Last news in Fakti

24 Януари, 2012 14:36 1 366 0

СДС срещу "Властелина на обществените поръчки"

  • сдс-
  • властелина на обществените поръчки-
  • мартин димитров-
  • сините
СДС срещу "Властелина на обществените поръчки" - 1
Снимка: БГНЕС

С благословията на ГЕРБ и след явно задкулисно споразумение с тройната коалиция, Петко Николов (председател на Комисията за защита на конкуренцията) ще получи пълната власт да разпределя преписките по обжалването на обществените поръчки. Нещо повече, той ще може да ги възложи дори на един единствен експерт, назначен от него, с който е в йерархична зависимост.

Така Николов, според сините, се превръща в своебразен "Властелин на обществените поръчки".

Това заяви на пресконференция днес лидерът на СДС Мартин Димитров в коментар за внесените промени от Министерски съвет в Закона за обществените поръчки.

Обществените поръчки трябва да се гледат от административните съдилища, като по този начин самата процедура ще стане прозрачна, предлагат сините.

"Ако тези промени минат, Петко Николов ще стане първия човек в държавата, по-важен от всички министри. Той ще управлява толкова средства, колкото не управлява и премиерът", заяви Димитров.

В тази връзка от СДС настояват:

1.     Да се направи проверка кой е автор на въпросните текстове и как са били одобрени от Министерски съвет

2.     Да се запази принципът на индивидуална отговорност и водене на преписките от комисари, а не от експерти

3.    Петко Николов и комисарите наследени от тройната коалиция трябва да бъдат сменени с обществени авторитети с безупречна репутация.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА