ се е молил да му извикат лекар“, негодува сестра му.

„Преди два месеца влезе в затвора абсолютно здрав. Никога не е боледувал, а сега ни го връщат мъртъв. За нас той е убит – или са му сложили нещо в яденето и са го отровили, или са го удушили. По трупа не видях нищо съмнително освен една подутина на гушата вляво”, обясни братът на загиналия.

По думите му Сергей е бил напълно здрав на 14 януари, когато на свиждане била съпругата му, както и няколко дни по-късно, когато бил на дело в съда в Петрич.

Сергей бил в затвора в Бобов дол от месец и половина. Излежавал там присъда от две години и три месеца за шофиране без документи и за предизвикана от него катастрофа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ильо войвода

    0 0 Отговор
    Писнало му на надзирателчето от абстинентни без пари, които крещят по цел ден и му дал хапчето „кубинки“ и наркомана умрел от страничните ефекти....... много важно един по малко, дай боже повече.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.